loading...

събота, 31 март 2012 г.

"Изборът на Лара" отбелязва слаб рейтинг с първите си епизоди

Един от най-добрите световни сайтове за телевизия, а именно Ceetv излезе със заглавие, че "Изборът на Лара", първия хърватски сериал в България, който се излъчва по bTV всеки делничен ден от 17:30 ч., отбелязва слаби резултати.
Поредицата далеч не покрива гледаемостта на "Опасни улици", а "Сделка или не" е многократно по-гледан по конкурентната медиа - Нова Телевизия.
Ще продължим да Ви информираме за хърватските сериали в българския ефир в предстоящите статии.
По-напредналите епизоди на "Изборът на Лара" можете да гледате във видео платформата Voyo, а в предстоящия брой на списанието сме Ви подготвили постер на "Изборът на Лара", както и повече за историята му.

Жанкарлос Канела с рекорд на Гинес, Маите е новото лице на канал за теленовели

Първо, искам да се извиня на читателите за това, че отдавна не съм писала статия за латиноамерикански актьор. В тази статия ще ви представя по-интересни факти, мнения и подробности около едни от най-актуалните актьори в света.

Певецът Жанкарлос Канела получи сертификат от ООН, след като постави рекорд в книгата на Гинес за събиране на най-голям брой флагове от целия свят, образувайки числото 1. Това се случи на карнавала в Маями, тази година. Актьорът също посети седалището на ООН в Ню Йорк, заедно с баща си, Ериберто Канела, с който създаде рекорда под наслов "Един единствен свят", както и с по-малкия си брат Джейсън Канела. В едно интервю, Канела казва: "Беше мечта на майка ми и баща ми, които искаха да поставят рекорд на Гинес и ни отне много години насърчаването на единство и равенство между испаноговорящите". Друга новина около певеца е, че се подготвя да навлезе на английския пазар. В момента той е в преговори с три звукозаписни компании. "Ще видим с коя ще се получи". Целта е музиката му да достига както на испанския, така и на английския пазар. "Когато имаш семейство, не си стоиш вкъщи, а излизаш на улицата и работиш. Сега шансовете ми за работа са по-големи от всякога и съм близо до публиката, за да споделя тези нови емоции след раждането на сина ми."

Актрисата Марица Бустаманте отрича слуховете за любовна връзка между нея и актьора Хулиан Хил, след публикуването на техни снимки, заснети в Маями. "Искам да заявя, че Хулиан и аз сме приятели. Разбирам, че всеки път, когато някой споделя времето си с друг колега извън снимачната площадка или извън работното място, веднага тръгват слухове за някаква история или романс между тях. Бяхме на театър, нещо нормално, което правят приятелите."
Марица и Хулиан са били годеници преди повече от 6 години, но сега ги свързва само добро приятелство.

В последно време излязоха слухове, че има съперничество на снимачната площадка на "Por ella soy Eva". Говори се, че Лусеро и Мариана Сеоане са се дистанцирали от колежката си Пати Навидад. Самата Пати потвърди, че отношенията й с нейните колежки не са много добри и допълни, че тя се държи добре с партньорите, с които трябва да работи.

Мексиканската компания Телевиса се опитва да убеди Талия да се върне към сериалите и може би това ще стане, като актрисата заяви, че става въпрос за кратка история от 100 епизода. За нейн партньор все още няма споменати кандидати.

В средата на април в Мексико започва да се излъчва младежката теленовела "Miss XV", с участието на Паулина Гото, Елеасар Гомес, Наташа Дупейрон и други, римейк на "15-годишна" с Талия и Адела Нориега. Историята разказва за Валентина и Наталия, две най-добри приятелки, които мечтаят за 15-годишния си рожден ден и да станат годеници на Нико и Еди.

Едуардо Сантамарина има специално участие в теленовелата "Por ella soy Eva" и не само е останал доволен от участието си, но би му харесало да изиграе персонажа на Хайме Камил, който включва женско преобразяване. "Това е от онези роли и проекти, за които казваш искам да съм този герой". Сантамарина ще се появи в 6 епизода и ще играе Диего, собственик на компания за въздушен транспорт и се опитва да ухажва героинята на Лусеро. Самият образ на Ева се постига след почти 2 часа работа с грима и протези в тялото на Хайме. Процесът по трансформацията може да го видите във видео под статията.

Химена Дуке чувства, че се е превърнала в Жената-чудо, заради героинята си в "Corazón valiente", която й коства много физически усилия за екшън сцените. "Обикновено се стремя да си върша моето, защото ми харесва, вълнувам се, когато правя сцените с битките и ударите. Харесва ми всичко това да го правя, но си има начин, по който да удряш, за това цялото ми тяло е лилаво." Саманта, героинята й, става и по цял ден се бие и стреля, като се прибере вкъщи е изтощена. Саманта е всичко това, което Химена не може да бъде. Взима уроци по кик-бокс и лична защита. Щастлива е, че Карлос Понсе, годеника й, е до нея, след като приключи снимките на "Dos hogares".

Дана Гарсия е една от малкото актриси, които живеят и триумфират без скандали в медиите. Независима, модерна, с високи семейни ценности и дух на постоянно израстване. Въпреки че се приготвя за дългия списък с участия, които има тази година, сред които два филма в киното, теленовела, реклами и главна роля в сериала "Cuna de Lobos", заедно с Уилям Леви, Дана отпразнува премиерата на филма "El Cielo en tu mirada" ("Небето в твоите очи"), където интерпретира един ангел.

Univision пусна своя нов канал за теленовели и лицето на този канал е мексиканската актриса Маите Перони, която плени публиката с ролите си в "Триумфът на любовта" и "Внимавай с ангела". За Маите този избор, да бъде лице на канала, е голяма чест. "Това е канал, който ще ни предложи всички класически истории, правени до сега. Ще има теленовели от 80-те и 90-те години, както и по-актуални, но целта е да се излъчват тези, които не са били скоро в ефир. "Смятам, че най-силните ми средства като актриса са, че мога да дам всички тези възможни емоции, които изисква персонажът. Това е отговорността на актьора, да покаже тези чувства, които придружават героя. "Есмералда", "Дума на жена", "Обичам Хуан Керендон", "Ураган" и "Дивата роза" ще са първите теленовели, които каналът ще излъчи.
Маите, изглежда, е "уморена" да говори постоянно за Уилям Леви. Запитана дали иска да работи пак с Леви в друга теленовела, тя отговаря: "Много скоро направихме две вече, така че не бих искала". Маите твърди, че не е знаела за участието на Леви в "Dancing with the Stars", но се радва много.

Габриел Сото не спира: има 15-годишна кариера и толкова на брой теленовели. Това не му дава време да си почине между всяка една, нещо от което има нужда. "La fuerza del destino" е една от най-важните в кариерата му. Габриел смята, че има постъпки и действия, които не могат и не трябва да се крият. Така теленовелите отразяват понякога жестоката действителност. "Комедията не е за мен, предпочитам истории, в които трябва да плача."; "Ще имаме друго дете с Хералдин до 4 години, когато Елиса (през март става на три) ще може да ни помага с отглеждането".

Котан е дал живот на перверзни и безскрупулни мъже: "Забавляват ме тези роли, защото са сложни. Може би имам лице на злодей." Зад тази броня се крие един свенлив, сладък и достатъчно спокоен мъж. Разхождайки се по плажа в Мексико като тийнейджър, едни фотографи от Вог са го видели и са му предложили да се снима за списанието. Така е започнало всичко... Тогава и от Телевиса са му предложили да се запише в тяхната школа. Участва в доста техни теленовели, след което прекратява договора. Баща му се жени за Елена Рохо, на която Котан много се възхищава. За жената до себе си иска да споделят вкусовете и феновете си, както и четенето и страстта към киното. Да разбира работата му, да го уважава и подкрепя.

На 21 април La Asociación de Cronistas de Espectáculos в Ню Йорк ще награди и оцени работата в различните области от света на испанското изкуство. Сред наградените са "La fuerza del destino" за "Най-добра теленовела"; Карла Монрой е отличена в категорията за "Най-добра поддъраща актриса", за участието си в "Съседската къща"; Себастиан Рули и Анжелик Бойер са "Най-добри актьор и актриса", а "Най-добър поддържащ актьор" отива при Мигел Варони за "Съседската къща".

сряда, 28 март 2012 г.

Теленовелас Новини на две години

Точно преди две години, на 28 март 2010 г., стартирахме Теленовелас Новини - първият блог в България, който има за цел да информира своята аудитория за новите сериали в България, кога стартират те, в какъв часови пояс ще се излъчват. Не предполагахме какъв интерес ще предизвика нашия блог. Интерес, който ни кара да напишем тази статия.

Благодарим Ви, че сте с нас! Това е единственото ни, най-лично обръщение. Благодарим Ви за доверието, за подкрепата, за хубавите думи. И ако тези думи ви звучат все едно е време за раздяла - не е така. Продължаваме все по-упорито да информираме, да предоставяме най-подробната информация на едно място.
През тези две години развихме Теленовелас Новини до такава степен, че той да е най-посещаваният портал за информация, относно предстоящите теленовели в България. Към момента имаме над 562 700 посещения.
Наша гордост са и нашите партньори - Telenovelas Chismes, Telenovelas Fans, TV Bulgaria... Освен това, екипа ни е повече от страхотен. "Страницата на Деси" достига страхотни постижения и е най-посещаваната страница в блога.

Първата ни статия бе със заглавие "Повече за новата телевизия посветена на женската аудитория - "Акаса БГ"". Колкото и да не ви се вярва, това се оказа истина... или поне истина, но с друго заглавие - bTV Lady. Информирахме първи и за закупуването на "Клонинг" в България. Създадохме най-вярната прогноза за новите сериали в България. Само тези факти съобщихме в началото на Теленовелас Новини, като по-нататък продължихме да сме все така активни.

Смятаме, че успешността на един блог е не чак толкова водещ фактор. Стартирахме абсолютно нестабилно, но успяхме да си приправим път и въпреки всичко, успяхме. Поздравяваме и тези, които и в момента го правят. Ние поставихме началото на един по-разширен поглед на нещата и не предлагаме само новини, а актуализираме читателите и с по-различните, любопитните новини. Именно заради това Теленовелас Новини е предпочитана марка за качество, подробност и добра структура, както външна, така и вътрешна.

Благодарим Ви! Екипът на Теленовелас Новини!

четвъртък, 22 март 2012 г.

"Мъжете предпочитат грубиянки" с втори сезон - от 26 март от 16:20 ч. по AXN

Вторият сезон на испанската поредица "Мъжете предпочитат грубиянки", с участието на знаменити и познати личности, като Валири Домингес, Алехандро Ботеро, Мишел Мантерола, Родриго Кандамил и Патрисия Кастанеда, започва премиерно по AXN. Той стартира от 26 март (понеделник) и ще се излъчва всеки делничен ден от 16:20 ч.
Напомняме Ви, че през лятото стартира първия сезон от хитовата поредица, за което сме писали.
"Los Caballeros Las Prefieren Brutas", както е оригиналното заглавие на "Мъжете предпочитат грубиянки", ще се излъчва всеки делничен ден, като всеки пореден епизод ще се излъчва до 17:15 ч. по AXN.
Повторения може да гледате всеки делничен ден от 12:40 до 13:35 ч., отново по AXN.

вторник, 20 март 2012 г.

"Долината на слънцето" - хърватски премиерен сериал по Нова Телевизия от 25 април от 15:00 ч.

Хитовата хърватска сага "Долината на слънцето" (Dolina sunca) стартира от 25 април, като ще се излъчва всеки делничен ден от 15 до 16 ч. по Нова Телевизия. 210-серийната поредица ще е втората за българския ефир хърватска сага, след "Изборът на Лара", който започва на 28 март от 17:30 ч. по bTV (отделен е въпроса кога е закупен единия и кога другия сериал).
Не за пръв път сме споделяли с Вас, читателите на Теленовелас Новини, слуха за закупуването на "Долината на слънцето" в България.
Историята на "Долината на слънцето" разказва за биохимичката Ева Крал, която е млада вдовица и решава да се премести в малкото градче Ябланово. Поразена от красотата на провинциалния град, тя се премества да живее там и се запознава няколко коренно различни семейства. В тях Ева се запознава с любовта, интригите, истинската завист и приятелство... Покрай тях тя среща и истинската любов, но в лицето на двама - Андрия и Кристиян, които ще направят всичко възможно, за да я спечелят.
"Долината на слънцето" е един от най-успешните хърватски сериали, поставил основите на качественото хърватско кино. Именно тази теленовела превръща в истински звезди актьори от столичните театри, които в момента водят активна кариера. В двата хърватски сериала, съответно "Долината на слънцето" по Нова Телевизия и "Изборът на Лара" по bTV ще имаме възможността да се запознаем с много нови, непознати за българската аудитория актьори и актриси.

понеделник, 19 март 2012 г.

"Рафаела" със Скарлет Ортис замества "Когато се влюбиш" в ефира на Диема Фемили

От 27 март (следващия вторник) по Диема Фемили започва да се излъчва теленовелата "Рафаела", всеки делничен ден от 19 часа. Тя ще замести приключващия на 26 март (следващия понеделник) сериал "Когато се влюбиш" (от 19 ч. - премиерно; от 13:30 на 27 март - повторение - последен епизод). Диема Фемили ще предлага по един епизод на "Рафаела", до 20:00 ч.
Повторение на епизодите на "Рафаела" ще стартира от 28 март (следващата сряда) и ще се излъчва всеки делничен ден от 13:30 до 14:30 ч.
"Рафаела" е един от най-дългоочакваните теленовели на Телевиса в България. Той е заснет миналата година. В главните роли ще видим Скарлет Ортис, Хорхе Поса, Диана Брачо, Рохелио Гера, Шантал Андере и др. 
Историята и други любопитни подробности около новия сериал по Диема Фемили, а именно "Рафаела", можете да откриете тук.


Изтеглете програмата на bTV за периода 26 март-01 април 2012 г. от тук
Изтеглете програмата на Диема Фемили за периода 26 март-01 април 2012 г. от тук
Изтеглете програмата на Нова Телевизия за периода 26 март-01 април 2012 г. от тук.
Изтеглете програмата на bTV Lady за периода 26 март-01 април 2012 г. от тук. 


"Изборът на Лара" - разтърсващата история и с повторение - по bTV Lady от 28 март в 22:30 ч.

В предната статия Ви информирахме, че новият сериал, който ще замести приключващия сезон на "Опасни улици", е хърватския "Изборът на Лара". Той започва на 28 март (следващата сряда) и ще се излъчва всеки делничен ден от 17:30 ч., като ще се излъчва до 19:00 ч. (по час и половина).
Повторение на "Изборът на Лара" ще се излъчва по bTV Lady, като то ще стартира отново на 28 март и ще се излъчва всеки делничен ден от 22:30 ч., на мястото на "Съвършен свят". Повторението на "Изборът на Лара" по bTV Lady ще върви до 00:00 ч., от което следва, че началният час за "Цената на живота" ще е 00:00 ч., а този за "Долината на вълците" - 01:00 ч.
Всъщност, "Изборът на Лара" е един от най-успешните сериали не само в Хърватия, но и в много други страни, където бива позициониран. По гледаемост измества и други, турски и латиноамерикански сериали, като в България bTV ще се опита да постави началото на "хърватската" продукция, след като Нова Телевизия наложи такава, но турска преди години. Има какво да се види от хърватските сериали, това е ясно.
Историята на новия сериал и любопитни подробности за него можете да откриете на тази страница.

четвъртък, 15 март 2012 г.

"Изборът на Лара" - от 28 март от 17:30 ч. по bTV

От 28 март, всеки делничен ден от 17:30 ч. зрителите на bTV ще имат възможност да проследят една нова, премиерна за българския ефир история, а именно "Изборът на Лара". 182-серийният филм ще стартира след приключването на петия сезон на "Опасни улици" (той приключва на 27 март от 17:30 до 19:00 ч., bTV).
"Изборът на Лара" е хърватски сериал, който се излъчва от септември 2011 г. Продаден в доста страни, "Изборът на Лара" бележи страхотни успехи. В главни роли са Иван Херцег и Орнела Вищица.
Допълнително ще обявим още подробности около старта на "Изборът на Лара" по bTV.

понеделник, 12 март 2012 г.

Новите епизоди на "Мечтатели" започват на 22 март от 11:00 ч. по bTV

След една година мълчание и бездействие от страна на bTV, продължението на хитовия тийн сериал "Мечтатели" е факт. От 22 март (следващия четвърък) започват премиерните от последния сезон епизоди на "Мечтатели", които ще се излъчват всеки делничен ден от 11:00 ч., на място на завършващия в сряда (21 март, 11 ч.) сериал "Жестока любов". Епизодите на "Мечтатели" ще са с продължителност един час (с реклами) или 42-43 минути (без реклами), т.е. до 12 ч., когато стартира обедната емисия новини на bTV. На 22 март ще се излъчи епизод 181.
Повторение на премиерните епизоди на "Kavak yelleri" ще се върти всеки делник от 04:30 ч.

Изтеглете програмата на bTV за периода 19-25 март 2012 г. от тук.
Изтеглете програмата на bTV Lady за периода 19-25 март 2012 г. от тук.


"Сърцето ми настоява" (Mi corazon insiste) тръгва с български субтитри

Ето една добра новина! Докато телевизионните каналите се чудят кой турски сериал да повторят, феновете в интернет с пълна сила превеждат. Започнат е превода на един от най-хитовите латиноамерикански сериали - "Сърцето ми настоява" (Mi corazon insiste). Сериала ще се качва с вградени български субтитри във Vbox7. Епизодите ще са рязани, като всеки епизод ще е по 20 минути и HD качество. Епизодите на сериала с превод ще можете да намирате от тук. Приятно гледане! Повече за сериала можете да научите от тук.

вторник, 6 март 2012 г.

Силвия Наваро - най-търсената в Телевиса

От началото до славата:
Преди повече от едно десетилетие се роди новата звезда в Мексико. След представянето й на един кастинг за второстепенната роля в сериала на Тв Ацтека "Перла", младата Силвия Наваро се е изненадала, когато е била избрана да бъде главната героиня в историята. След тази продукция, нейната харизматичност и очарование я превръщат в главната героиня в "Каталина и Себастиан", която я прави международна звезда, но "Когато бъдеш моя" е сериалът, който я превръща в една от най-признатите мексикански звезди на международно ниво. Героинята й Палома я прави най-обичана в Тв Ацтека, където продължава да жъне успехи в теленовели като "Наследницата" и "Монтекристо". Накрая, през 2008 и след много опити, Силвия Наваро сменя компанията и подписва с Телевиса, настоящият й продуцент. Възпрепятствена да изиграе главната роля в "Изпепеляваща страст", "Утре и завинаги" е първият проект на Наваро за Телевиса. Успехът на мелодрамата я кара да реализира следващата си работа "Когато се влюбиш... времето спира", където дава живот на Рената, започва да показва професионализма си и където започва да печели обичта на публиката със своята спонтанност и красота. Но успехът може да носи и проблеми... Трябвало е да реши между три теленовели. От една страна Карлос Морено, който вече я избра за протагонистка на предишната си продукция ("Утре и завинаги"), иска я и за новата си теленовела, която носи името "Дива любов", римейк на "Чиста кръв". От друга страна, Карла Естрада, която иска тя да бъде Мариа Антониета, главната героиня в "А la luz del Angel" (в момента тази теленовела е отложена за по-късен етап). И накрая Анхели се причислява към списъка с последователи на Силвия и иска тя да изиграе главната роля в "А flor de piel". 


От ванилия на шоколад:
Силвия Наваро стартира 2012 с десния крак и нова външност. Тази промяна мина от ванилия в русо със златни оттенъци и пепелносиво, за да стигне до шоколад. За тази промяна се довери на марката лидер в Мексико - Гарние Нутрис. "Този тон ми харесва, предпочитания ми цвят е. Ползвала съм го през 2008 и 2009 г., но този път ми харесва много повече, защото чувствам, че кара очите ми да изпъкват, има леки златни оттенъци и махагон, които стоят много естествено и придава много блясък на косата ми, а и е тон, който много ни отива на нас мексиканките". Новият цвят е перфектен, прави я дейна жена, работеща, искрена и без усложнения. За Силвия, Камила, новата й героиня, е голямо предизвикателство, тъй като е много емоционална, но е и важна възможност, за да се опознае като актриса и като личност, която си позволява да е на места, за които никога не си е представяла. Продукцията се снима на различни места като Керетаро, Веракрус и Чили и участва заедно с Кристиан де ла Фуенте, Летисия Калдерон, Сесар Евора и др. Силвия е много доволна, че работи с Карлос Морено и за новата външност казва, че смяната винаги е емоционална и сега е крайно необходимо да даде достоверност на един персонаж, да създаде собствената си идентиност тръгва от изграждането на емоциите до външния вид и косата е едно от най-силните оръжия, които имаме, за да отразим персоналността и цветът е основен, за което Силвия е трябвало да го сменя в различни случаи и винаги предпочита Гарние, така че вече е станала посланничка на тази марка, която се грижи за косата й, докато я промени.


От Велентино до Кристиан:
Силвия ще е заобиколена от двама различни мъже. Мексиканецът Валентино Ланус и чилиецът Кристиан де ла Фуенте, и двамата в даден момент ще се борят, за да я имат до себе си в "Дива любов" (Аmor bravio). И за да е заобиколена от тях, ще се бори не с една, а с три отрицателни героини: Лаура Кармине, Лисет и Флоренция де Сарачо (Адриана от "Когато се влюбиш"). Камила е ветеринарка на породисти бикове и сцените, които трябва да записва са много трудни и напрегнати и казва, че "дори и на най-смелия ще му треперят краката". "Животните ме очароват, но биковете са друго нещо, по-диви и буйни са, не са като малко кученце. За това сцените ми са много истински. За Валентино Ланус казва, че макар да го познава като човек е нямала възможността да се партнира с него. "Страхотен човек е". С Кристиан де ла Фуенте са я виждали да ходят на кино и на други места като ресторанти, за да поддържат съжителството си извън студиото, тя отбелязва, че имат много добро приятелство, има химия помежду им, която си личи на екрана.


От личен живот към професионален:
Относно личния си живот казва: "Аз винаги съм много добре". Премиерата на новия й сериал беше вчера, 5 март. Тя иска да благодари на изпълнителните директори на Сан Анхел за това, че от всеки сериал излиза като звезда, като това е третият й последователен проект: "Благодарна съм на всички тях за шанса, който имам да израсна в много отношения и като актриса, и като човек. За Кристиан това е една много добре написана теленовела и като актьор това е привилегия да бъде част от такъв проект. И двамата са готови да понесат слуховете за връзка помежду им. "Свързвали са ме с целия свят, би ме притеснило, ако ме свържат с Карлос Морено, това ще е много странно, обяснява де ла Фуенте. Самият Морено признава: "Смятам, че Силвия е най-добрата актриса в този момент, харесвам работата й и като човешко същество е невероятна, така, че как да не работя с нея". Защо е сменил името на теленовелата от "Lidia de amor" на "Аmor bravio" - повече ми харесва "Amor bravio", смятам, че повече се уподобява с историята, уподобява се повече с това, което ще бъде любовта в тази теленовела, която е любовна история. Теленовелата няма да засяга въпросите за бикоборството, а само търси да разкаже една любовна история и да възобнови малко животновъдството.
loading...