loading...

вторник, 7 февруари 2017 г.

В сериал с Еркан Петеккая – проклятие и благословия за актрисите


Еркан Петеккая лесно влиза в ролята на благородник с любящо сърце, работата с него обаче може да бъде и изпитание...

Еркан Петеккая години наред устоява на конкуренцията на красиви, атлетични, по-млади мъже. Обичайно му предлагат роли на богаташи и романтични герои. Това му навлича присмеха на гилдията, но в замяна получава милиони фенове по света и гарантирано участие в челната петица по хонорари. Повечето герои на Еркан Петеккая са въплъщение на традиционния морал. Образът на рицар от Анадола му харесва, но за съжаление на всички – не прилича твърде много на него в живота. Колежките му плащат особена цена за работата с него. Винаги могат да се похвалят с участие в хитова продукция, но повечето премълчават трудностите, свързани с екранния им партньор. В интерес на истината обаче животът им се отплаща след това. Напрежението, стресът и скандалите по време на снимките се забравят и идва време на популярността, възможностите и истинското щастие. 

Сезин Акбашоуларъ и „Памуковата принцеса”
Този сериал е сниман преди цели 12 години. За симпатичната актриса е почти първа роля и огромно предизвикателство да си партнира с големи имена в бранша. Снимките продължават само една година, но поредицата и днес се излъчва по света и се радва на интерес. 
От тогава не е спирала да работи. Всяка година отчита пореден работен проект – сериал, филм или постановка. Последният й сериал концентрира максимум зрителска аудитория – „Дързост и красота” с Къванч Татлъту и Туба Бююкюстюн. Не е омъжена, но не е самотна. Времето не е докоснало красотата е – все още е онова хубаво момиче сред памуковите полета. 

Арзум Онан и „Тиха буря”
„Тиха буря” е кратък, но значим проект за кариерата на Еркан Петеккая. С него той се утвърждава сред популярните актьори. За „Дениз” обаче е далечен спомен от бляскава, но кратка кариера.

Арзум Онан е от жените, за които казват, че има всичко. Завършила е лицей по изкуствата, има диплома по фасадна живопис и титли за красота. Носителка е на короната „Мис Турция” и „Мис Европа” от 1993 година. Омъжва се по любов за талантлив и много популярен мъж. С Мехмет Аслънту имат син и животът им изглежда съвършен. Двамата решават да снимат заедно, но по това време научават ужасна вест. Арзум чува присъдата „рак” и се подлага на тежка, много болезнена терапия. Чудото обаче се случва, но това задълго я вади от шоубизнеса. Днес се занимава с изкуство и дори прави самостоятелни изложби. С мъжа й са неразделни и се радват на пораснал син.

Айча Варлъер и „Любов назаем” 

В „Любов назаем” Еркан Петеккая бавно развива амплоато си. Романтичният герой вече е със сребро в косите, с власт, но нещастен в живота. Животът му предлага нов шанс да открие любовта… 

За Айча Варлъер е едва втори хитов проект след „Перла”, но в „Любов назаем” получава главна роля. След това не спира да снима. Като луда трупа сериали, филми и записва песни, което е първата й специалност. Това, което искрено я вълнува обаче, днес е театърът. Непрекъснато споделя снимки от пиесите, в които участва. 

Невероятното време на „Времето лети”
Единственият сериал, който може да разчувства мачото от Анадола май е „Времето лети”. Еркан Петеккая обича да си спомня за снимките, в които изигра един нехарактерен за него образ. Не само Турция, а зрители от цял свят преоткриха невероятния му талант. 

Около разкъсвания от противоречия и страсти капитан Али се изгради не просто хитова поредица. Кариерата на няколко блестящи млади актьора се изстреля до върха, а екранните му любови, както изглежда, получиха всичко от живота. Айча Бингьол сигурно възприема Джемиле като ролята – крайъгълен камък на кариерата и живота си. Актрисата получи накуп слава, възможности и едно паралелно „семейство”. Все още е близка и се среща с екранните си деца. С някои от колегите има съвместни проекти. Най-важното в живота й обаче дойде миналата година. На попрището жизнено в средата тя вече не беше актриса „от втори план”. Тя се възползва от възможностите си, но не пропусна последния шанс да сбъдне най-красивата си мечта. Айча стана майка на близначки. Между другото – едната се казва Айлин – като любимката й от „Времето лети”. Близначета има и Вилма Елес. Арогантната злодейка в продукцията роди от любимия си-милионер момченце и момиченце. Тя разнообразява грижите по бебетата със сериозна работа и с гордост се похвали, че вече има турско гражданство. Между другото – единствено Вилма Елес подкрепи Еркан Петеккая, когато беше обвинен в тормоз на работното място. 

Хатидже Шендил и „Дила”
Изигравайки най-вълнуващият образ в биографията си Еркан Петеккая изненада с решение. Напусна „Времето лети” заради ново предизвикателство. Той влезе пак в познатия образ, но му се наложи да се конкурира с класиката – популярния от миналия век „Госпожа Дила”. 

Продукцията даде възможност на поредната Мис Турция да докаже таланта си. Хатидже Шендил получи комплименти от легендарната Тюркян Шорай и намери скъпи приятели в сериала. Красавицата покори дори Еркан Петеккая, но като умно момиче се сближи и със съпругата му. Цялото семейство, актьорите от „Дила”, както и от други значими проекти на Хатидже присъстваха на бляскавата й сватба. Днес тя е горда съпруга на млад продуцент. За роли обаче не й се мисли – чака първата си рожба след броени месеци. 

Мразя те – обичам те в стил „Твоят мой живот”
Последният проект на Еркан Петеккая също се очертава знаков в кариерата му. Може да не изненада феновете с образа си, но беше твърде поучителен в личен план. 

Двамата с Нургюл Йешилчай започнаха снимките с демонстрации на взаимна симпатия и уважение. Изглеждаше сякаш им е писано да работят заедно, а и сериалът стана хитов от серия първа. Уви! Супер успехът се оказа солен за всички… Нургюл Йешилчай за първи път напусна преждевременно в кариерата си. Имаше слухове, разбира се, но всичко бързо се забрави. Тя започна веднага да работи със стария си приятел Йозджан Дениз, а Еркан Петеккая влезе в болница. Едно необмислено изречение на актьора в интервю обаче преобърна всичко. Засегнатата актриса прие поканата на топ журналистка, в която разкри в подробности какъв кошмар е ситуацията „да участваш в сериал с Еркан Петеккая”. Героят се оказа тиран, самозабравила се звезда, грубиян, шовинист с пороци и т.н. Актьорът се обиди страшно и заведе дело, което не се очертава да спечели. Нургюл Йешилчай се раздели с поредната си любов, но това беше последната загуба за годината. Повторната й професионална среща с Йозджан Дениз беше бурно аплодирана. Направи изложба със свои творби. Пусна своя марка булчински рокли. Най-важното обаче е предложението да поеме ролята на Кьосем султан. Преди седмици получи престижна актьорска награда. Когато Еркан Петеккая слезе от праймтайма, тя все още ще властва в ефира…

Ебру Йозкан 

Деликатната дама отказа да участва в спора между двамата. Тя за първи път има възможност да участва в сериал с подобен успех и не остави външни фактори да пречат на работата й. Неутралитетът не развали отношенията между нея и Еркан Петеккая. Той беше сред малцината поканени на дълго чаканата й сватба. Там актьорът се раздаде, за да направи празникът на колежката си още по-голям. Скандалът с Нургюл Йешилчай коренно промени отношенията между него и колегите. Той настоятелно взе да комуникира с младежите от сериала и излиза с мъжете от продукцията. Да възстанови отношенията си с някои колеги може да е късно, но една конкретна дама винаги ще има повод да му е благодарна. 

Шюкран Овалъ 

Образът на психоложката Айше е спасителен както за имиджа на Еркан Петеккая, така и за ролята му в „Твоят мой живот”. Смята се, че именно звездата на проекта е поискал Шюкран да му партнира. Двамата вече са снимали в „Нов свят” и явно не са имали проблеми, защото тя с лекота се вписа в екипа. Зрителите може би не харесаха изненадващата любовна история между Джихан и Айше, нищо че имаше мили „футболни” препратки към личния живот на актрисата. Тя напусна спокойно проекта на финала на сезон 2. Еркан Петеккая обаче се погрижи всички да разберат – двамата са приятели, и тя си тръгва заради решението на сценаристите. След „Твоят мой живот” Шюкран Овалъ не губи време за драми. Случи и се най-прекрасното – радва се на Голямата любов. Той е звезда в „Бешикташ”, но твърде различен от образа на популярните футболисти.

Източник: http://www.woman-onthe-top.net/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...