loading...

неделя, 14 май 2017 г.

Серенай Саръкая: "Да бъдеш актьор, значи да ставаш различен човек всеки път"


Прочетете най-новото интервю със Серенай Саръкая от "Сезони на любовта", "Кварталът на богатите" и "Фи"...

След сериала "Кварталът на богатите" вие участвахте в игрален филм, а сега вашият нов проект е с нов ракурс. Не е ли много рисковано това?

С.С.: Аз когато избирам проектите, в които ще участвам, винаги слушам сърцето си. Винаги питам сърцето си: "Този сценарий впечатли ли те?". Този проект силно ме привлече и сега даже съм впечатлена. В актьорството винаги ме мотивира да изиграя нещо ново, да открия нещо ново. Мисля, че ако почувстам своята героиня, то и на зрителите ще се предадат моите чувства. Разбира се всички се страхувахме да не се промени нещо, но трябва да бъдем смели.

Как така се съгласихте да играете в интернет сериал? 

С.С.: Това беше единственият избор да работя свободно. И светът се стреми към свобода. Много вярвам, че при нас всичко ще се получи. Мисля, че този проект е дал надежда в сектора на сериалите. Надявам се да ставаме все по-смели.


Първите три серии на "Фи" са постигнали рекорд по гледаемост. Всички отзиви са положителни. Очаквахте ли това? Как се чувствате след такъв успех? 

С.С.: Разбира се, че съм много съм щастлива. Благодаря не всички.

Много красиво танцувате. Как работите над тези сцени. Продължавате ли с уроците по танци?

С.С.: Беше много сложно, но смятам, че обучението си каза думата. Мисля, че най-добрата черта на актьора е да се превъплътява. Можеш да станеш друг човек. Да, сега продължавам с тренировките, но повече работя над хореографията си.

Как мислите, това само ваша победа ли е?

С.С.: Не зная дали може да се каже на това победа, но, разбира се, мога да кажа, че събираме плодовете на това, което сме посели. Щастие за мен е, че зрителите са го оценили.

Покорявате ни с глас, покорявате ни с танци. Какви още нови таланти ще ни разкриете?

С.С.: (смее се) Вие и така знаете всичко за мен. Никога нищо не крия. Както казах по-рано винаги откривам нещо ново в себе си. Ще видим какво още умея.

Активна сте в социалните мрежи. Следите ли коментарите там?

С.С.: Обичам Инстаграм и да, понякога следя коментарите. Ето неотдавна бяха писали: "Как може да чакаме почти месец да излезе новата серия." Аз също изразих своето недоволство (смее се).

Неотдавна бяхте в Кан, за да представите сериала "Фи". Какви отзиви получихте там?
С.С: Отлични! И там хората бяха удивени и възхитени. Сърцевината на проекта е необикновена. Смятам, че  във всяка държава този сериал ще намери своите зрители.

Да поговорим за Дуру. Зрителят видя, че Дуру е много амбициозна и целеустремена девойка. А според вас каква е тя?

С.С.: Дуру живее с любовта към сцената, Това е смисълът на живота й. Тя не може да се занимава с нищо друго. Тя е обсебена от танците. Идеалист е и иска да бъде най-добрата в своята сфера. Това нейно желание я прави амбициозна. Тя смята, че заедно с Дениз може да достигне желания успех, но виждайки, че е недооценена, между тях се появяват разногласия. Дълбоко в душата си тя е чиста и обикновена девойка. Джан Манай влиза в живота й и я удря в най-слабите й места, затова тя се променя и става друга. Всички ние израстваме, падаме и отново ставаме. Точно тези изменения в човека ме интересуват. Всичко ти се струва реално - слабостите на героинята, нейните грешки и недостатъци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...