loading...

четвъртък, 29 юни 2017 г.

Утре в "Кьосем": Валиде затваря в тъмница Анастасия, а Ахмед отпраща Сафие в Стария дворец (30-и юни)Прочетете какво ще се случи утре (30-ти юни) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Султанът е притеснен за бягството на принца. Сафие го моли да изчака една от наложниците да му роди син. Ахмед пита баба си дали да издаде заповед за убийството на Мехмед, но той вече е решил и чака главния мюфтия да издаде заповедта за екзекуция.

Шейх ал-Ислям казва, че е изслушал всички и ще вземе решение.

Валиде Султан вика при себе си Анастасия.

Султанът посажда жасминов храст в градината. Ахмед споделя с Дервиш, че много обича Мейпекер. Дервиш носи отговора на главния мюфтия, който отказва да потвърди убийството на Мустафа. Султанът научава, че Шейх ал-Ислям не е издал заповедта по своя воля.

Валиде Султан преценява, че Анастасия не е подходяща за сина й и кара главната калфа Дженет да подготви друга наложница за ложето на султана.

Падишахът отива при главния мюфтия. Пита го защо е застанал срещу господаря си. Ахмед иска или да му предаде фетвата за убийството на Мустафа или ще го отстрани от длъжност. Ахмед е твърдо решен да убие брат си.

Сафие Султан отива в затвора, за да се срещне с майката на принца. Затворничката моли Сафие да й помогне. 

Ахмед чете закона на баба си. Султанът я упреква, че е нарушила законите и трябва да бъде наказана. Ахмед я изпраща в Стария дворец. Сафие го съветва да не се поддава на гласовете на демоните и той ще остане сам. Казва му, че има два пътя - пътят на благоволението, или този на жестокостта. Решението ще е на султана, но щом премине на страната на злото, завинаги ще остане зъл.

Принцът отказва да се храни. Иска да се види с майка си.

Султанът обмисля думите на Сафие Султан. После си спомня за последния си разговор с Анастасия и тяхната първа целувка. Тогава той обещава на Настя, че няма да бърза и ще я чака, докато стане готова за халвет.

Момичетата се забавляват с Анастасия. Тя научава, че султанът вика друга наложница и започва да ревнува.

Ахмед не устоява на чара на наложницата, а Валиде се надява,че тя ще забременее и ще се сдобие с внук. На сутринта Ахмед отпраща наложницата. Тя се разплаква, че нищо не се е случило. Анастасия вижда това.

Сафие Султан тръгва за стария дворец. Придворните й не могат да повярват, че тя си тръгва.

Наложницата лъже останалите, че е прекарала нощта с падишаха. Сафие Султан се среща с Хандан. Валиде не пропуска да спомене, че султанът е изгонил баба си. Сафие ѝ отвръща, че тя също ще прекара там старините си. Анастасия пита какво е това "Дворец на сълзите". 

Анстасия и наложницата се скарват. Избухва и казва пред всики момичета, че тя няма да пожелае господаря, защото е тиранин. Двете момичета се сбиват. Агите не могат да ги разтърват.

Фаворитаката продължава да лъже Валиде Султан и казва, че венецианката е обидила султана. Валиде се разпорежда да затворят Анстасия в тъмница без храна и вода.

Братята Гирай се запознават с Фахрие Султан - сестрата на Ахмед.

Султанът заявява пред двамата братя, че в довреца му има предател, който е пуснал животното. Господарят казва, че братята имат право на награда, за това, че са довели брат му. Шахин подпитва падишаха, каква ще участта на принц Мустафа.

Ахмед се разпорежда тази нощ палачите да приключат с принца по време на вечерната молитва.

Фахрие Султан прочита писмото, което е получила от любимия си Мехмед Гирай. Той отговаря, че предпочита смъртта пред опиянението и забравата.

Ахмед вижда препарирания лъв в покоите си и се сепва. Коленичи пред него, но погледът му е в картината. Заповядва да доведат Анастасия и да махнат лъва.

В килията венецианката се задушава от факлата, която гори. 

Ахмед свестява любимата си, която са извели в градината. Тя се събужда в ръцете му. Султанът я прегръща. Показва й жасминовия храст, който е посял заради нея.

Започва вечерната молитва. Извива се буря над Истанбул. Султанът е отчаян.

Палачите влизат в килията на принца. Майката ги вижда и се развиква. Мустафа също разбира, че нещо ще се случи с него. Пред Ахмед се явява образа на по-големия му брат, който му  е обещал, че няма да го убие, ако стане султан...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!