loading...

вторник, 4 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Анастасия и Ахмед се целуват, Сафие крои планове за реванш, а две от наложниците се опитват да убият Анастасия от ревност (05-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (05-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Сафие се събужда и не вижда никой в харема. Султанът е издал заповед и всички са се разпръснали. Със султански указ има промени в Дивана. Сафие е изненадана от действията на внука си, който е спрял и финансирането на Сафие. Насух е преназначен за управител на Халеп - на другия край на света.

Водят Искендер в двореца. Еничарите си мислят че султанът ще екзекутира новобранеца.

Анастасия се среща със султана по нейно желание. Казва на Ахмет, че се е страхувала за него. Падишахът се бои не от смъртта, а че няма да сбъдне мечтите си. Анстасия го целува нежно.

Водят Искендер в покоите на султана със завързани очи.

Архитектът на джамията, която строи Сафие Султан си иска парите за работата по храма. Старата Валиде слага отрова в кафето на човека и той припада. Дават му лекарство, когато, той се заклева във вярност и обещава да си мълчи.

Анастасия познава младежа, който се опита да я спаси от пиратите по гласа му. Султанът му развързва очите. Искендер се извинява, но султанът вади меч.

Сафие казва на Дервиш, че е бил от късметлиите. Той отговаря, че е дълбоко предан към Султана. Поднасят на Агата любими му шербет. Дервиш изпива чашата до дъно пред Сафие. Тя му казва, че все още си няма семейство, а това е опасно. Султанката предлага да му даде за жена Фахрие.

Анастасия се прибира в харема. Калфата я пита къде е била. Тя отговаря, че е ходила при султана. Дженет се съмнява, че е била посред бял ден на халвет.

Хандан съобщава на сина си, че Сафие е извикала Дервиш.

Мехмет Гирай се отправя към двореца, но брат му е заповядал да не го пускат. Фахрие се притеснява за любимия си. Дервиш я среща и я поздравява, но тя не му обръща внимание.

Мехмет Гирай настоява Шахин да отиде при падишаха и да поиска ръката на сестра му. Двамата братя се сбиват. Шахин се съгласява при условие, че брат му няма да предприема самостоятелни действия.

Хандан научава, че Сафие иска да ожени Дервиш за сестрата на падишаха. Валиде Султан не е съгласна. Дервиш казва, че ще говори с господаря, за да разубеди Сафие.

В корпуса Давуд се бие с хлапето пред всички, докато останалите си мислят, че новобранецът е мъртъв, Искендер се връща в корпуса. Султанът е решил да тренира с младежа.

Сафие разговаря със султана. Той я пита защо е предложила дъщеря си на Дервиш. Сафие му отговаря, че прави всичко в полза на мира. Ахмед заявява категорично, че мирът е свършил, по нейна вина.

Халиме Султан прави магии на враговете си. Кълне се, че всички те ще горят като свещи. Но първо изгаря собствената си свещ, за да се отърве от гордостта.

Хандан споделя с Хамиле, че Сафие отново е нападнала.

Анастасия прислужва на Сафие. Старата Валиде продължава да крои планове.

Хандан казва на майката на принца, че Сафие е предложила на Дервиш да се ожени за Фахрие. Принцесата е била три пъти вдовица, а мъжете до нея винаги са умирали. Халиме вярва, че този брак ще е в полза на Дервиш и на тях.

Анастасия открива тайно скривалище, в което са сложени нейните писма до дома й. Вдига скандал на Джерен Хатун. Калфата се ядосва и посяга на Настя. После я гони от пералното помещение.

Махпекяр отива, за да иска среща със султана. Появява се главната Калфа Дуду с наложницата. Нася се възползва от момента и влиза в покоите на Ахмед много тъжна. Султанът я целува. Тя му показва писмата, които е писал до дома си и му разказва, че калфата я лъже, че ще ги изпрати. Обяснява на Ахмед, че просто е искала да знаят, че тя е жива и те да се молят за нея и да я чакат. Анастасия моли Ахмед да й позволи да си тръгне. Той отговаря, че я разбира за писмата, но не му харесва, че тя иска да избяга от него. Пита я защо го е целунала. Анастасия му отговаря, че не знае. Султанът я отпраща. Разплакано момичето се затичва към балкона и се опитва да се хвърли от там пред очите на Ахмед. Той я моли да не го прави. Момичето хвърля писмата от балкона. Слиза от терасата и гордо се прибира в харема. На вратата среща човека, който я е отвлякъл.

Дервиш влиза и съобщава на Ахмед че Касъм Паша е започнал да се разпорежда в Бурса. Султанът иска да изпрати войници, за да арестуват пашата.

Шахин се среща с Рейхан Ага. Моли го да изпрати писмо до Кара Саид, който да организира среща с Календер.

Хамиле настоява Дервиш да се съгласи на брака, но разбира се от всичко полза ще има Сафие.

Хандан се среща в градината със Сафие, която е решила да се разходи с принца. 

Хамиле отива при Фахрие. Съобщава й, че е обещана на Дервиш Ага. Принцесата реагира остро. После се натъжава.

Султанът се разпорежда Махпекяр да живее на етажа на любимките. Джерен Калфа недоволства. Настаняват Анастасия в една стая с нейната конкурентка. Една от наложниците се опитва да убие Нася от ревност.

Фахрие вижда, че братята  Гирай идват и се притеснява от реакцията на Мехмет, когато научи, че е обещана на Дервиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...