loading...

неделя, 23 юли 2017 г.

До края на 1 сезон на "Кьосем": Ахмед убива Дервиш, Хандан се самоубива, Кьосем ражда 8 деца на Ахмед, сестрата на Кьосем убива Ахмед, Сафие се самоубива след смъртта на сина си Искендер


Прочетете какво ще се случи до края на първи сезон на турския хит "Великолепният век: Кьосем", който се излъчва всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV. Информацията е написана от Milena Bekyarova! 

Кьосем разбира, че Фахрие е заразила султан Ахмед с едра шарка. Султан Ахмед също разбира това. По негова заповед Дервиш Паша отравя Фахрие Султан. Не след дълго обаче султан Ахмед разбира, че Дервиш Паша е отровил баща му. Султан Ахмед лично убива Дервиш Паша. Майка му, Хандан Султан, не може да преживее това и се отравя. Султан Ахмед много трудно преживява нейната смърт. 

Междувременно, султан Ахмед разбира, че Сафие Султан е виновна за смъртта на бащата на Кьосем и изгонва окончателно Сафие Султан от двореца и я изпраща на заточение в тъмницата в кулата. Изпраща Искендер да отговаря за нейната охрана. 

В сериала се появява Хюмашах, другата дъщеря на Сафие Султан. Първоначално нейната роля е да помогне на майка си да унищожи Кьосем. Не след дълго обаче, Хюмашах разбира, че Искендер е нейният роден брат, най-малкият - Яхия. Тогава нейната роля е да издигне брат си на престола. След като Сафие Султан излиза от тъмницата, като нейната цел основно е да издигне сина си на престола. Следват много интриги...

Междувременно, Сафие Султан успява да докара в двореца нова наложница на султан Ахмед. Нарича момичето Жасмин (любимото цвете на Кьосем). Тя е най-малката сестра на Кьосем. За това обаче никой не знае, освен Сафие Султан и Бюлбюл Ага. Жасмин успява да се добере до покоите на султан Ахмед, като спи няколко пъти с него и същевременно му слага в лекарството за стомах отрова. Не след дълго Султан Ахмед умира от коремен тиф. 

Кьосем прави всичко възможно да отстрани Жасмин, като нарежда да я убият. Тогава точно научава от Сафие Султан, че Жасмин е най-малката ѝ сестра. Кьосем има 8 деца, четири от които са момчета. Султан Ахмед умира в ръцете на Кьосем в градината, където той я вижда за първи път. Преди това султан Ахмед се жени за Кьосем. Малко след това умира. Умирайки, иска Кьосем да му обещае, че ще се грижи за всичките им деца и ще опази Османската династия. Веднага след смъртта на султан Ахмед, с много интриги на престола се възкачва брат му Мустафа. Той обаче е загубил разсъдъка си от продължителното живеене в една стая. 

Следват много интриги от страна на Дилруба Султан и майка й Халиме. Всички четири сина на Кьосем са заплашени от убийство. Кьосем естествено успява да ги спаси. На престола се възкачва Осман - син на Махфирузе и султан Ахмед. Махфирузе я убиват още когато Осман е бебе и Кьосем го кърми, отглеждайки го като свой син. Султан Осман обаче е обграден от предатели, които успяват да го настроят срещу Кьосем. Така, в страх за престола, султан Осман убива брат си - Мехмед. С това си навлича много гняв от народа. Свалят го от престола с въстание. Кьосем не успява да го спаси. 

Така Кьосем загубва двама от синовете си - Осман (който отглежда като свой) и Мехмед (роден син). Междувременно, по заповед на Кьосем, много от враговете й са убити. Това е към края на първи сезон. 

Сафие Султан сама слага край на живота си, когато разбира, че Искендер е мъртъв. Така, султан Мурад (другият син на Кьосем и султан Ахмед) се възкачва на престола, но тъй като е само на 11 години, управлява Кьосем, като негов регент...и така започва Великолепният век на Кьосем Султан...

9 коментара:

 1. Това добре,но защо не може да се гледат сериите,никой не иска да ви ги сваля,само да ги гледаме за домашни нужди.Като ги блокирахте,сега ще търсим други филми,тоя ще го забравим вече....

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ето от тук може да гледате директно или да си свалите и двата сезона на Кьосем https://noviseriali.com/search.php?keywords=%D0%9A%D1%8C%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC&video-id=

   Изтриване
 2. Сериалите са за това, да се гледат на части ....

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте...........колко епизода е 1 сезон.....и колко 2 -ри?

  ОтговорИзтриване
 4. Немога да повярвам Ахмед ще умре от сестрата на Кьосем

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. не вярвайте, това е мелодраматична измишльотина на сценаристите

   Изтриване
 5. Кой убива Искендер? :(

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Искендер умира по заповед на Кьосем! Зюлфикяр също е замесен! Понеже той заплашва Кьосем, че след като се качи на трона ще убие децата й и тя нарежда да го убият!

   Изтриване
 6. доста волно се отнасят с историята, като на кино. Измислена история с Жасмин! Много мелодраматично. Първият Великолепен век беше доста по-добър. Този го изнася прекрасната Берен Саат и жалко, че няма да я видим повече.

  ОтговорИзтриване

loading...