loading...

неделя, 16 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем спасява малкия принц от покушение, организирано от Хандан, Дуду Хатун е наръгана (17-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (17-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Сафие е болна. Ахмед се интересува от здравето на баба си. Тя намеква, че трябва да тръгва. Опитва се да стане, но слугите я предпазват. Фахрие моли султана да ѝ прости.

Халиме упреква Кьосем, че заради нея старата султанка е болна. Султанът е разрешил на Сафие да остане в този дворец, докато се възстанови. След това решение се разбира, че старата Валиде е направила номер.

Насип Ага отива при бащата на Кьосем. Двамата ще тръгват към двореца, когато влизат двама стражи и удрят агата и арестуват Енцо.

Джанет Хатун говори с Кьосем. Разказва на момичето, че и тя е била наложница и предишният султан я е харесвал. От завист една от наложниците е намазала възглавницата на Джанет с отрова и тя е получила белега. След това вече предишният падишах не я е погледнал.

Султанът отива в оджака на еничарите, които се готвят за поход. Зюлфикяр се появява по време на тържествената проверка.

Дервиш казва на Хандан, че Сафие ще си тръгне веднага, след като оздравее. Валиде моли Дервиш да се откаже от поста си и да се махне от двореца.

Зюлфикяр разказва на господаря си какво е видял при разбойниците. Ахмед решава да поведе еничарите лично, за да разбият малкия отряд, който крие бременната Раша Хатун.

Дервиш съобщава на Хандан, че господарят е тръгнал на поход. Валиде се притеснява, че са устроили капан на владетеля. Дервиш тръгва след еничарите.

Бюлбюл съобщава на Сафие, че господарят е напуснал столицата. Султанката решава да действат срещу Ахмед.

Хандан съобщава на Кьосем, че султанът е на поход срещу разбойниците на Джеляли.

Сафие казва на Халиме, че иска преди господарят да се е върнал, двете да качат на трона принц Мустафа. Халиме я пита защо да ѝ вярва. Сафие отговаря, че Ахмед е променил порядките и е отрязал крилата на баба си. Сафие разчита на спахиите да извършат дворцовия преврат. Казва на Халиме добре да си помисли и на следващия ден да ѝ съобщи решението си, дали е съгласна или не.

Хаджи Ага съобщава на Валиде за срещата между Халиме и Сафие. Кьосем разбира, че Халиме иска да свали султана и да възкачи на трона Мустафа. Хандан се разпорежда да заключат принца в покоите му. Кьосем е против.

Насух Ага иска да скрие султана, под предлог да му опази живота. Зюлфикяр се намесва и обещава лично той да пази живота на падишаха.

Хандан съветва Кьосем да не се възгордява и да не се набива на очи. Валиде я пита дали е бременна. Кьосем отрича.

Сафие вика Хандан в покоите си. Казва на Валиде Султан, че Халиме е предложила в отсъствието на господаря да възкачи Мехмет на трона. Сафие изпраща Хандан на мястото на срещата си с майката на принца.

Халиме се среща със спахиите. Вижда, че Сафие я няма. Спахиите показват писмо в което, Халиме ги е викала на помощ. В това време идват Хаджи Ага и Валиде.

Халиме отрича, че е писала писмото и разказва за предложението на Сафие. Валиде Султан се разпорежда да изгонят майката на принца и да арестуват началниците на спахиите. Халиме не иска да изостави детето си.

Сафие е доволна от изпълнението на плана ѝ. Кьосем обяснява на Хандан, че в случая старата султанка печели. Валиде е твърда. Казва на момичето никога да не оспорва решенията ѝ.

Халиме се сбогува със сина си. Дуду казва на децата, че майка им заминава за Стария дворец. Мустафа моли майка си да не заминава. Кьосем обяснява на момчето, че ще се грижи за него. Джанет казва на Кьосем, че трябва на всяка цена да опази принца.

Фахрие пише писмо на Мехмет Гирай и му обещава да  го измъкне от затвора. Рейхан Ага се среща с братята Гирай. Шахин го моли да ги измъкне от тъмницата.

Спахиите се ядосват, че техните командири са в затвора. Заплашват с бунт. Хаджи Ага разказва това на Хандан. Валиде е притеснена. Хаджи Ага казва, че вечерта може би ще възкачат Мустафа на трона. Султанката се разпорежда да убият принца.

Откриват лагера на разбойниците. Ахмед иска лично да води войската срещу тях.

Кьосем се грижи за Мустафа. Детето се гушка в скута ѝ, заспива.

Султанът напада шатрата.

Един от стражата убива постовите пред покоите на принца. Влиза вътре и се опитва да го удуши. В това време Кьосем го вижда. Развиква се и в стаята се появява Дуду Хатун. Убиецът ранява Дуду Хатун и бяга. На излизане от покоите, съобщава на своя поръчител, че не е изпълнил задачата. Войникът го убива. 

Султанът освобождава Раша, но разбойниците започват да се отбраняват.

Кьосем докладва на Сафие, че един от стражите се е опитал да убие принца. Сафие казва, че Хандан стои зад това. Кьосем обвинява бабата на падишаха, че тя е поръчала убийството на Мустафа.

Хаджи Ага докладва на Валиде какво се е случило с принца. Кьосем съобщава на Хандан, че Сафие я обвинява. Султанката е изключително притеснена.

Сафие взима принца в нейните покои.

Дервиш идва в лагера на разбойниците, когато султанът си говори с Раша. Насух Паша казва, че не е имало нужда той да се разкарва от столицата до там.

Сафие обвинява Хандан, че е организирала убийството на принца. Валиде отрича, но Сафие ѝ казва, че е извършила голям грях и че наказанието също ще бъде голямо.

Фахрие получава вест от Мехмет Гирай. Агата предава устно посланието на кримския татарин. Султанката отива на мястото на срещите им. Там я чака Рейхан Ага.

Халиме е отчаяна. Не иска да се храни. В това време Кьосем отива при нея и ѝ разказва, че е имало опит за убийството на принца.

Рейхан Ага дава на Фахрие, писма в които има доказателства за греховете на Дервиш ага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...