loading...

неделя, 2 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Хвърлят Анастасия в морето, а дворецът е нападнат (03-ти юли)


Прочетете какво ще се случи утре (03-ти юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Палачите започват екзекуцията на принц Мустафа. Ахмед се чувства зле. Втурва се към двореца. В последния момент султанът отменя заповедта и прегръща брат си. Моли детето за прошка и го извежда от тъмницата. Казва на майка му, че им прощава за последен път и при най-малката грешка ще отнеме живота им.

Ахмед споделя с Анастасия, че не е могъл да убие брат си и няма да го направи. Освен това казва, че съдбата на Анастасия е да бъде до него.

Сафие плаща на еничарите, за да предизвика бунт.

Анастасия отваря тайния изход. Вървейки през тунела открива тайна стая и научава, че предишният султан е бил отровен. Вижда как Рейхан Ага убива лечителя, за да скрие тайната. Докато момичето е потресено, мъжът я открива в скривалището.

Еничарите се събират пред двореца.

Момичето се освобождава от хватката на агата, но той я бие докато не изпада в несвяст. Агата пренася Анастасия до трупа на лечителя.

Сафие дава съвет на Ахмет да се съобрази с исканията на разбунтувалите се войници. Хазната е празна, но Сафие предлага да дадат премията от нейните пари. Така старата Валиде сключва сделка с внука си. Еничарите разбиват вратата на двореца и нахлуват вътре.

Стражите са готови да отбраняват падишаха, но свалят оръжие заради султанския съвет.

Ахмед праща вест до всички лоялни роти да се въоръжат и да спасят държавата. Касъм Паша се опитва да преговаря с еничарите.

Агата изхвърля телата на Анстасия и убития лечител в морето. Момичето се свестява и вика за помощ.

Ахмед решава да свика султански съвет.

Агата изхвърля тялото на Анастасия в морето. Тя разкъсва чувала и изплува на повърхността. Момичето се събужда в ръцете на нейната Гюлгер Хатун.

Дервиш съобщава султанския указ пред бунтовниците. Искането възнаграждение от войниците ще им бъде платено с тримесечната им заплата. Бунтовниците не са съгласни и вдигат мечове срещу стражата.

Рейхан Ага вижда, че Анастасия е спасена и е в харема.

Шейх Махмут Хюдай - един свят религиозен учител, разделя  враждуващите. Султанът наблюдава тази сцена. Ходжата критикува бунтовниците. Завява им, че султанът, като проводник на божията сила, е дал думата си, а те трябва да изчакат. Бунтовниците се съгласяват с религиозния водач.

Валиде Хандан Султан казва на Сафие, че не може да се надява да остане в двореца. Майката на Султана се радва, че вече е дошло времето й да управлява.

Лекарката започва лечението на Анастасия. Агата влиза в нейната стая.

Сафие споделя с пашата, че Ахмед е инат и за да го махнат, трябва да наруши закона.

Султанът научава за случилото се с Анастасия. Отива в стаята й. Рейхан Ага тъкмо се опитва да я удуши, но се спира, виждайки господаря си. Всички от харема, казват на Ахмед, че явно момичето се е опитало да избяга. Султанът упреква Рейхан Ага и вика Гюлгер Хатун.

Сафие дава на пашата писмо до неин човек.

Анастасия идва в съзнание. Султанът я пита кой е сторил това. Анастасия казва, че е излязла до морето, но после не си спомня нищо, въпреки че вижда Рейхан Ага. Султанът я пита дали е искала да избяга. Тя потвърждава. Султанът гони всички навън от стаята.

Дервиш пита Рейхан дали има нещо, което да знае. Агата отговаря отрицателно.

Ахмед казва на любимата си, че в нейно присъствие се чувства спокоен. Анастасия го хваща за ръката. Султанът е разочарован. Поверява на Рейхан Ага момичето, за да се грижи за нея под смъртна заплаха.

Принц Мустафа отива при брат си. Ахмет го пита дали се страхува от него. Момчето отговаря, че се страхува от палачите. Ахмед го прегръща.

Момичетата се подиграват на калфите, заради бягството на Анастасия. Гъркинята споделя със своята спасителка, че си спомня всичко, но Рейхан Ага се намесва в разговора. Пита калфата дали гъркинята си спомня нещо.

Двамата братя Гирай разговарят. Шахин иска Мехмет да стане хан на Крим. 

Халиме благодари на Валиде Султан за това, че е спасила живота на принца. Халиме се заклева във вярност на своята господарка. Предлага на Хандан Султан да обединят силите си срещу Сафие. Майката на падишаха казва, че е приключила с този въпрос и е отпратила Сафие в Старият дворец. Халиме не вярва, че това ще стане.

Мехмет си играе с Нася. Халиме все още не се е отказала да възкачи сина си на престола.

Фахрие Султан отива при Мехмет Гирай. Двамата се срещат на пазара. Той й подарява накит от безценни камъни, които никъде не се срещат. Фахрие му казва, че в бъдеще тях ги очаква мъка. Шахин разбира за връзката на брат му със сестрата на султана.

Анастасия пише писмата на Сафие до европейските кралски дворове. Старата Валиде разказва на Анастасия, че Хандан Султан всяка вечер праща по една наложница на Ахмед.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...