loading...

вторник, 11 юли 2017 г.

Чаатай Улусой качва килограми за новия си филм


Чаатай Улусой, който преди месец приключи снимките на хитовия си сериал "Вътре", се подготвя за нов игрален филм.

Той ще изиграе главната роля, а историята разказва за Кожда Юсуф, който е наполовин българин, наполовина турчин, живял между 1856 и 1898 година. Роден е в шуменското село Хитрино, което е източно от Разград.

Той бил атлетист, а легендарното име в борбата е бил наречен Коджа Юсуф (Големият Юсуф) заради много едрото си тяло, добра техника, сила и спортна етика. Отначало е бил наричан Караларлъ Юсуф или Шуменския Юсуф заради родното си село. 

Станал е световноизвестен с прякора „Terrible Turk“ (Ужасяващият турчин). След него и други турски борци са използвали този прякор.

Коджа Юсуф е първият турски борец, който се е състезавал в стил класическа борба. През 1895 година е станал башпехливан на Къркпънар и след 1894 година се е състезавал с най-добрите борци в Европа и САЩ. Бил е 188 см висок и е тежал 138 килограма. При връщане от турнето си в САЩ е починал след като корабът му е потънал.

За тази си роля Чаатай е започнал да качва килограми, за да пресъздаде достоверно образа на българо-турския борец.

Най-върлите фенове на актьора предричат, че той може да дойде дори и в България, за да заснеме сцени и да научи повече за Коджа Юсуф и живота му.

Припомняме Ви, че бащата на Чаатай е с разградски корени, като това е възможност за красавеца да посети родното му място.

Следете ни за повече информация...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...