loading...

неделя, 27 август 2017 г.

Утре в "Кьосем": Искендер разбира, че е син на Сафие, здравословното състояние на султана се влошава, нападат Зюлфикяр по заповед на Сафие (28-и август)


Прочетете какво ще се случи утре (28-и август) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Халиме отива при лечителя, за да разбере от какво е болен султанът, но не научава нищо повече от това, което знае.

Искендер вижда подаръка, оставен му от Сафие.

Зюлфикяр отива да разпита Бекир в кръчмата.

Искендер отива при Сафие, за да я убие. Гюргюз го посреща. Султанката спи.

Кьосем дава лекарство от билки, което да успокои болките на султана. Той й казва, че Осман и Мехмет са се скарали пред него. Кьосем не знае как ще успеят да оправят отношенията им.

Принц Осман споделя на своята наложница, че иска да замине в Маниса, за да се подготви за трона. Обещава на Мелексима да я вземе със себе си.

Кьосем настоява господарят да промени закона и да отмени братоубийството. Ахмед не е съгласен. Обяснява на любимата си, че законът е от дълго време и тя е свидетел колко пъти са се опитвали да възкачат брат му Мустафа на престола.

Зюлфикяр пита Бекир, откъде е научил, че скоро време ще има нов дворцов преврат. Човекът отговаря, че е научил това от Абас ага. В това време четирима мъже нападат Зюлфикяр.

Искендер влиза в спалнята на Сафие, подготвяйки въжето, с което да я удуши.

Дилруба съобщава на майка си, че вече е омъжена за Давут Паша.

Зюлфикяр се справя с нападателите, но в последния момент Давуд се намесва и двамата разбиват младежите. Зюлфикяр е ранен. Пашата му предлага да го заведе в двореца.

В последния момент Искендер се отказва. Сафие се събужда и го вижда. Казва му, че Кьюсем е искала да я убие, но той не е успял да убие своята Валиде. Искендер не може да повярва. Сафие разкрива тайната на сина си, признавайки му, че е негова майка и във вените му тече кръвта на принц.

Халиме удря шамар на дъщеря си. Упреква я, че не се е съобразила с решението на господаря. Дилруба съобщава на майка си, че Давуд е мъжът на сърцето ѝ и ще бъде верен съюзник.

Кьосем пита Осман докога ще се карат с Мехмет. Принцът моли майка си да отиде в провинцията с разрешението на господаря. Така ще се отдалечи от двореца и Мехмет ще се успокои. Кьосем не е съгласна.

Искендер продължава да не вярва на Сафие. Тя му обяснява, че е поръчала ризата талисман и че знае за родилния му белег на гърба му. Искендер избягва от покоите на султанката, защото не може да приеме истината. Младежът открива себе си и своя произход.

Халиме заплашва Давут Паша, че ако господарят научи за тайната сватба ще му вземе главата. Пашата заявява, че винаги ще бъде верен на Халиме и на Дилруба и че ще работи принц Мустафа да се качи на престола.

Мустафа продължава да живее в своя въображаем сват. Сестра му отива при него и се заклева, че ще си отмъсти на всеки един, който го е обидил. Първо на султана, след това на Сафие и на Кьосем...

Хюмашах е щастлива, че съпругът ѝ е добре. Той споделя със султанката, че Сафие е организирала заговора. Хюмашах се опитва да отклони вниманието му от майка ѝ.

Кьосем отива при Искендер и го пита, защо не е успял да убие Сафие. Младежът ѝ отговаря, че се е отказал в последния момент. Когато е видял спящата жена, си е помислил, че не е могъл да я убие, защото се е клел пред господаря да пази династията. Кьосем се ядосва, че Искендер е нарушил клетвата си към нея.

Зюлфикяр вика Кьосем, за да говорят спешно.

Хюмашах пита майка си защо е дала заповед за смъртта на Зюлфикяр. Сафие отрича да го е направила. После споделя с дъщеря си, че Искендер е научил истината за своя произход.

Ахмед пита Дилруба дали обича някой, за който иска да се омъжи. Пита господаря дали е съгласен да се омъжи за Давуд паша. Докато говорят Ахмед получава силни болки в корема.

Зюлфикяр разказва на Кьосем, че е бил нападнат. Казва й, че Сафие има намерение да свали господаря от трона. Кьосем научава, че Сафие иска да направи Искендер падишах, защото младежът е роден син на Сафие и брат на съпругата му.

Сафие споделя, че предната вечер Искендер е дошъл да я убие, но не го е направил. Искендер също пристига в Стария дворец. 

Зюлфикяр разказва на Кьосем истината, но иска да отпратят младежа от столицата.

Хюмашах казва на младежа, че е знаела, че ѝ е брат. Той иска да научи всичко от майка си и сестра си. Искендер упреква Сафие, че не е търсила сина си, а принц, който да се включи в подлите ѝ планове. Сафие прегръща нежно сина си. Искендер все още е много гневен, защото тя е съсипала живота му.

Дилруба съобщава на майка си, че е подготвила господаря, за да приеме новия ѝ съпруг.

Лечителите се грижат за Ахмед, чийто болки в корема са ужасни. Султанът започва да повръща лекарствата.

Принцовете се срещат. Осман казва на  Мехмет, че иска да отиде в провинцията.

Кьосем открива в регистрите кой е изгубеният принц на Сафие.

Осман излиза на разходка с чичо си. В един басейн с рибки, Мустафа хвърля жълтици, с които да нахрани рибите. Осман е изумен.

Хаджи ага предлага да се отърват от Искендер. Кьосем не е съгласна, защото младежът няколко пъти й е спасявал живота. Кьосем посещава новия принц. Двамата говорят за Мелеке. Кьосем предлага да го изпрати на мисия далеч от двореца.

Една прислужниците съобщава на Хюмашах, че Кьосем е посетила съпруга ѝ.

Кьосем вдига скандал на Искенсдер затова, че е взел неин портрет и по този начин разкрива чувствата си към нея. Заплашва го, че ако някой разбере за това ще обезглавят и двамата, а тя няма вина за любовта на Искендер. Младежът се кълне, че няма да направи нещо, с което да я нарани. Кьосем го моли да говори със султана да го назначи на длъжност другаде. Искендер се съгласява.

Кьосем споделя с Хаджи ага, че младежът знае, че е принц.

Хюмашах пита Зюлфикяр защо е била Кьосем тук. Султанката разбира, че съпругът ѝ е разказал всичко за брат ѝ на Кьосем. Зюлфикяр се оправдава, че е получил думата на любимата на господаря, че ще отпратят Искендер от двореца, за да остане жив. Хюмашах не вярва на тези думи и се скарва със съпруга си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...