loading...

събота, 23 септември 2017 г.

Какво не видяхте до края на 1 сезон на "Кьосем": Осман е свален и убит. Елиминират Халиме, Дилруба и Давут Паша по нареждане на Кьосем...


Прочетете какво ще се случи до края на ПЪРВИ СЕЗОН на турски сериал "Великолепният век: Кьосем", който bTV НЕ ИЗЛЪЧИ!

Халиме държи в плен принцовете на тайно място и използва това, за да заплашва Кьосем с животите им. Ако Кьосем не позволи Мустафа да наследи трона, тя ще нареди екзекуцията на принцовете. Когато Султан Осман разбира, че бунтовниците приближават покоите му, той бяга от двореца и намира утеха в дома на ага. 

Когато Кьосем разбира, че Осман е бил детрониран, тя незабавно отива в дома на Али ага. По средата на кошмара майка и син оставят всичко настрана и си прощават един на друг. 

 В опит да спре бунта Зюлфикяр отива в корпуса на еничарите. Но е убит от 65-а средна пехота - отговорниците за свалянето на Осман от трона. Осман е насилствено отведен от дома на агата, като бива публично унижен и обиждан от еничарите и народа. Кьосем, която е свидетел на гоненето на Осман, за да спаси сина си, се съгласява Мустафа да наследи трона. 

Когато Султан Мустафа е изкачен на трона, Давут Паша предприема действия за екзекуцията на Осман. Но се изправя лице в лице с еничарите, които са против тази екзекуция. Давут Паша, който осъзнава, че няма да може да убие Осман в корпуса на еничарите, прави умен ход и го отвежда от еничарският корпус до затвора Йедикуле. Младият Осман е брутално убит от Давут Паша и Килиндир Ага. 

Кьосем още веднъж преминава през болката от загубата на дете, но тя отмъщава на виновниците по най-горчив начин. По нейно нареждане Халиме, Давут Паша и Дилруба са убити. Докато всички се опитват да излекуват раните, колелото на съдбата се обръща към принц Мурад. Мурад наследява трона, а Кьосем става негов регент. И така започва управлението на Кьосем Султан...

3 коментара:

  1. Преди да започне втори сезон,ще гледаме ли тези серий,моля???

    ОтговорИзтриване
  2. Преди да започне втори сезон,ще гледаме ли тези серий,моля???

    ОтговорИзтриване
  3. Ще дадете ли линк на епизодите? Моля ви!

    ОтговорИзтриване

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...