loading...

четвъртък, 14 септември 2017 г.

Утре в "Кьосем": Сафие се самоубива, а хората на Давут убиват сина на Осман и обвиняват Кьосем за това (15-и септември)Прочетете какво ще се случи утре (15-и септември) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Помощникът препоръчва на султана да се съобрази с исканията на еничарите. В това време полският крал изпраща човек за преговори.

Кьосем отива да се срещне със Сафие в покоите на Валиде. Сафие слага отрова в кафето си. Когато Кьосем идва, старата султанка настоява двете да останат насаме. Сафие се изповядва пред Кьосем. Обвинява я, че е отнела Искендер от нея и го е убила. Сафие казва, че винаги е печелила войните, но Кьосем е убила всичките й надежди. Малко преди смъртта си, Сафие дава султанския си пръстен на Кьосем. Отровата започва да действа. Султанката освобождава Бюлбюл в последния си час. Кьосем се разпорежда да извикат лечителите, но Сафие изпуска пръстена от ръката си и умира върху рамото на любимия си ага.

Погребват Сафие подобаващо. Хюмашах е съсипана.

Кьосем също е съкрушена, но е приела султанския пръстен.

Пашите предлагат на султана да сключи мир. Осман не е съгласен. Еничарите са готови да вдигнат оръжие срещу падишаха, ако не приеме условията им.

Кьосем разрешава на Бюлбюл да се върне в двореца, но той отказва. Решава да остане при Хюмашах.

Халиме отива при Кьосем, искайки да говорят. Кьосем казва, че Сафие е била най-големият ѝ враг, но е била достоен противник. Халиме предлага да убият султана, но Кьосем не е съгласна. Решила е да го отстрани от власт, но не да го лиши от живота му.

Еничарите се бунтуват, но Осман им казва, че полският крал се е предал и е поискал мир. Ето защо всички се връщат в столицата. Султанът отстранява от длъжност Великия везир и назначава друг.

Осман мисли да се разправи с предателите, когато се върне в столицата. 

Носят вечеря на принц Мустафа, който е напълно откачил и си мисли, че е падишах.

Кьосем не е съгласна да се пролива кръв със завръщането на султана. Халиме настоява да действат, за да спасят живота си.

Кьосем праща подаръци на децата си. Мурад е сърдит на майка си, че ги е забравила. 

Хюмашах благодари на Осман, че е разрешил Сафие да бъде погребана като султанка. Султанът е изпратил Кьосем и Халиме далеч от столицата. Хюмашах предлага втората му майка да бъде осъдена и убита. Осман е повикал Зюлфикяр, защото не е съгласен да се разведат. Султанът им съобщава, че отива в Мека и двамата трябва да управляват двореца. Осман иска да събере армия от пограничните райони на империята и да разбие Ордата. Зюлфикяр му казва, че войниците ще се вдигнат на бунт. Султанът е решил, тръгвайки на хадж, да отведе с него и принцовете.

Кьсем казва на предводителя на еничарите Али ага, че времето вече се е развалило и да имат готовност да се справят с бурята.

Осман съобщава за решението си да ходи по светите земи. Пашите и Шеих-ал-ислям не са съгласни. 

В това време съобщават на господаря, че неговият син е бил случайно прострелян при инцидент и е загинал по време на празника. Мелексима е съкрушена.

Дилруба стои зад убийството на бебето, но обвинява за това Кьосем.

Пашите около султана казват, че се съмняват в Кьосем. Зюлфикяр я защитава.

Халиме се притеснява, че по този начин Кьосем ще им стане враг.

Помощникът на султана - Йомер паша продължава да обвинява Кьосем. Зюлфикяр иска да се проведе разследване. Осман решава сам да разследва.

Кьосем иска обяснение от Халиме за случилото се с бебето. Накрая Кьосем и Халиме решават да продължат всяка по своя път самостоятелно.

Мурат продължава да пази братята си от посегателство. Осман посещава принцовете. Пита брат си, защо не спи и вижда, че момчето държи дървен меч. Султанът пита принца дали се страхува от него. Мурат отговаря, че не се страхува от нищо. Осман обаче споделя с него, че се страхува да не стане жесток владетел, изцапан с кръв. Принцът му отговаря:  "А вече не си ли?". Султанът избягва от покоите на братята си.

1 коментар:

  1. Ей защо вече не давате Информация за Ритъмът на мечтите - моля ви почнете пак, да давате

    ОтговорИзтриване

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!