loading...

петък, 27 април 2018 г.

"Мата Хари" - от 12-и май по bTV Lady


bTV Lady завърта серилала "Мата Хари".

Повторението на руската продукция, която вървя премиерно през януари 2018-а година по bTV, тръгва на 12-и май (събота) и ще се ротира всеки уикенд от 22:30 до 23:30 часа с повторения от 02:00 до 03:00 часа по bTV Lady на мястото на "Кралица на красотата".

Историята:
Екзотична танцьорка на име Мата Хари е арестувана заради подозрения за измяна. Преди делото, решило съдбата й, тя разказва историята на живота си, за детството, брака в Индонезия и шпионажа във Франция. Матахари означава слънце на индонезийски (мата –  око, хари – ден), а буквалният превод е „окото на деня“.

„Мата Хари“ е първият по рода си сериал за военна шпионка, създаден от руско-португалски екип от актьори и продуценти. Първият сезон е сниман на територията на двете държави. В Португалия локациите са в Лисабон и Порто, а в Русия – Санкт Петербург.

Истинското име на Мата Хари е Маргарета Гертруда. Родена в на 7 август 1876 г. Леуварден, столицата на холандската провинция Фризия. Прекарва безгрижно детство в семейството на богатия предприемач Адам Зеле. Детската идилия бързо се срива и тя е изпратена при кръстника си в град Снек, а по късно отива да учи за детски възпитател, където директорът на учебното заведение флиртува с нея, принуждавайки я да напусне. На 18-годишна възраст  се омъжва по вестникарска обява за Рудолф Маклеод. За трудната част от живота ѝ зрителите на bTV щеразберат от сериала „Мата Хари“. Маргарета Гертруда е осъдена на смърт през 1917 г. и е разстреляна, въпреки твърденията ѝ, че е невиннна.

Образът на Мата Хари е вдъхновил изключително много кино творби през годините. Някои от най-именитите актриси са влизали в образа на Мата Хари –  Грета Гарбо, Марлене Дитрих, Франсоа Фабиан,  а сега и родената през 1981 г. в Питивие френска актриса Ваина Джоканте. Танцувалните ѝ умения се оказали решаващи при избора ѝ за ролята на  Мата Хари. 15-годишна, още докато учи в гимназията, Ваина става  част от балета на Операта в Марсилия, а на 16 ѝ поверяват главна роля във филм. Следват над 30 роли в киното и телевизията.

1 коментар:

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...