loading...

петък, 6 април 2018 г.

18 турски сериала се излъчват в момента в България


В момента в България се излъчват цели 18 заглавия от Турция - 9 премиерни и 9 повторения, които вървят в ефира на bTV, bTV Lady, NOVA, Diema Family и AXN White.

Турските сериали доказаха, че са най-гледани не само у нас, но и по целия свят, предизвиквайки истински бум дори в латиноамериканските страни - меката на теленовелите. Вече от няколко години са и вторите най-продавани в света след американските, доказвайки качество и завидна актьорска игра. 

Вижте списъка на актуалните заглавия в България...

1. "Любов под наем" - премиера, всеки делник от 13:30 до 15:00 часа по bTV
Историята:
Дефне Топал е млада жена, която се оказва в центъра на любовна бъркотия. Тя се нуждае от пари, за да изплати дълга на брат си. Дефне се грижи за баба си, за своята по-малка сестра и за по-големия си брат, защото родителите им са ги оставили. Един ден мъж на име Йомер я целува внезапно, защото иска да се спаси от любовната среща, която леля му му е уредила. Лелята на Йомер – Нериман, вижда тази целувка без Дефне и Йомер да знаят. След това Нериман се появява при Дефне с предложение да се омъжи за Йомер, а впоследствие да го напусне. Нериман е готова да даде 400 000 лири, но Дефне се съгласява да вземе само 200 000 лири, които да даде на хората, на които брат й дължи пари. Младата жена започва работа близо до Йомер, без да подозира, че всъщност лелята я е наела да се омъжи за човека, който я е целунал. Дефне разполага с шест месеца, за да се омъжи за Йомер и да го напусне. Тя става негова асистентка и животът и на двамата се променя завинаги.

2. "Сега и завинаги" - премиера, всеки делник от 20:00 до 21:00 часа по bTV и всеки делник от 23:00 до 00:00 часа по bTV Lady
Историята: 
Сюжетът на впечатляващата модерна драма разплита типичен любовен триъгълник, в който две жени се борят за сърцето на един мъж. Ийт е наследник на богат род. Млад, предприемчив, амбициозен и нещастен в семейния си живот, той поема фамилния бизнес – голяма фирма, която се нуждае от опитна ръка. Междувременно, той се влюбва в красавицата Нур, и то от пръв поглед.

 3. "Прости ми" - премиера, всеки делник от 14:30 до 16:00 часа по NOVA и всеки делник от 23:00 до 00:00 часа по Diema Family
Историята:
Осман Козан, един от най-заможните и известни жители на турската столица Анкара и едно "бедно богато" момиче, което влиза в дома и сърцето му, за да търси отмъщение за греховете му от миналото. Осман пристига в Анкара от родния си град Кайсери, когато е още много млад и основава бизнеса си в столицата. Започва с малко ателие за мебели, но постепенно преуспява и бизнесът му се разраства. Отваря верига магазини и започва да изнася стока за Близкия изток. Със строгост и желязна ръка той успешно ръководи работата си, но не и семейството. Осман става причина за нещастието на дъщеря си Йълдъз и двамата си сина - Джунейт и Мехмет Кемал, като тиранично се опитва да контролира личният им живот. Заради тайните на баща си и деянията на новата му съпруга братята са принудени да преминат през не едно препятствие, за да се оженят за своите любими и достигнат до лично щастие.

4. "Намери ме" - премиера, всеки делник от 16:30 до 17:30 часа по NOVA
Историята:
“Намери ме” разказва драматичната история на малката Елиф, която расте във фермата на могъщата и богата фамилия Емироолу. Тя е едва на шест години, когато майка ѝ Мелек тайно я оставя в богатото семейство Емироолу, където малкото момиченце ще израсне – също като майка си, като слугиня във фермата. Неусетно Елиф се превръща в пешка в съперничествата и конфликтите, разкъсващи семейството. За нея се грижи слугинята на семейството – Айше, единствената, която знае тайната за произхода на детето. Елиф е плод на забранената любов между богатия наследник на семейство Емироолу – Кенан, и Мелек, млада прислужница, в която той се влюбва. Връзката им обаче е разкрита от майката на Кенан, и тя прогонва Мелек от дома си, защото вижда в нея пречка за бъдещето на своя син, за когото тя вече е избрала съпруга. Никой обаче не знае, че Мелек е бременна. Младата жена решава да роди детето, но опасявайки се, че няма да успее да осигури добър живот, поверява дъщеря си на грижите на своята приятелка Айше. Животът на Елиф обаче няма да бъде лек. Тя става свидетел на сложните отношения в жестокия свят на възрастните и задкулисните игри в имението на Емироолу.

5. "Черна любов" - премиера, всеки делник от 21:00 до 22:00 часа и от 13:30 до 14:30 часа по Diema Family
Историята:
Кемал (Бурак Йозчивит) е момче от средната класа. В последната година от образованието си учи минно инженерство и се запознава с момиче на име Нихан (Неслихан Атагюл Доулу), което навлиза в живота му. Любовта между тях изглежда невъзможна, защото са от различни класи в обществото, но те успяват да бъдат заедно. Но това е до деня, когато Кемал трябва да се премести в друг град, тъй като Нихан е принудена да се омъжи за Емир Козджуоулу (Каан Урганджъоулу) заради брат си, но Кемал не знае това. Кемал прекарва следващите пет години като работник в мините. Но един ден заради инцидент в мината решава да се върне отново в Истанбул, за да се изправи срещу миналото си.

6. "Моят живот" - премиера, всеки делник от 22:00 до 23:00 часа и от 18:00 до 19:00 часа по Diema Family
Историята:
Две млади жени израстват като сестри в бедно семейство. Ефсун винаги е завиждала на красивата си сестра Бахар. Когато тя разбира, че истинският баща на Бахар я търси, Ефсун решава да открадне шанса й да живее по-добър живот, като се преструва на "родна" дъщеря на богатата фамилия. Съдбата отново ще се опита да се усмихне на Бахар, като я среща с младия и красив Атеш в когото тя се влюбва неусетно. Много скоро завистливата й сестра разбира това и прави всичко възможно да раздели влюбената двойка.

7. "Стая 309" - премиера, всяка събота и неделя от 17:00 до 20:00 часа по Diema Family
Историята:
Съобщение, направено на смъртен одър, отприщва гонитба към олтара. В посмъртно видео заможен възрастен мъж казва на семейството си, че първият от внуците му (Онур и Ерол), който се ожени и има дете, ще наследи цялото му богатството. Отчаяните им майки се втурват да уреждат на синовете си срещи с непознати, но заради сгрешена самоличност и напитка, в която е сложено лекарство, младият Онур прекарва нощта с красивата Ляле в стая 309 на един хотел. На сутринта двамата взимат решение да не се срещат никога повече. Три месеца по-късно обаче Ляле разбира, че е бременна. А когато майката на Онур научава новината, тя е категорична, че трябва да сключат брак. Какво ли ще означава това за Ерол?

8. "Майка" - премиера, всеки делник от 22:00 до 23:00 часа и от 11:00 до 12:00 часа по bTV Lady
Историята:
Историята се върти около малката Мелек, която живее с майка си Шуле и приятеля ѝ Дженгиз, който с всеки изминал ден става по-агресивен, а играта загрубява… Двамата са много безотговорни и често оставят Мелек сама през нощта. Когато сутрин Дженгиз се прибира вкъщи, Мелек го дразни, като вдига шум и той непрекъснато си намира нови и нови поводи, за да я малтретира. С всеки изминал ден Дженгиз все повече загрубява. Той убива домашния любимец на момиченцето, оставя я без храна, бие я с колан и дори я завързва в торба за боклук. Началната учителка на Мелек преживява инцидент и на нейно място идва Зейнеп – млада жена, която се занимава с фотография. Младата жена забелязва бруталните издевателства над умната Мелек и решава да предприеме крайни мерки, тъй като социалните нехаят за тормоза над детето. Зейнеп отвлича Мелек и става нейна нова майка. Историята на Зейнеп е не по-малко драматична. Младата жена има страх от интимност, защото е изоставяна цял живот. На 5-годишна възраст е изоставена от майка си и е осиновена от богатата Джахиде. Истинската и майка Гьонюл е убила баща й, когато Зейнеп е била още дете, след което е осъдена на затвор. Дори след обгрижването и любовта от Джахиде, Зейнеп израства самотна и интровертна. След като завършва колеж, Зейнеп иска да стане фотограф в група проследяваща миграцията на птици. Това обаче не се получава и тя се съгласява на друга работа – става учителка. Това също не й допада, защото усеща, че дълбоко в себе си е студен човек, неспособен да даде обич на децата. Въпреки всичко, тя среща Мелек, която ще промени целия й живот завинаги. А Мелек е позитивно, упорито и забавно дете, въпреки физическото и емоционално насилие, на което е подложено вкъщи. Когато Зейнеп получава новини за дългоочаквано пътуване, отива при Мелек, за да се сбогуват. Там разбира, че Мелек е била оставена в боклука, за да умре. Разтърсващите новини повлияват на Зейнеп и тя решава, че трябва да бъде спасителката на Мелек…

9. "Любов в спешното отделение" - премиера, всеки делник от 22:30 до 23:30 часа, от 13:30 до 14:30 часа и от 19:00 до 20:00 часа по AXN White
Историята:
Млада докторка на име Нисан се мести да живее в Истанбул, но тя не знае, че докторът, с когото ще работи, живее в същата сграда като нея. С течение на времето приятелството им прераства в нещо повече. Въпреки че Нисан понякога е непоносима, Синан вижда доброто в нея и се влюбва до полуда.

10. "Времето лети" - повторение, всеки делник от 04:30 до 05:30 часа по bTV и от 23:00 до 02:00 часа по bTV Lady
Историята:
Годината е 1967. Капитан Али Акарсу непрекъснато пътува на далеч от дома и прекарва голяма част от времето си по море. През това време съпругата му Джемиле се грижи за четирите им деца – Берин, Айлин, Мете и Осман. В отсъствието на баща им, тя се превръща и в майка, и баща на децата. Един прекрасен ден Али най-после се завръща у дома след поредното дълго пътуване. Всички са щастливи, че най-после мъжът в къщата е у дома, но дори не подозират колко много ще се промени живота им след като Али се прибира. Завръщането има и тъмна страна, за която никой не подозира. Има нещо много необичайно в поведението на капитана, което скоро всички забелязват. Джемиле попада на писмо в джоба на съпруга й, което ще доведе до редица събития, след които живота на семейство Акарсу никога няма да бъде същия. Това писмо ще разкрие тайната на Али… тайна за афера с чужденка. Дали Джемиле ще може да прости на неверния си съпруг? Кого ще избере Али – обичаната му съпруга или младата любовница?

11. "Войната на розите" - повторение, всеки делник от 12:30 до 13:30 часа и от 04:00 до 05:00 часа по NOVA
Историята:
Историята на сериала е пленяваща и разказва за Гюлру и Гюлфем Сипахи - две напълно различни жени, които се познават от деца. Разликата между тях е и в социалното им положение: Гюлфем е богата и преуспяла жена, живееща в голямо имение заедно с брат си Джихан, а Гюлру е дъщерята на градинаря и живее скромен живот в пристройката на имението, заедно с трите си сестри. Гюлфем се завръща от Америка заради смъртта на баща си, а това е и повод тя да се сдобри с брат си и да остане да живее в голямото имение. Гюлру винаги е имала една мечта - да бъде точно като госпожица Гюлфем и да стане Сипахи. Тя се превръща дори в нейна помощница, имитира жестовете ѝ, а скоро започва да ѝ представя рисунките си, мечтаейки най-после Гюлфем да я забележи. Скоро обаче двете ще се превърнат в смъртни врагове, а една огромна тайна ще разкрие, че и двете всъщност са толкова близки, колкото никой никога не е предполагал. И в живота на двете дами се появява доктор Йомер...

12. "Сезонът на черешите" - повторение, всеки делник от 19:00 до 20:00 часа и от 09:30 до 10:30 часа по Diema Family
Историята: 
"Сезонът на черешите" завладява зрителите с една вълнуваща съвременна приказка, изпълнена с много приятни емоции, неочаквани изненади и разкрития на дълго пазени тайни. В центъра на сюжета е историята на трудолюбивата и упорита Ойкю, която живее с майка си и брат си в стар истанбулски квартал и мечтае да стане моден дизайнер. От дете тя пази в тайна любовта си към Мете – по-големия брат на най-добрата й приятелка, който въобще не предполага за чувствата ѝ и се влюбва в друга. Междувременно съдбата случайно среща Ойкю с Аяз – приятел и съдружник на Мете. Двамата са пълна противоположност – тя е срамежлива и целеустремена в работата си, а той е дързък и самонадеян. Аяз се влюбва от пръв поглед и въпреки че знае за чувствата на Ойкю към Мете, прави всичко възможно, за да я спечели. Отношенията на двамата ще преминат през много перипетии, предстои им да попаднат в неочаквани забавни ситуации на фона на звездния моден свят.

13. "Великолепният век" - повторение, всяка събота и неделя от 09:30 до 11:30 часа по Diema Family
Историята:
Сюжетът пресъздава любовната история на ХVІ век, която предопределя съдбата на Османската империя във века на Ренесанса. Базиран на исторически факти, „Великолепният век“ отмества малко воала на изпълнения с държавни тайни и интриги живот в султанския харем във времето на най-величествения период на Османската империя. Дошла като робиня от най-крайните земи на империята, Роксолана успява да спечели сърцето на султана. Благодарение на блестящия си ум, необикновената сила на волята си и привлекателната си външност, от безправна робиня тя става любима жена и първа фаворитка на султан Сюлейман Великолепни - най-могъщия султан в Османската империя, като освен това на практика управлява империята. Турският телевизионен сериал разбунва неимоверно духовете не само в Турция, но на територията на всички бивши османски земи. От една страна, в Турция недоволни от сериала са традиционалистите-ислямисти поради представянето на любимия султан като "женкар и фустаджия", а не като държавник, а от друга — националистите поради "гаврата" с един от националните символи след Ататюрк (макар и османски). Извън центъра на обществения дебат в Турция остава същественият въпрос за интерпретационната достоверност на художествената турска „сапунка“, издържана донякъде в латиноамерикански стил. Продуцентите на сериала явно са насочили внушението му „за вътрешна консумация“, тъй като скандалният сериал възпява величието на Османската империя и в частност на Сюлейман Великолепни в женски план.

14. "Милост" - повторение, от вторник до събота от 06:00 до 07:30 часа по bTV Lady
Историята:
Нарин е израснала в малко градче, в строго семейство постоянно малтретирана от баща си Москоф Реджеп. Тя е умно момиче което иска да се учи, но е потискано и пребивано от жестокия си баща заради това свое желание. Изживява бурно юношество като се влюбва във Фърат. Двамата пазят връзката си в тайна докато един ден майката на Нарин – Кара Хатидже не разбира случайно за нея. Младото момиче от страх да не бъде отново малтретирано от баща си се мести да живее в Истанбул като казва, че ще учи там. Нарин трябва да преодолее много трудности, за да забрави травмите от детството, но веднъж успяла, късметът ѝ се усмихва. Съдбата я среща с Дениз – дъщеря на богато семейство и разглезено момиче. Двете момичета се сприятеляват бързо, свързвайки ги може би фактът, че вече нямат семейства. Започва работа като адвокат и кариерата и процъфтява. Всичко върви добре докато след години в живота на Нарин не се появява Фърат.

15. "Тайни" - повторение, всеки делник от 21:00 до 22:00 часа по bTV Lady 
Историята:
Сериалът разказва за привидно щастливия и безоблачен живот на Кемал и съпругата му Лейля, които се радват на хармонични отношения, голяма къща и две деца. Проблемите за тях настъпват, когато малкият им син бива отвлечен. Докато се опитват да си го върнат обратно, те попадат в множество тежки ситуации, които ще поставят на изпитание брака им, а с развитието на действието всеки от тях ще разкрива нови и нови тайни около миналото на другия, когото си е мислел, че познава.

16. "Кварталът на богатите" - повторение, всяка събота и неделя от 12:00 до 15:00 часа и от 03:00 до 06:00 часа по bTV Lady
Историята:
Яман Копер е умен, но с проблемно поведение младеж, спасен от улицата от богатия адвокат Селим Серез и съпругата му Ендер. Яман веднага се сближава с щурия син на семейство Серез – Мерт, който се бори да спечели сърцето на дългогодишната си любов Ейлюл Булутер. Макар, че първоначално е против Яман да живее в дома им Ендер се съгласява, когато майката на момчето е изпратена в затвора. Яман скоро се влюбва в красивата съседка Мира Бейлидже, но родителите ѝ Фарук и Суде предпочитат привилегирования ѝ приятел Оркун Дживаноолу, който непрекъснато вгорчава живота на Яман. Фарук се сблъсква с финансови и брачни проблеми с манипулативната си жена. Бракът на Селим и Ендер е застрашен от конфликти с бащата на Ендер – Асъм Шекип Кая. А тъмното минало на Яман заради родителите му и брат му, който е абсолютен мерзавец, не спира да го преследва.

17. "Твоят мой живот" - повторение, всяка събота и неделя от 21:00 до 22:30 часа и от 06:00 до 07:30 часа по bTV Lady
Историята:
Гюлсерен е скромна жена и отдадена майка обречена да се бори сама. След шокираща трагедия тя се оказва в обречен и неприемлив романс с Джихан – честен човек и добросърдечен баща, отказал се от всякаква надежда да открие истинската любов. Животът и на двамата се преобръща когато става ясно, че са отгледали детето на другия. Гюлсерен и съпругата на Джихан – Дилара раждат в една и съща болница, в един и същи ден, но заради сходните фамилни имена на двете дами разсеяна сестра разменя бебетата. 15 години по-късно истината за децата е разкрита, а съдбата на Гюлсерен се преплита драматично с тази на Джихан. Между двете семейства възникват фундаментални проблеми заради техния различен начин на живот и социален статус. Въпреки това събитията сближават Джихан и Гюлсерен. Те имат необясними чувства един към друг от които е невъзможно да избягат.

18. "Отмъщението" - повторение, всеки делник от 20:00 до 22:30 часа, от 01:40 до 03:45 часа и от 14:30 до 16:40 часа по AXN White
Историята:
Историята разказва за млада жена, чийто баща е натопен от богато семейство за престъпление, което не е извършил, а след това и убит. Единственото, което тя иска, е да отмъсти на хората, причинили смъртта му. За да го направи, Дерин (Берен Саат) се завръща под друга самоличност на мястото, където са се случили най-хубавите, но и най-лошите й спомени. Сега по-красива, по-силна и по-опасна от всякога! Сега тя е Ямур!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...