loading...

вторник, 24 април 2018 г.

Утре в "Кьосем": Мурад и Фария се сближават, Мурад убива спахиите, с които Кьосем се е срещнала (25-и април)


Прочетете какво ще се случи утре (25-и април) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Докладват на Кьосем за пристигането на принцесата. Тя се разпорежда на Айше да проучи защо султанът е приел тази чужденка. Айше се радва, че юздите са в ръцете на Мурат и се надява, че ще започне тяхната ера.

Принцовете коментират, че наследникът на султана е принц Баязид.

Френският и римският посланик искат аудиенция при султана. Той ги приема. Папата моли султана да предаде принцесата.  Казват му, че принцесата е убийца.

Еничарите се притесняват, че падишахът не си е изпълнил обещанията. Кьосем им обещава, че ще изпълни обещаното, но ако еничарите се надигнат отново, ще ги попилее. Все пак агите искат да свалят султан Мурад и да поставят на трона Баязид.

Принцесата си признава за убийството и дава тайното писмо на Мурат. Той я предупреждава, че ако го е излъгала, ще ѝ отнеме живота. Принцесата отговаря с контра въпрос, искайки защитата на падишаха от нейните преследвачи.

Верните хора докладват на султана, че Кьосем се е срещнала със спахиите. Мурад се ядосва на майка си. Мурад се ядосва на тази среща и се разпорежда през нощта да отидат на лов. Взима със себе си Баязид.

Мурат намира спахията Джадъ Осман. В кръчмата започва битка и по заповед на падишаха шефът на спахиите е обезглавен. Мурат обяснява на брат си, че те са потомци на династията и че никой род няма да вдигне глава срещу държавата.

Принцесата излиза на разходка в нощен Истанбул.

Хизарфен не може да разчете писмото. Открива, че е кодирано. Без да иска полива писмото с вода.

Султанът проследява принцесата до християнската църква, където тя се моли на Бог. След молитвата тя вижда Мурат до входа на църквата. Тя му казва, че е дошла да се помоли и че не е очаквала да се срещне с него. Той ѝ предлага двамата да се разходят.

Айше отива при господаря, но ѝ докладват, че падишахът не е в покоите си. Тя се опитва да разбере къде е ходил любимият ѝ. Съмнява се дали не е бил с принцесата.

Спахиите научават за убийството на техния съмишленик.

Хаджи ага съобщава на Кьосем, че господарят е убил спахиите, с които се е срещнала.

Мехмед заповядва да се свика дивана пред спахиите, агите, еничарите и поданиците...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!