loading...

четвъртък, 17 май 2018 г.

Утре в "Кьосем": Мурад разбира за любовното приключение на Касъм и Елеонор (18-и май)


Прочетете какво ще се случи утре (18-и май) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Султанът вижда трупа на самоубилата се Елеанор. Касъм се втурва към мъртвата. Господарят разбира, че брат му е виновен.

Баязид казва на майка си повече да не се забъркват в такива неща. Съобщават на Гюлбахар за самоубийството. Тя казва, че този грях е на Кьосем и на Касъм.

Атике споделя мъката си с принцесата. Султанката не вярва, че Силяхтар обича друга. Атике е решила да провери това.

Султанът пита защо се е самоубила. Мелеке докладва, че наложницата е извършила кражба и са решили да я изгонят от двореца. Затова е посегнала на живота си. Господарят не вярва на тези приказки и нарежда на Силяхтар да провери всичко.

Гюлбахар има план случая да не се потули.

Гевхерхан пита майка си какво е станало. Кьосем ядосано отговаря, че всичките ѝ деца са пощурели и моли най-голямата си дъщеря да ѝ помогне в тази насока.

Атике провокира Естер Хатун, за да разбере дали има връзка със Силяхтар. В това време Мехмед паша дарява злато и се вижда с Атике и принцесата.

Силяхтар разпитва момичетата от харема за смъртта на Елеанор. Ханифе се тревожи. Разказва на Силяхтар, че момичето е било бременно от принц Касъм. Ханифе е от прислужниците на Гюлбахар. Силяхтар е озадачен от новината.

Касъм умира от мъка. Ибрахим се опитва да го успокои. Принцът моли брат си да го остави сам.

Кьосем  се кара на Атике, защо е завела Фария във вакъфа. Хаджи Ага предава на Валиде, че Силяхтар я вика.

Ибрахим паша иска от Естер 10000 жълтици. Тя не иска да му даде заем.

Силяхтар казва на Кьосем, че знае истината. Валиде се опитва да прикрие сина си. Помощникът съобщава, че лекарките също са потвърдили, че Елеанор е била бременна. Помощникът моли Кьосем лично да съобщи на султана какви ги е вършил брат му.

Кьосем заявява на Баязид, че знае какво е направил. Споделил е с майка си и е изпратил собствения си брат на смърт. Кьосем се обръща към Баязид и му казва, че е до него за последен път и повече да не разчита на нея.

Кьосем разказва на Мурад истинската история за Касъм и неговата любов. Моли султана да не убива брат си и припада в ръцете на господаря. Той я  хваща в ръцете си. Кьосем му казва да пощади живота на Касъм или никога няма да му прости и губи съзнание.

Евлия и изобретателят хващат Иляз паша, че получава цял сандък със злато.

Кaсъм отива да види майка си. Султанът и сестрите му са при нея. Кьосем стиска ръката на Мурад. Той става и се прибира в покоите си.

Силяхтар упреква Кеманкеш, че го е разкрил. Предупреждава го, че ако още веднъж премълчи нещо ще се прости с живота си.

Естер праща писмо на Силяхтар. Иска да се видят по държавен въпрос.

Кардиналът говори със Синан паша. Той казва на свещеника, че иска трона да бъде зает от Баязид, защото се надява да стане Велик везир.

Мурат е с принцесата и споделя, че цената на властта е много висока. Султанът се страхува от смъртта, защото постоянно е чакал палачите да дойдат. Той помни всичко и така се надява да върви в правия път, за да не изгори в адски мъки.

Касъм пита майка си, как господарят е разбрал. После се притеснява, че ще го убие. Кьосем едва успокоява сина си...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...