loading...

понеделник, 4 юни 2018 г.

Утре в "Кьосем": Синан подпалва кораба със злато на Кьосем, Атике разбира за връзката между Гевхерхан и Силяхтар, Айше предава Кьосем (05-и юни)


Прочетете какво ще се случи утре (05-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Касъм споделя с брат си, че Баязид има тайни планове срещу господаря. Ибрахим не вярва, че батко му ще предаде султана. Казва на Касъм, че вече си е получил наказанието и трябва да стои далеч от тези работи.

Байнам ага докладва на Мурад, че разбунтувалите се еничари вечерта ще ходят да събират рекета в неговата механа. Султанът и пашите са преоблечени като благородници и чакат в механата да се появят разбойниците.

Кьосем споделя с Хаджи ага, че Кеманкеш е казал на господаря за тайната среща.

Еничарите идват в механата. Искат рекета, но пашите ги избиват.

Гюлбахар дава отпечатък от печата на Кьосем на Синан паша. Той ще подготви фалшиви писма до определени хора.

Кьосем прави забележка на Касъм за спречкването на двамата братя. Той разказва на майка си, че Баязид е говорил с Главния мюфтия. Кьосем предупреждава Касъм преди да обвинява, да внимава. Моли сина си каквото и да чуе, да отиде и да го съобщи първо на нея.

Султанът отива в оджака. Хвърля пред всички отрязаните глави на разбойниците. Казва на еничарите, че предателите са забравили традициите на оджака и са тръгнали да рекетират търговците. Мурад обявява, че трябва да си спомнят клетвата пред корана. Ферхат ага потвърждава, че всички еничари са верни на падишаха и са готови да умрат за него.

Султанът отново сънува черния конник. Кьосем го събужда и иска да ѝ разкаже кошмара.

Кьосем открива, че печатът ѝ е замърсен с восък. Вдига огромен скандал на прислугата си.

Синан е готов с писмата, подпечатани с фалшивия печат.

Фария отново се преглежда, но лечителката ѝ казва, че само чудо би я накарало да забременее. Султанът разбира за това. Казва на принцесата, че ще я обича винаги.

Кеманкеш се извинява на Кьосем. Тя му отговаря, че е свикнала. С годините, освен болка и мъка, е имала щастливи дни. Намерила е приятели и верни хора. За първи път след толкова години тя се е доверила и го е мислила за приятел, но за жалост се е излъгала за него.

Фария казва на Айше, че султанът никога няма да я обича, колкото обича принцесата.

Целият харем очаква Хизарфен да полети. Кьосем пита Хаджъ дали са открили нещо за печата. Султанът и хората му също наблюдават дали ще полети. Хизарфен скача от кулата и лети над Босфора като птица. Никой не може да повярва, че изобретателят е постигнал мечтата си и лети.

Гевхерхан отива при Силяхтар. Отказва се в последната минута. Пашата ѝ казва, че господарят е излязъл и си тръгва.

Хизарфен е кацнал на едно дърво.  Приятелите му го откриват и го свалят.

Естер изпраща писма на Силяхтар и Гевхерхан. Султанката се ядосва, че помощникът не й обръща внимание. Носят писмото на Гевхерхан от името на любимия й. Силяхтар също го получава. С тези писма им определят среща.

Естер съобщава на Атике къде ще се срещнат двамата влюбени.

Пашите и духовниците не одобряват полета на Хизарфен.

Султанът приема изобретателя. Казва, че Хизарфен е опасен. Евлия заявява, че винаги е подкрепял приятеля си. Господарят ги праща да заминат за Анадола на разузнаване.

Силяхтар и Гевхерхан се срещат тайно. Султанката не смее да се приближи, но плахо му казва, че няма друг изход за тях. Помощникът я хваща за ръце. Гевхерхан споделя, че го обича и вече е готова да бъдат заедно. Атике става свидетел на срещата и чува как Силяхтар се надява да намерят начин да бъдат щастливи.

Фалшивите писма са стигнали до получателите. Те изпращат сандъци със злато и ги товарят на един кораб. По заповед на Синан, корабът е запален.

Атике е съсипана от видяното. Прибира се в покоите и дава воля на мъката си.

Гевхерхан също е в покоите си и се усмихва нежно. Казва на прислужницата, че ще чакат сестра й да загуби надежда и тогава ще говорят с нея.

Атике взима един от пръстените си. Отваря го и изсипва съдържанието му в една чаша...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!