loading...

сряда, 6 юни 2018 г.

Днес в "Кьосем": От запаления кораб тръгва огромен пожар, който изпепелява половината столица, Кьосем разбира, че Гюлбахар е причинила това бедствие (06-и юни)


Прочетете какво ще се случи днес (06-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Кьосем научава, че предателите са изгорили най-верните ѝ хора в кораба. Показват ѝ писмо, подпечатано с нейния печат.

Султанът също вижда горящия кораб. Силяхтар му докладва, че пожарът тръгва от пристанището и ако не се намесят столицата ще изгори.

Гюлбахар обявява, че войната срещу Кьосем вече е започнала.

Валиде вика дъщерите си при себе си заради пожара. В харема настава паника. Фария също отива в покоите на султанката.

Кьосем разказва на Хаджи за капана, който са направили. Тя се съмнява, че Гюлбахар е намерила начин и че предателят е сред тях. 

Султанът излиза и отива сред хората. Вижда паниката на своите поданици, предизвикана от разширяващия се пожар. Къщите на хората горят. Мурад отказва да се върне в двореца. Вика всички да отидат и да гасят огъня, за да спасят двореца. Султанът лично спасява едно дете, останало в горящата къща.

Кьосем събира децата си около нея. Атике едва се справя. Цялата е пребледняла.

Принцовете също искат да помогнат. Атике припада.  Мустафа паша търси господаря, но не го намира. Мурад излиза от горящата къща, носейки детето. Майката благодари на падишаха. Султанът отново вижда в дима конника от съня си. В него разпознава Баязид. Принцът наистина отива да помогне. Мурад го пита защо не е останал в двореца. 

Синан докладва на Гюлбахар, че всичко с организирането на бунта върви по план. Султанката е доволна. Изпраща Синан да върне Баязид в двореца.

Атике е по-добре. Айше се тревожи за господаря пред децата си. Кьосем успокоява внуците си.

Фария намира отворения пръстен и разбира, че султанката се е отровила. Принцесата се погрижва за приятелката си.

Халика съобщава на принца, че Бенам ага е останал затрупан в хана.

Касъм си мисли, че този пожар е знак, за нещо лошо, което предстои.

Принцът спасява бившия дворцов готвач, а Халика му превързва ръката. Синан паша го моли да се върне в двореца, защото Гюлбахар е притеснена. Баязид му казва, че е наясно със ситуацията и заявява, че е верен на брат си.

На сутринта пожарът е овладян, но половината столица е изгоряла. Кьосем е отчаяна. Хаджи й казва, че както винаги, тя ще възкръсне от пепелта. Кьосем се кълне, че докато е жива ще вземе живота на всеки от изменниците.

Естер казва на Кьосем, че Силяхтар ѝ е помогнал да се спаси от пожара. Султанът също се е включил в гасенето. Кьосем се разпорежда да разберат кой има нужда от помощ и да се погрижат. Настанява ковчежничката си в харема.

Гюлбахар злорадства.

Кьосем разпитва прислугата коя е откраднала печата. Момичетата мълчат. Валиде заповядва на Хаджи ага да ги затвори в тъмницата. 

Лялезар се сеща, че Айше е била в покоите в отсъствието на Кьосем. Съобщава на Валиде това, което е видяла.

Атике се съвзема. Фария е до нея. Казва на султанката, че никой не знае, че е посегнала на живота си. Атике разказва какво е направила Естер и и как е видяла, че Силяхтар е влюбен в Гевхерхан. Фария казва на султанката, че не е могла да ѝ разкаже това, въпреки че е знаела. Принцесата моли своята приятелка да се откаже от помощника. Атике се кълне, че ще им отмъсти. В това време Гевхерхан идва при сестра си.

Гюлбхар се страхува да не би Айше да не признае за кражбата на печата. Обсъжда с верните си помощници. Заповядва им да вгорчат живота на Кьосем.

Валиде пита Айше, какво е правила в покоите й, когато е отсъствала. Султанката разказва версията, че детето е поискало да види баба си. Кьосем разказва на Айше как е възникнал пожара. Заявява на майката на внуците си, че всичко това е бунт срещу султана.

Кьосем вика Гюлбахар да дойде при нея.

Атике се разправя със сестра си. Фария се опитва да спре скандала. Ибрахим съобщава, че султанът се е върнал в двореца.

Гюлбахар се явява при Валиде. Кьосем я пита каква е тази дързост. Обвинява майката на Баязид, че е подпалила престолния град. Гюлбахар отрича. Мисли, че са я наклеветили. Гюлбахар упреква Кьосем, че насила е завладяла престола. Кьосем отговаря, че тя е тръгнала по стъпките на Халиме, но този път води към ада.

Баязид казва на Касъм, че верността му към султана е огромна...

Кьосем знае, че Гюлбахар е причинила пожара, но не може да го докаже.

Баязид се появява пред своята валиде. Упреква Гюлбахар, че заради нея султанът го подозира. Дава пример с една жена, която е извикала, че Баязид трябва да заеме трона. Султанът е знаел, че народът се готви да сложи брат му на трона. Баязид забранява на майка си да работи срещу падишаха. Гюбахар отговаря, че сега е моментът, в който да се борят за престола.

Атике се ядосва на сестра си. Фария се опитва да я убеди да не прави нищо спрямо двамата влюбени.

Мурад се оплаква на майка си, че този пожар е някакво предзнаменование и е божие наказание. Кьосем разказва на Мурад, че са направили копие от нейния печат и са запалили верните им хора. Мурад заявява, че не само са запалили столицата, но са унищожили и милостта му. Кьосем моли Кеманкеш да пази сина ѝ, ако трябва и от самия него.

Гевхерхан изразява своето възмущение от случилото се и се радва, че Силяхтар не е пострадал, а е помагал на хората. Той отговаря, че сред толкова злини, само нейният поглед му дава надежда да живее.

Айше влиза при Гюлбахар. Пита я дали пожарът е нейно дело. Гюлбахар се опитва отново да обвини Кьосем. Казва на Айше да си мълчи, защото и тя не е цвете...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!