loading...

сряда, 6 юни 2018 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем иска да омъжи дъщерите си, взима радикални мерки в харема срещу Гюлбхар, Айше обявява война на Гюлбахар (07-и юни)


Прочетете какво ще се случи утре (07-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Султанът също трудно преживява мъката от пожара и разказва на Фария, че народът го упреква, че не ги е спасил. Съпругата му го успокоява, като декларира своята подкрепа и отново му казва колко го обича.

Духовниците решават да вкарат в правия път еретиците, разколниците и неверниците, възползвайки се от последствията след пожара.

Една от пострадалите жени обвинява Кьосем, че в двореца живеят в разкош и не се грижат за обикновените хора. Кьосем припада.

Синан докладва на Гюлбахар, че техните усилия дават плодове. Султанката е притеснена, че синът й не иска да се изправи срещу господаря.

Айше се притеснява от това, което е направила. Иска да разкаже всичко на Кьосем. Прислужницата й я спира. Султанът отива да поздрави децата си. Предупреждава Айше да внимава за здравето на детето, което носи.

Баязид се кълне пред господаря, че никога няма да го предаде.

Духовниците се събират и отиват да линчуват хората. Започват с Халика, но Бейнам ага я спасява. Момичето си навехва крака.

Пашите докладват на султана за щетите нанесени от пожара. Яхя съжалява за загиналите духовници. Мурад съобщава, че пожарът е бил умишлен. Изпраща пашите да проверят на пристанището и да потърсят следи.

Гюлбахар поставя задача на една от своите верни прислужници. 

Атике предлага на сестра си да отидат да поговорят насаме.

Мехмед паша се е върнал. Кьосем го моли да остане в столицата. Обещава му да го направи втори везир, а в замяна той трябва да стане нейните очи и уши. Естер споделя, че има начин пашата да й стане верен  - да се ожени за Гевхерхан.

Хаджи Ага хваща наложницата на Гюлбахар да подслушва. Тя отвежда агата до едно тайно скривалище и му показва къде е скрит отпечатъкът от печата на Кьосем

Фария предупреждава Силяхтар, че Атике знае всичко и трябва да ги разтърве с Гевхерхан. Помощникът веднага отива при тях.

Атике обвинява сестра си, че й е отнела мъжа, който обича. Двете сестри се скарват. Атике казва на двамата, че цял живот няма да им прости и те никога няма да бъдат щастливи.

Атике споделя на Фария, че вече няма на кого да се довери. Принцесата казва, че винаги ще е до нея.

Силяхтар обещава, че ще говори с господаря, за да се оженят, а каквато и да е съдбата им ще я изживее.

Наложницата обяснява на Кьосем, че Гюлназ хатун е откраднала печата. Валиде не вярва на тази история. Тогава наложницата заявява, че е от Йезуитския орден и скоро тамплиерите ще дойдат, за да изпратят Кьосем и султана в ада. Жената се самоубива пред Кьосем.

Гюлбахар опитва да се оправдае пред Айше. Любимката на султана не вярва на султанката. Гюлбахар я заплашва с децата ѝ. Айше обявява майката на Баязид за свой враг.

Кьосем казва на султана, че вече не се доверява на никого, а предателите са в харема. Господарят дава съгласие Кьосем да вземе мерки срещу Гюлбахар.

Гевхерхан отново настоява да говори със сестра си. Атике я изслушва. 

Естер се среща със Силяхтар. Тя го пита дали не се е случило нещо лошо. После споменава пред пашата, че все някога Атике е щяла да разбере. Силяхтар упреква Естер, че го е издала. Категорично заявява на ковчежничката, че повече няма да се върне при нея и че няма да я докосне.

Гевхерхан не е знаела, че сестра ѝ обича Силяхтар. Казва на Атике, че се е опитвала да се раздели с помощника, но не е успяла. Атике вдига скандал на сестра си. Кьосем се намесва и упреква дъщерите си.  Гевхерхан се ядосва на Фария, че е съобщила за конфликта на Валиде. 

Кьосем упреква дъщеря си, че е отрекла, че е имала връзка с помощника. Валиде забранява на дъщерите си да говорят със Силяхтар.  Атике е бясна. 

Султанът споделя със своя помощник какво е сънувал. Казва, че този конник е бил Баязид. Мурат пита дали брат му ще го предаде. Силяхтар казва, че принц Баязид е верен на султана и че няма причина Мурад да мисли така за брат си.

Кьосем се кара и на другата си дъщеря. Гевхерхан  казва на майка си, че не е знаела, че Атике е влюбена в Силяхтар и не е успяла да се пребори с чувствата си. Кьосем отпраща дъщеря си в покоите ѝ.

Кьосем казва на Силяхтар, че е имал тайни взаимоотношения със султанките. Той иска да обясни на Валиде, но тя му казва да си знае мястото.

Кьосем отпраща всички наложници в Стария дворец. Гюлбахар чува това и иска среща с Кьосем. Айше приветства решението на Валиде. Гюлбхар се оплаква, че й е забранено да напуска двореца. Кьосем й казва да попита себе си за причината.

Султанът се съветва с Яхя. Духовникът му казва, че хората са такива, че ще търсят виновник, а за да спечелят, трябва да търпят. В това време султанът вижда еничари да крадат от търговците. Хваща ги и ги наказва. 

Гевхерхан плаче. Отчаяна е, че може да се случи нещо на Силяхтар. Кьосем вика дъщеря си при нея. Атике е в покоите на майка си. Решила е да омъжи отново дъщерите си. Двете отказват. Гевхерхан ще трябва да се омъжи за Мехмед паша...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!