loading...

вторник, 19 юни 2018 г.

Утре в "Кьосем": Гюлбахар и Синан вдигат бунт, Касъм вижда "умрялата" Гюлбахар, Фария открива султана (20-и юни)


Прочетете какво ще се случи утре (20-и юни) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Кьосем заплашва всичките паши с обезглавяване, ако не върнат в двореца Мурад. Търсенето продължава в целия район на столицата. Фария също се присъединява към хората, които търсят господаря. Силяхтар я моли да се върне в двореца, но тя е непреклонна. 

Кьосем отново поема властта в държавата.

Санавбер се среща с един от агите, за да му предаде информация, но Лялезар се появява и наложницата си тръгва.

Синан поздравява новия Главен мюфтия. Мехмед паша открива дивана. Казва на всички, че султанът е отишъл на лов, за да си почине. Кьосем съобщава на Главния мюфтия, че тя ще назначи новите кадии и духовници.

Синан научава, че господарят е изчезнал и в момента всички го търсят. После съобщава на Гюлбахар, че Айше се е самоубила, заедно с децата си и след това султанът е изчезнал. 

Баязид сварва двамата заговорници в момента, когато Гюлбахар се разпорежда да преминат в действие и да организират бунт.

Агата съобщава на Касъм, че Баязид е напуснал двореца. Той споделя с Ибрахим, че тръгва да търси брат си.

Гюлбахар казва на сина си, че Кьосем крие нещо и иска да сложи на престола Касъм.

Синан пуска слухове сред народа, че падишахът е изчезнал. Тълпата отива към двореца, за да научи истината за падишаха. 

Касъм отива в къщата на Калика. Влиза и търси Баязид. Отваря вратата и вижда, че Гюлбахар и брат му са там. Калика го удря и Касъм пада на земята.

Народът си търси падишаха. Скандира в двореца, че иска принц Баязид да се възкачи на престола.

Кеманкеш съобщава на Кьосем, че народът се е разбунтувал. Тя решава да уреди въпроса без да пролива кръв.

Откриват пръстена и коня на Мурат. Фария активно го търси. Султанът върви след един черен конник и попада в едно блато, чиято тиня се опитва да го погълне. Ездачът се връща до блатото и разкрива лицето си. Султанът вижда себе си като по-млад. Тогава осъзнава думите на своите приближени, че най-големия му враг е той самият. През това време тинята поглъща падишаха, а ездачът наблюдава това самодоволно. Всичко е поредният кошмар на Мурад. Той лежи на пътя и стене от болка заради падането от коня си. Идва в съзнание и се изправя, виждайки един дървар. Пита човека къде е пътят. Дърварят се оказва брат му Осман, който му казва, че е по-мъртъв и от мъртвите. Бившият султан казва на брат си, че е бил свален от престола с разни игри, защото го е проял червеят на властта. Мурад споделя, че съдбата им е еднаква. Мурад се разкайва за своите решения и осъзнава вредите, които е нанесъл на народа и на династията. Споделя с брат си, че вече е станал жесток и се страхува от това. Осман прибира дървата в своята бедна дърварска къща. Мурад го следва. Осман съветва брат си да не показва слабост, защото всички са използвачи. Кара го да си вземе поука от станалото и да не вярва на Кьосем....

Мурад наистина е в една дърварска хижа. Намерил го е един човек. Този човек му предсказва бъдещето. Султанът научава, че ще е бъдещ велик победител и че Кьосем винаги ще е до него, но братята му не, освен това ще води велика битка срещу най-големия си враг - Черният конник... Ездачът казва, че е истинският султан Мурад ...

Всички откриват Мурад, когато в съня си той излиза сам от блатото. Фария го прегръща.

Кьосем излиза пред народа. Казва на поданиците, че султанът е в траур. После обяснява на всички в двореца, че ги обича, а те я предават. Тя се заклева, че народът  е под нейна закрила. Тълпата я аплодира и си разотива.

Ибрахим казва на Атике какво прави Баязид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...