loading...

сряда, 4 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Малките принцове умират от чума, Мурад също се разболява, а Кьосем поставя на трона Касъм (05-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (05-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Кьосем е притеснена от ново заточение. Дава заповед да свалят Мурад от трона, преди да е тръгнал на поход.

Атике открива, че принц Селим е болен. Лекарите установяват че двете деца са болни от чума. Атике докладва това на баща им.

Кьосем сънува кошмари. Събужда се и Лялезар ѝ докладва, че състоянието на малките се влошава и те умират. Мурат е тъжен от загубата на децата си. Кьосем отново е до него. Той е отчаян от това, че смъртта постоянно кръжи около него и припада. Лекарите казват, че е прихванал чумата. Един от лекарите се съмнява дали диагнозата, поставена на господаря, е правилна.

Кьосем се обвинява, че не е убила Гюлбахар преди време. Кеманкеш я предупреждава, че всичко се разчува. Кьосем е решила да отидат с принцовете при еничарите и да постави Касъм на трона.

Синан признава за умишленото заразяване на децата с чума.

Йосуф паша заявява пред пашите, че е предан само на господаря.

Кьосем предупреждава принцовете, че трябва да очакват най-лошото и затова ще започнат процедурата по коронясването на Касъм.

Единият от лекарите казва на Синан паша, че има съмнение за болестта на султана и че Мурад е болен, но не от чума, а от друго.

Синан предлага на Йосуф да намерят друг лекар на падишаха.

Султанът идва в съзнание и пита майка си дали е подготвила гроба му. Кьосем му отговаря, че той е нейно дете и постоянно се моли за него.

Ибрахим получава криза, докато говори със сестра си. Атике се опитва да го успокои.

Султанът не е болен от чума и ще може да бъде излекуван. Йосуф паша крие от всички тази вест.

Касъм се приготвя за престола. Обещава на майка си, че няма да я остави. Валиде и двамата й сина отиват при еничарите и биват посрещнати като господари. Кьосем обявява, че синът й Касъм ще се качи на трона. В това време султан Мурад пристига в оджака и наблюдава тази церемония. Еничарите и държавните мъже приветстват новия султан. Мурад влиза в оджака, придружен от Йосуф паша.

Казва на еиничарите, че е жив и че те се подиграват с трона. Взима меча на един от тях. Дава го на Касъм и му казва да го убие, ако иска да наследи трона. Кьосем отговаря, че всички са предани на султана си. Мурад се заклева да накаже всички участвали в неговото сваляне.

Затваря Касъм и Ибрахим в двореца.

Мурад иска обяснение от пашите си. Кеманкеш поема цялата вина върху себе си, защитавайки другите. Мурад им дава втори шанс...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...