loading...

четвъртък, 5 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Мурад е болен от цироза, Кьосем прави втори неуспешен опит да постави Касъм на трона (06-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (06-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Султанът упреква Кьосем, че първа го е изоставила. Заявява на майка си, че ще вървят в различни посоки. Валиде го моли да не наказва братята си. Султанът решава да вземе принцовете на похода, но до тогава забранява на Кьосем да ги доближава. Атике също упреква майка си, че се е вманиачила на тема власт. Кьосем изригва и гони султанката от покоите си.

Кьосем зпалашва Йосуф паша със смърт. 

Ибрахим упрева Касъм, че се е опиянил от жаждата за власт. Принцът отговаря, че войната на брат му срещу Валиде ще доведе до тяхната смърт.

Султанът има цироза. Лекарят казва, че няма лечение срещу тази болест. Слава Богу, че са я открили рано.

Кьосем все още е навита да свали султана от трона. Казва на Кеманкеш да подготви еничарите. Моли пашата да обещае да не посяга на живота на Мурад. Той не го прави.

Султанът иска да пие вино, за да забрави предателството на своята майка. Йосуф не му позволява.

Кьосем обяснява на Йомер Ефенди, че трябва да се свали Мурат и Касъм да заеме неговото място. Заповядва на улема да напише фетва, че господарят не може да изпълнява своите задължения.

Йосуф паша се заклева до гроб във вярност към султана. Мурад му отговаря, че само той му е останал.

Кьосем задейства своя план за свалянето на господаря.

Хаджъ ага казва на Касъм, че на следващата вечер Мурад ще бъде свален. В това време Ибрахим отново изпада в криза и се самонаранява. Касъм обещава на брат си, че господарят и с пръст няма да го бутне.

Синан паша научава, че Кьосем събира пари от еврейските жени.

Хаджъ казва на Кьосем, че Ибрахим е направил опит за самоубийство. Тя настоява да се види със сина си, но спазва забраната на Мурад.

Атике е против действията на Валиде, но майка ѝ бързо я убеждава, че това е единственият начин да спаси децата си.

Якуб съобщава на Синан, че се организира бунт за свалянето на султана. Синан докладва това на господаря. 

Мурад с помощта на Йомер и Хюсеин се справя с нападналите го еничари. Инсценира, че го водят в стаята на чичо му. Там Лудият Мустафа го пита дали ще убие братята си.

Хюсеин се разправя с Кеманкеш. Казва му, че Валиде се е провалила и да не ходи в двореца. Пашата заявява, че не може да остави Кьосем. Хюсеин го удря и Кеманкеш губи съзнание.

Йомер съобщава на Кьосем, че е сгрешила и се е провалила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...