loading...

неделя, 8 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Мурад убива Касъм и затваря Кьосем в тъмница (09-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (09-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Палачите екзекутират Касъм пред очите на Ибрахим. Кьосем отива в покоите на принца, но не успява да го освободи от въжето. Палачите търсят Ибрахим. Кьосем ги спира, но се появява Мурад. Кьосем му заявява да не докосва Ибрахим, а ако има смелост първо да убие нея. Мурат дава заповед на палачите да действат. Става земетресение. Кьосем проклина султана да се страхува от Божия гняв.

Хаджъ съобщава на Атике, че султанът е заповядал да убият принцовете.

Прибирайки се в покоите, господарят поръчва да му донесат вино.

Атике вижда майка си, прегърнала тялото на Касъм. Ибрахим е уплашен. Атике пита Валиде, защо не е опазила децата си.

Юсуф докладва на падишаха, че няма огромни щети в столицата. Иранецът се кълне, че няма да допусне никой да свали господаря. Моли го да не пие, защото иска Мурат да е силен и да е до всички.

Кеманкеш обсъжда с Халил паша и Хаджъ кой може да ги е предал. 

След погребението Кьосем казва на дъщеря си, че трябва да е силна, защото господарят я затваря в тъмница.

Султанът посещава дъщеря си. Сестра му му казва, че Кая е изплашена. Той пита Атике дали е знаела за плановете на Валиде да го свали от власт. Тя признава, че е разбрала. Мурад се ядосва, че сестра му е премълчала. Атике му казва, че и той не е невинен. После заявява на брат си, че ако иска да убие Ибрахим да изпрати палачи и за нея.

Кьосем сънува Касъм в тъмницата. Мъртвият й син казва, че тя трябва да убие султана. Кеманкеш също казва на султанката да не се отказва.

Мурад се съгласява да приеме помощта на индийския шах. Кеманкеш докладва на султана, че венецианският флот е нападнал генуезкия флот и е опожарил села на територията на империята. Мурад заповядва на Кеманкеш да подготви флота за нападение на Венеция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...