loading...

сряда, 11 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Мурад решава да убие принц Ибрахим и чичо си Мустфа и да предаде трона на кримския хан след смъртта си (12-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (12-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Султанът е болен. В следствие на умората и раните болестта му се влошава. Заповядва на лекарите да го лекуват, за да се прибере в столицата. Мурад заповядва на Кеманкеш да продължи битката с персите. Назначава Кеманкеш за Велик Везир.

Кьосем е отчаяна, че децата ѝ се отдалечават от нея. Сега се разкайва, че заради властта и управлението на империята се е отдалечила от децата си. Принц Мустафа отново получава криза и буйства. Само Кьосем може да го успокои. Дава му кестени, но не разпознава Кьосем. Тя му припомня, че е онази Анастасия, която му помага в детството. Тогава Лудият Мустафа ѝ казва, че се е променила през годините и е загубила своята невинност. Оприличава я със Сафие Султан.

Султанът се прибира като победител в столицата.

Кьосем отказва да посрещне сина си от похода. Господарят е приветстван от Атике и дъщеря си Кая. Мурад си спомня как е бил посрещан от жените, които са го обичали. 

Атике разказва на брат си какво се е случило в двореца, докато го е нямало.

Лечителите казват на султана, че е неизлечимо болен и няма спасение за него. Султанът иска вино от Юсуф. Пашата му възразява, но Мурат е непреклонен.

Ибрахим не допуска жени до себе си. Наложницата му обяснява, че не е от харема на господаря, а Кьосем не би допуснала такова нещо.

Лечителите казват на Валиде, че на Мурат не му остава много време. В това време султанът припада. Кьосем е свидетел на това, а Юсуф му помага.

Атике се среща с Ибрахим и заварва, че при него има наложница. Принцът пита сестра си каква е тази жена. Атике споделя, че Валиде е убила Силяхтар и Фария, но сега стои до леглото на господаря. Ибрахим пита сестра си какво ще стане, ако султанът умре. Сестра му отговаря, че той е единственият наследник и ще седне на престола. 

Състоянието на Мурад продължава да се влошава. Кьосем е до сина си. Той си мисли, че тя е спечелила. Муарт ѝ казва, че всичките врагове са му коленичили пред него, но е победен от тялото си. Обвинява Кьосем, че е изпратила вместо лекар главорез. Мурад се кълне, че ще направи всичко, за да премахне майка си. Ако трябва ще унищожи империята, но няма да я остави в нейните ръце.

Един лечител намира рецептата за лекарството на Емир челеби. Мурад е обнадежден, че ще живее.

Синан заявява, че всички са го оклеветили. Султанът му вярва.

Султанът научава, че Кеманкеш е победил персийския шах и е сключил мирен договор в полза на Османската империя.

Мурад решава да убие принц Ибрахим и чичо си Мустфа и да предаде трона на кримския хан след смъртта си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!

loading...