loading...

сряда, 25 юли 2018 г.

Утре в "Кьосем": Кьосем убива Ибрахим, години след екзекуцията на бившия султан, Кьосем решава да убие младия падишах и да елиминира Турхан (26-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (26-и юли) в следващия епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Можете да харесате фейсбук страницата на "Великолепният век: Кьосем", като отворите този линк - https://www.facebook.com/VelikolepniqtVekKosemBG/

Народът иска от Кьосем да освободи сина си от тъмницата.

Турхан вика двете султанки в покоите си.

Пашите искат султанът да бъде осъден на смърт. Главният мюфтия е издал фетва, с която осъждат на смърт сваления султан Ибрахим.

Турхан заточва всички султанки в стария дворец. Хюмашах е много ядосана. Вдига една ваза, с която да удари Турхан, но верният ѝ слуга хваща съпругата на Ибрахим. 

Стражата хваща Джинджи да бяга. Водят ходжата при Хюсеин. Джинджи се опитва да откупи живота си със злато. Кеманкеш се ядосва. Поздравява ходжата от Кьосем и му реже главата.

Турхан вече е написала фермана за издаване на смъртна присъда на Ибрахим от името на сина си.

Турхан съобщава, че сваленият султан вече е осъден на смърт от сина ѝ. Моли Кьосем, като регент, да вземе решение за съдбата на Ибрахим.

Палачите екзекутират Ибрахим в килията. Кьосем е разстроена, но е безпомощна.

Атике упреква майка си. Казва ѝ, че империята, силата и властта са на нея. Атике казва, че заминава, взимайки Кая. Проклина майка си, че ще умре сама като някой звяр.

Кьосем започва да я гложди съвестта. Тя толкова се ядосва и разкайва, че не забелязва и убива една от наложниците, мислейки я за Анастасия.

1651 г.

Малкият падишах влиза за първи път в дивана. Турхан го е научила да каже, че отнема властта от Валиде. Кьосем идва и го отпраща. Пашите и везирите се опитват да ѝ противоречат. Тя обвинява верните на Турхан паши, че се опитват да отнемат управлението ѝ и искат да я убият. Хюсеин веднага се намесва. Кьосем им казва, че много време управлява и че с нейната смърт нищо няма да се промени.

Кьосем иска да убие младия султан и да сложи следващия си внук на трона. Кеманкеш се опитва да я предупреди, че детето е невинно. Кьосем отговаря, че няма как да спре Турхан. Кеманкеш отказва да изпълни заповедта ѝ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!