loading...

четвъртък, 26 юли 2018 г.

Тугай Мерджан за ролята на Ибрахим във "Великолепният век: Кьосем", любовта, беднотията и актьорската кариера


Тугай Мерджан е турски актьор. Българските зрители помнят превъплъщението му в образа на Орхан в "Изкушение" (2013) и Джахит в "Сега и завинаги" (2015).

След участието си в хитовата поредица слава му носи образът на султан Ибрахим във втория сезон на историческата суперпродукция "Великолепният век: Кьосем". "Ибрахим е много чувствителен заради ужасите, които е преживял в детството си. Беше изключително интересно да изследвам историческата личност и епохата. Кой не би желал да пътува с машината на времето?"

Тугай Мерджан е роден на 10-и декември 1982-а г. в Истанбул. След като завършва Търговската гимназия в квартала "Бахчелевлиер", той постъпва в Театралния департамент на университета "Халич". "Като ученик тренирах футбол три-четири дни от седмицата, но през зимата нямах занимание. Майка ми и леля ми ме записаха на театрален курс и въпреки съпротивата ми, настояваха да го посещавам. Скоро се увлякох по актьорската игра и наистина ми хареса. Така се насочих към бъдещата си професия", спомня си актьорът.

Още като студент участва в постановки на Общинския театър на Бакъркьой и след дипломирането си в Консерваторията постъпва в трупата му, където изгражда редица главни роли от турската и европейската драматургия. "Следването ми не беше леко, защото баща ми нямаше средства да плаща таксите в частния университет и аз трябваше да работя, за да набавя сумата. Моят преподавател Мюшфик Кентер ме прие в трупата на Общинския театър и ми уреди стипендия в университета, а аз трябваше да покривам само останалата част. Състудентката ми Аслъ Енвер пък ми помогна да пробия в телевизията, като ме заведе в четвърти курс в продуцентската къща, в която беше ангажирана." Дебютът му в телевизионните сериали е в криминалната поредица "Наблюдавани" (2008), но истинска известност му носи образът на престъпника Яник 3еки в популярната екшън поредица "Мълчаливите" (2012).

Въпреки че твърди пред журналисти, че не е нужно жената до него да е известна и че се е влюбвал от пръв поглед в непозната на автобусната спирка, през последните две години Тугай поддържа връзка с актрисата Екин Тюркмен (Йозлем – „До последен дъх", Елиф - "Малки жени"). Наскоро обаче красивата Екин потвърди пред медиите слуховете, че двамата актьори са се разделили.

През свободното си време Тугай свири на саксофон и ударни инструменти, но не възнамерява да се заеме професионално с музика и да издаде албум. Често играе футбол с приятели, а през лятото се отдава на сърфиране по морските вълни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!