loading...

четвъртък, 9 август 2018 г.

Туба Бююкюстюн обявена за най-красивата туркиня в световна класация


Пет турски актриси са включени в класацията на 100-те най-красиви жени в света за 2018 г. на американския сайт "Top Beauty World"!

Най-красива между избраните пет туркини е Туба Бююкюстюн, която е поставена на 17-о място в селекцията. След нея са Мерием Узерли (40-о място), Хазал Кая (80-о място), Фахрие Евджен (84-о място) и Серенай Саръкая (88-о място). В пет поредни дни предстои да се запознаете с всяка една от тях в рубриката "Отблизо"!

Туба Бююкюстюн

36-годишната актриса стана популярна у нас с ролите си в "Гордата Аси" и "Огнено сърце". Туба е родена на 5 юли 1982 г. в Истанбул и от малка се интересува от рисуване. Затова и се ориентира към модния дизайн и декорация - това е и специалността, която следва в университета "Мимар Синан" в Истанбул. 

Още като студентка започва да се снима в реклами на различни марки, а в главни роли във филми влиза от 2003 г. Две години по-късно участва в "Под липите", както и във филма "Баща ми и синът му". През 2006 г. е на снимачната площадка на "Изпитът", в който играе учителка редом с Жан-Клод ван Дам. 

След него идва и най-важната ѝ роля - на Аси в сериала "Гордата Аси". За играта си в него Туба е номинирана в категорията "Най-добра актриса в сериал" на 51-ия тв фестивал в Монте Карло.

Бююкюстюн се омъжва за колегата си Онур Сайлак, с когото се влюбват на снимачната площадка на "Огнено сърце", в турското посолство в Париж на 28 юли 2011 г. На 19 януари 2012 г. тя ражда двете си дъщери - близначките Мая и Топрак. Децата останаха при майка си, след като Туба се разведе официално с Онур на 5 юни 2017 г., пише "24 часа".

Сред една от последните роли на талантливата актриса е в сериала "Дръзки и красиви", в който си партнира с най-високоплатения турски актьор Къванч Татлъту. Очаква се той да тръгне и у нас по bTV...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!