loading...

сряда, 5 септември 2018 г.

ЕТО ЗАЩО "Семейни тайни" приключва с толкова малко серии


Днес (05-и септември) бе показана последната серия на един от най-хитовите сериали това лято...

По повод десетките писма, които получихме тази седмица с въпроси за евентуално продължение на "Семейни тайни", бихме искали изрично да обявим, че поредицата няма заснети повече епизоди и със събирането на Кемал и Нилгюн историята на двете преплетени семейства приключва! Сюжетът ѝ обаче далеч не е разгърнат докрай - повече за това четете в следващите редове!

През лятото на 2016 г. Kanal D обявява, че ще снима нова семейна драма, която да следва линията на най-голимия хит в този жанр през последните години - "Времето лети", излъчен и у нас по bTV. За да е гарантиран успеха на новата поредица, за главна роля е поканена Айча Бингьол (Нилгюл), която в продължение на 4 години партнира на Еркан Петеккая като Джемиле в драматичната лента.

През септември 2016 г. "Семейни тайни" тръгва в ефир, като се изправя в пряка конкуренция с най-новия сериал на Чаатай Улусой - "Вътре" (Içerde). Рейтингите на мелодрамата обаче са колебливи - движат се около 2-3%, което се явява критичен минимум за сериал в южната ни съседка. През декември "Семейни тайни" смъква още повече аудиторния си дял и от Kanal D обявяват, че го свалят от ефир с последен 13-и епизод, в който обещават фабулата да завърши подобаващо.

Стотици хиляди оспорват решението на турския канал, а мейлът на медиата е затрупан с молби за подновяване на историята за Кемал, Нилгюл и Сузан. Тогава избухва и скандалът за достоверността на рейтингите в Турция, като водещи издания посочват, че някои продукции, необяснимо как за тях, покриват учудващо висока гледаемост с плосък сценарий и дървена режисура.

Решението на Kanal D обаче е категорично и развръзката на "Семейни тайни" е излъчена на 12-и декември 2016 г., записвайки 3,42% рейтинг. "Със сигурност лентата можеше да разкрие на зрителите още интересни сюжетни линии. Самият замисъл предполага историята да бъде разказана в солиден брой серии, но в Турция, както знаем, водещ фактор за индустрията е рейтингът, който изигра лоша шега и на "Семейни тайни", пишат водещи телевизионни издания.

В България обаче, за разлика от родината си, лентата се радваше на завиден успех, като всяка делнична вечер събираше близо един милион зрители пред екраните. От 30-и юли насам тя не слиза от първото място в класацията за най-гледани продукции и по bTV, и в национален ефир като цяло. За успокоение на зрителите, от другата седмица на нейно място се завърта друга очаквана тв сага - "Искрите на отмъщението", оглавявана от любимците на българската публика - Къванч Татлъту и Туба Бююкюстюн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, спазвайте добрия тон! Благодарим Ви предварително!