Вие пожелахте: Хуан Алфонсо Баптиста


Артистичната кариера на актьора Хуан Алфонсо 'Ел Гато' Баптиста е белязана от емблематични герои като Оскар Рейес "Трима братя, три сестри", Маркос Мути от "Жената в огледалото" или Мартин, канибалът от международния феномен "Без силикон да има рай". След година и половина далеч от екраните Хуан Алфонсо се завърна тази година с колумбийския сериал "Отмъщението на Аналия".

"През тази година и половина се посветих на правенето на музика и писане. Имах възможността да работя с могъщи производители в индустрията на урбан музиката като Saga White Black, носител на "Грами" и продуцент на Ники Джам." 

Най-новият му сериал
В разгара на тази своя музикална страна се появи възможността да изиграе политическия стратег Марк Салинас в сериала "Отмъщението на Аналия" (La Venganza de Analía) с Каролина Гомес. Този актьор с повече от 23 години опит описва своя герой като шахматист, който е свикнал да печели и не знае как да губи, въпреки че това предполага прибягване до неетични техники. "Марк Салинас е човек, способен да си продаде душата на дявола. Той ще бъде причина за големи проблеми между Аналия и Гийермо Леон, изиграни съответно от Каролина Гомес и актьора от Кали, Марлон Морено."

За да се превъплъти в тази роля, той се вдъхнови от Дж. Дж. Рендон, известен като "Кралят на черната пропаганда". "Реших да взема за ориентир за изграждане на профила на героя венецуелския политически съветник Дж. Дж. Рендон, който е съветвал много кандидати за президент, спечелили по един или друг начин", казва той.

И въпреки че Марк Салинас е мрачен персонаж, той вкара светлина в живота на Гато Баптиста. От този момент и в рамките на само шест месеца той успя да се сдобие с роли в продукции като втория сезон на "Елитно командване" (Comando Elite), сериал, който все още не е излъчен, в който ще играе панамски наркотрафикант; втория сезон на успешната поредица на Netflix "Дивият окръг" и сериала на Teлeмундo "Решения: някои печелят, други губят". В допълнение, Баптиста планираше да пътува до Мадрид през май тази година, където щеше да участва като специален гост в програмата "Като две капки вода". Но трябваше да отложи проекта заради пандемията.

Не само артистичният му живот е бил възпрепятстван от разрастването на коронавируса. Като предприемач той трябваше да спре работата на Вито, Леон и Йоренте, три от ресторантите му в Богота. "Целият този проблем промени работата, но слава Богу, вече работим. Ключът е да се преоткрием."

Новите проекти
По време на карантината Гато се възползва от възможността да започне проекти като токшоуто "Entre Gatos" (Между котки), което излъчва в своя акаунт в Instagram @juanbaptistad и в който има гости като актьора Хуан Пабло Раба, бившата му приятелка моделът Наталия Парис и актьорите Хорхе Као, Наташа Клаус, Мишел Браун и Паола Рей, с които участва в "Трима братя, три сестри".

"В разгара на това се появи този проект, в който мога да контактувам и да общувам с хора от домовете им и да им дам шанс да се забавляват насред карантината. Реакцията на хората беше много добра и е много приятно да доставиш малко радост на хората, които те обичат толкова много." В допълнение към този проект той рисува и картини, които споделя чрез @kicatretroart и които са омагьосали зрителите до степен, че вече е продал три от тези произведения.

По отношение на музикалната си кариера, венецуелецът заявява, че в момента е в режим на готовност. Решил е да се впусне в музикалния свят с авторска тема.
"Израснах с музика. Това съм искал винаги да правя. Песента е готова и въпреки че имах възможността да я представя на големи продуцентски компании, за да купят текста за друг изпълнител, всъщност искам аз да я изпълня. Искам да направя и органичен видеоклип."

В момента Гато ръководи художествена галерия с настоящата си партньорка, която добива известност в тази среда.

В допълнение към музикалните планове и галерията, той смята да създава съдържание за социалните мрежи, поради което се присъедини към известната платформа TikTok. Той също така се надява в близко бъдеще да отвори канал в YouTube.

"Бях готов да отида да живея в Испания, да направя кастинги и да продължа да развивам ресторанта си. Ресторантът все още работи, сега правим доставка до дома. 

"Трима братя, три сестри", сериалът, който преди 17 години го превърна в сексбомба, се излъчва отново по колумбийската телевизия, където отново е много гледан.
"Благословия е да видиш как хората продължават да помнят всяка серия. Ключът към успеха на тази продукция е, че тя е направена с любов, беше екипна работа, където всички даваме най-доброто. Това, че много хора ти се възхищават, е голяма отговорност, която приканва не само да бъдеш физически привлекателен, но и да си по-добър човек, винаги се стремя да се усъвършенствам като човек."

- Как приемаш бума, който има повторението на тази класика (ТБТС)?
Изненадан от подобно приемане след толкова години, за нас е благословия да можем да се видим на екрана, никога не съм имал време да наблюдавам проекта подробно, аз съм трогнат от реакцията на хората, той е резултат от работа, свършена с много любов хармония.

- Това първият ти проект в Колумбия ли беше?
Това беше особена история, защото в началото не ме искаха на кастинга. Дойдох в Колумбия и ме депортираха, защото паспортът ми изтече, но аз се върнах за поредния кастинг, за който едва ме приеха. Направих проби за ролята на Франко, знаех всички диалози и сцени и ме накараха да направя Оскар, почти умрях, трябваше да науча всичко за няколко минути. Това, което е за теб, е за теб, никой не може да ти го отнеме.

- Това ли беше началото на международната ти кариера?
Вече имах шестгодишна кариера във Венецуела и Мексико, правих "Дивата котка" в Съединените щати, но "Трима братя, три сестри" беше първото, което направих в Колумбия, влюбих се в страната, зеленината на нейните планини и хората. Именно този сериал изстреля много от нас, които бяхме в проекта.

Коментари

loading...