вторник, 28 януари 2020 г.

13 нови турски сериала предстои да бъдат излъчени в България


13 нови турски сериала предстои да бъдат излъчени в България.

Поредиците са закупени от различни медии, като повече информация ще научите в следващите редове...


1. Първият от закупените е "Обещание", чийто старт е още на 29-и януари 2020 г. в 13:30 часа по bTV. Драмата ще се излъчва всеки делник до 13:30 до 15:00 часа. 

Оригинално заглавие: Yemin ("Клетва")

Участват: Йозге Яъз, Гьокберк Демирджи, Беркант Мюфтюлер, Гюл Арджан, Джан Верел и други.

Брой епизоди: все още се снима (до момента 170 епизода)

Излъчване в Турция: от февруари 2019 г. досега

История: Рейхан е селско момиче - смирено, мило и грижовно. Тя обещава да се омъжи за сина на стария семеен приятел Хикмет. Хикмет се притеснява какво ще стане със семейното му богатство, ако бъде оставено на неговия несериозен син и алчната си съпруга, чиято единствена грижа е да укрепи мястото си във висшето общество на Истанбул. Емир е синът на Хикмет, който е бунтовник и предпочита да поема рискове, като харчи безразборно трудно спечелените пари на баща си, и не му помага в семейния бизнес. Той се съгласява да се ожени за Рейхан, но си обещава да направи живота ѝ нещастен, дотолкова, че тя да пожелае да се разведе с него, доказвайки по този начин на баща си Хикмет, че трява да му бъде разрешено да взема сам решения за живота си. С времето Емир осъзнава, че не трябва да кара Рейхан да бъде нещастна, за да накаже баща си. Той омеква към нея, а Рейхан вижда неговата положителна страна - на която не може да устои!


2. Втората поредица в списъка е "Една жена", която стартира на 03-и февруари 2020 г. по Diema Family и ще се позиционира всяка делнична вечер от 22:30 до 23:30 с повторения на следващия ден от 18:00 до 19:00 часа. 

Оригинално заглавие: Kadın ("Жена")

Участват: Йозге Йозпиринчджи ("Любов от втори опит", "Ангели пазители", "Момичето с червения шал"), Джанер Джиндорук ("Великолепният век: Кьосем"), Бену Йълдъръмлар ("Листопад") и други.

Брой епизоди: 81 в оригинал

Излъчване в Турция: от октомври 2017 г. до февруари 2020 г. 

История: Бахар (Йозге Йозпиринчджи) е изоставена от майка си Хатидже (Бену Йълдъръмлар) на 8 години. След това изгубва баща си и баба си. В тези дни, когато си мисли, че е съвсем сама на света, се запознава със Сарп (Джанер Джиндорук) и изживяват луда любов. Но след като щастливи сключват брак и имат две деца, Сарп внезапно умира. Бахар остава завинаги свързана с миналото. Всеки ден си спомня изживените мигове с любимия мъж, сърцето ѝ остава затворено за нова любов. Но появата на майка ѝ, от която е била изоставена като малка, и необходимостта да се премести в нов квартал, неочаквано отварят нови врати пред Бахар.


3. "Всяка твоя сълза" е третото заглавие в дългия списък. Драмата е създадена по действителен случай и тръгва на 08-и февруари 2020 г. - всяка събота и неделя от 18:00 до 20:00 часа по Diema Family

Оригинално заглавие: Bir Litre Gözyaşı ("Литър сълзи")

Участват: Санем Челик, Мирай Данер ("Кварталът на богатите"), Толга Текин ("Твоят мой живот"), Мерт Язъджъоолу ("Черна роза") и други.

Брой епизоди: 15 в оригинал/интернационална версия от 39 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от октомври 2018 г. до февруари 2019 г.

История: 18-годишната Джихан е щастлива първокурсничка в университета. С времето тя вече не може да ходи нормално и често пада изневиделица. Диагностицирана е с неизлечимо мозъчно заболяване. Лекарите я информират, че с времето ще се влошава още повече, докато накрая вече няма да може да ходи, да говори, да пише или да се храни сама. Джихан не спира да се бори с помощта на своите близки, а нейната решителност да прегърне живота е важен урок как хората никога не трябва да се отказват.


4. "Ирония на съдбата" е следващият закупен сериал. Криминалната драма е закупена от bTV и предстои да се излъчи в праймтайма.

Оригинално заглавие: Çarpışma ("Сблъсък")

Участват: Къванч Татлъту ("Перла", "Забраненият плод", "Север Юг", "Искрите на отмъщението"), Елчин Сангу ("Любов под наем", "Една любовна история"), Алперен Дуймаз ("Горчива любов"), Мелиса Аслъ Памук ("Черна любов") и други.

Брой епизоди: 24 в оригинал/интернационална версия от 74 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от ноември 2018 г. до май 2019 г. 

История: Кадир Адалъ губи жена си и детето си в терористичен акт. Заради случилото се той обвинява себе си и страда с цялата си душа. Кадир решава да се самоубие в автомобилна катастрофа, но самият той не подозира, че ще промени целия си живот. В автопроизшествието, в което Кадир Адалъ иска да приключи живота си, се сблъскват 4 автомобила, 4 човека - Кадир (Къванч Татлъту), Зейнеп (Елчин Сангу), Керем (Алперен Дуймаз) и Джемре (Мелиса Аслъ Памук). След нещастният случай, съдбата никога повече няма да ги раздели. От трагедията, която Кадир преживява, той получава душевна травма. От тази травма ще го излекува Зейнеп, която той познава още от приюта. И сега отново се влюбва в нея. Зейнеп, благодарение на Кадир, си връща малката дъщеричка Алиа, която са ѝ отнели заради мошеничествата на мъжа ѝ. Керем и Джемре са двама млади, които ги свързва голяма тайна.


5. "Навсякъде ти" е романтична комедия, чийто права са откупени от bTV и предстои да бъде пусната в ефир.

Оригинално заглавие: Her Yerde Sen ("Навсякъде ти")

Участват: Айбуке Пусат ("Кварталът на богатите", "Моят живот"), Фуркан Андъч ("Огледален свят"), Али Яааджъ ("Свободен дух", "Назови ме по име") и други.

Брой епизоди: 23 в оригинал/интернационална версия от 75 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от юни до ноември 2019 г.

История: Селин е амбициозна и трудолюбива млада жена, която намира перфектната малка къща за себе си. Демир вече е постигнал успех в кариерата си и се стреми да се върне в родината, след като години наред е бил в чужбина. Той решава да купи къщата, в която е израснал. Селин и Демир вярват, че са намерили място, което да нарекат свой дом. Оказва се обаче, че всеки от тях притежава половината от имота. Те започват война, като целта им е да накарат другия да напусне постройката. Не стига, че Селин споделя къщата с непознат, но и разбира, че компанията, в която работи, има нов шеф - Демир. Тъй като двамата не могат да се избегнат един друг и в личен, и в професионален план, химията помежду им е неизбежна. Той е страстен и красив млад бизнесмен, а тя красива и креативна архитектка. Напрежението започва да нараства и у дома, и в работата, като с това и романтиката между тях.


6. "Вятърничав" е едно от най-гледаните заглавия, закупено в България само няколко месеца след старта си в Турция!

Оригинално заглавие: Hercai ("Вятърничав")

Участват: Ебру Шахин ("Завинаги"), Акън Акъньозю, Сердар Йозер ("Част от мен", "Искрите на отмъщението") и други.

Брой епизоди: все още се снима (до момента 29 епизода)

Излъчване в Турция: от март 2019 г. досега

История: Миран Асланбей (Акън Акъньозю) е бизнесмен, който е дошъл в Мидят от Истанбул. Той предлага на Насух Шадоолу нещо повече от делово партньорство - иска ръката и сърцето на една от внучките му Реян (Ебру Шахин). Но главата на това могъщо семейството има други планове. Насух възнамерява да даде на Миран другата си внучка - Ярен. Решението на двамата мъже дълбоко ще засегне съдбата на двете момичета, влюбени в един и същи мъж. Как ще повлияе на двете семейства любовта, която се заражда на хилядолетните земи на Мидят? Ще могат ли да бъдат заедно красивият бизнесмен от Истанбул и момичето, за чиято красота в Мидят се носят легенди? Това е историята на двама млади, които се влюбват от пръв поглед, но им предстои да преодолеят големи изпитания.


7. Драмедията "Нашата история" е откупена през 2019 г. в България, като в Турция се позиционира цели 2 години.

Оригинално заглавие: Bizim Hikaye ("Нашата история")

Участват: Хазал Кая ("Огледален свят", "Изкушение", "Забраненият плод"), Бурак Дениз ("Любовта не разбира от думи", "Кварталът на богатите") и други.

Брой епизоди: 70 в оригинал

Излъчване в Турция: от септември 2017 г. до май 2019 г.

История: Сериалът разказва за живота на едно бедно истанбулско семейство. Събитията се развиват след като майката ги напуска и заминава. Бащата Фикри е алкохолик. Филиз – най-голямото момиче, посвещава своя младежки живот на възпитанието на по-малките си братя и сестри. Рахмет е най-големият от братята си, той завършва училище и предстои да кандидатства в университет. Хикмет е тайно влюбен в забранения за него обект. Кираз е добросъвестната и нежна. Фикрет е тази, която мисли единствено за себе си, а най-малкият от всички деца е Исмет. Един ден Филиз (Хазал Кая) среща Баръш (Бурак Дениз) и младите се влюбват един в друг. Разбира се, те не подозират колко изпитания им е приготвил животът и колко прегради ще трябва да преодолеят, за да останат заедно.


8. "Забранената ябълка" е супер успешен сериал, който се показва на малките екрани в Турция вече повече от 2 години и продължава.

Оригинално заглавие: Yasak Elma ("Забранената ябълка")

Участват: Севда Ергинджи ("Черна роза"), Онур Туна, Еда Едже, Шафак Пекдемир ("Сега и завинаги"), Баръш Калъч ("Войната на розите", "Огледален свят") и други.

Брой епизоди: все още се снима (до момента 65 епизода)

Излъчване в Турция: от март 2018 г. досега

История: Сериалът разказва за Зейнеп  (Севда Ергинджи) и Йълдъз (Еда Едже) - две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството ѝ с Ендер Аргун (Шевал Шам), една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун (Талат Булут) и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра ѝ Зейнеп, е купена от Алихан Ташдемир (Онур Туна). Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето (Зейнеп), с което се среща на интервю за работа, е негова пълна противоположност по характер. Ще се случи невъзможното. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.


9. "Черни пари и любов" е най-продаваната южносъседска драма за 2015 г. Закупена е в повече от 130 страни по света, а в България предстои да се излъчи по новия канал за турски сериали TDC (Timeless Drama Channel). Каналът в момента се подготвя, а сериалите дублират на български език.

Оригинално заглавие: Kara Para Aşk ("Черни пари и любов")

Участват: Туба Бююкюстюн ("Искрите на отмъщението", "Гордата Аси", "Огнено сърце", "Под липите", "20 минути"), Енгин Акюрек ("Пепел от рози", "Брак с чужденец"), Небахат Чехре ("Забраненият плод", "Великолепният век", "Изкушение"), Йойкю Карайел ("Север Юг", "Великолепният век: Кьосем") и други.

Брой епизоди: 54 в оригинал/интернационална версия от 164 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от март 2014 г. до юли 2015 г. 

История: Когато полицаят Йомер, чиято годеница се е самоубила, научава, че тя е била жертва на престъпление, той започва да гори от желание да научи истината. Сключва споразумение с правителството - ще намери изгубените диаманти, а в замяна на това ще научи кой е убиецът. Елиф, която е загубила баща си при катастрофа, ще узнае, че той всъщност е бил пропаднал мафиот, който се е занимавал с изпиране на мръсни пари. Сега Елиф е принудена да изкарва прехраната на семейството си и едновременно с това да изплаща дълг от 200 млн. долара за диамантите. И на всичко отгоре сестра ѝ е в ръцете на лошите. Тайар, от когото са били откраднати диамантите, е решен да си ги върне обратно с цената на всичко. Не само Тайар обаче знае за съществуването им. Всички тръгват по следите на ослепителния блясък. В тази история някои ще станат роби на копнежа, други - на тайните, а трети - на любовта.


10. Поредната премиерна драма, която ще бъде предложена от новия канал за турски сериали TDC (Timeless Drama Channel), е "20 минути".

Оригинално заглавие: 20 Dakika ("20 минути")

Участват: Туба Бююкюстюн ("Искрите на отмъщението", "Гордата Аси", "Огнено сърце", "Под липите", Черни пари и любов"), Илкер Аксум, Метин Чекмез ("Огледален свят", "Част от мен"), Мирай Акай ("Слънчеви момичета") и други.

Брой епизоди: 25 в оригинал/интернационална версия от 59 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от януари до юни 2013 г.

История: Сюжетът се върти около семейство Халаскар - едно нормално, средностатистическо турско семейство. В късните часове на един обикновен ден на вратата на дома им се звъни. Нищо неподозиращият глава на семейството Али Халаскар (Илкер Аксун) отваря и с това целият живот на всички се променя завинаги. През отворената врата нахлуват полицаи, които арестуват съпругата на Али - Мелек (Туба Бююкюстюн). Госпожа Мелек е домакиня, която прекарва дните си в грижи за къщата и семейството. Нещо, което по никакъв начин не е свързано с тежкото обвинение, въз основа на което тя е арестувана - убийство. Али не може да направи нищо и се чувства безпомощен пред това, което се случва с обичната му съпруга. Той има едва 20 минути, за да докаже невинността на Мелек и да я спаси.


11. Единадесета продукция в дългия списък е "Майки и мащехи", която ще се излъчва в България по TDC (Timeless Drama Channel).

Оригинално заглавие: Analar ve Anneler ("Майки и мащехи")

Участват: Синем Кобал ("Малки тайни"), Хазар Ергючлю ("Висше общество", "Кварталът на богатите", "Север Юг"), Метин Акдюлгер ("Великолепният век: Кьосем", "Кварталът на богатите") и други.

Брой епизоди: 9 в оригинал

Излъчване в Турция: от октомври до декември 2015 г.

История: Сюжетът на "Майки и мащехи" се развива през 1970 година в Турция и разказва за две напълно различни млади жени, чиито животи неочаквано се преплитат. Кадер живее в малко село в Анадола и не иска нищо повече от това да бъде щастлива с любимия си Мустафа. След трагичен инцидент, обаче, тя е оставена да живее сама в Истанбул. Зелиха е умна и образована жена. Тя има страстна връзка с Мурат, който е активист и постоянно я поставя в опасност. В края на краищата тя забраменява, а след това овдовява. 9 месеца по-късно пътищата на двете жени се преплитат. Те водят всемогъща борба за живота на един син.


12. Предпоследна поредица е комедията "Петима братя", която ще се ротира по TDC (Timeless Drama Channel).

Оригинално заглавие: Beş Kardeş ("Петима братя")

Участват: Серкан Кешкин, Осман Сонант, Мелиса Сьозен ("Златната клетка", "Великолепният век") и други.

Брой епизоди: 13 в оригинал

Излъчване в Турция: от февруари до август 2015 г.

История: Сюжетът разказва историята на петима братя и тяхната непоклатима семейна връзка. Това е до деня, в който най-големият от петимата - Саит, който е като баща за всички, решава, че е време да се фокусира върху собствения си живот. Неговото желание е да живее спокоен и зрял живот, но се оказва в центъра на любовен триъгълник.


13. Тринадесетата продукция е "Осмият ден" - предстои да бъде показан по TDC (Timeless Drama Channel).

Оригинално заглавие: 8. Gün ("Осмият ден")

Участват: Буура Гюлсой ("Дъщеря ми", "Любов от втори опит", "Север Юг", "Пепел от рози", "Незабравима"), Бурджу Бирджик, Джейда Дювенджи ("Семейни тайни", "Другите отчяни съпруги", "1001 нощ") и други.

Брой епизоди: 6 в оригинал/интернационална версия от 17 епизода по 45 минути

Излъчване в Турция: от март до май 2018 г.

История: Бахар е млада, умна и богата жена, чийто живот се променя из основи, когато майка ѝ е убита. Убийците започват да преследват и нея, а тя опитва да остане жива и да разбере мотивите им. Бахар ще се съюзи с бивш мафиот, който с времето става като неин баща.

Допълнителна информация:
По новият канал TDC, предназначен единствено за турски сериали, освен премиерните "Черни пари и любов", "20 минути", "Майки и мащехи", "Петима братя" и "Осмият ден", предстои да бъдат излъчени и повторения на "Справедливостта на Кара" (2 и 3 сезон ще бъдат премиерни за България, тъй като по вече несъществуващата TV7 беше показан само 1 сезон), "С Русия в сърцето" (излъчен по bTV и bTV Lady), "Момичето с червения шал" (ротиращ се преди години по TV7) и "Край или начало" (излъчен по NOVA и Diema Family).