четвъртък, 8 юли 2021 г.

Финалът на "Справедливостта на Кара" - дата на излъчване и какво започва на негово място

Приключва един от най-хитовите турски сериали - "Справедливостта на Кара" (Karadayi)...

Последният 315-и епизод от поредицата с Кенан Имирзаъолу и Бергюзар Корел ще бъде излъчен този петък (09 юли) от 21:30 до 22:15 ч. в ефира на TDC.

На негово място от следващата седмица тръгва повторение на друг турски хит - "Край" (Son), излъчван премиерно по Diema Family със заглавие "Край или начало".

В ефира на TDC в момента се излъчват още 4 от най-обичаните турски сериали - "Вътрешен човек", "Научи ме да обичам", "Момичето с червения шал" и "Черни пари и любов".

Напомняме Ви, че "Справедливостта на Кара" стартира премиерно в България през есента на 2013 г. в ефира на вече несъществуващата TV7, където обаче бе излъчен единствено първи сезон. Впоследствие сагата бе откупена от TDC, където се завъртяха и втори и трети сезон.

Поредицата, която се нарежда на едно от призовите места в класациите за най-гледани сериали в Турция, се състои от 115 оригинални епизода в три сезона, заснети в южната ни съседка в периода 2012-2015 г.

Историята:

"Справедливостта на Кара" е история за чест, отмъщение и невъзможна любов. Махир Кара (Кенан Имирзаъолу) израства в щастливо семейство през 70-те години на миналия век.

Неговият баща Назиф е добър човек с висок морал, уважаван в квартала, но мразен от престъпниците. В навечерието на сватбата на Махир, Назиф е обвинен в убийство, което не е извършил и е осъден на смърт.

Махир става глава на семейството и се наема с на пръв поглед невъзможната задача да открие истинския убиец, жертвайки собственото си щастие.

Стремежът му към справедливост е подложен на изпитание от невъзможната любовна история със съдийката Фериде (Бергюзар Корел), която държи съдбата на баща му в ръцете си.