петък, 24 септември 2021 г.

bTV спира "Обещание"

bTV спира "Обещание"!

Последният епизод от третия сезон ще бъде показан на 05 октомври (вторник) от 13:50 до 14:55 ч. по bTV. 

Медията прекратява излъчването на драмата, тъй като само преди няколко седмици започнаха снимките на най-новия четвърти сезон, който стартира на 17 септември в Турция. 

Четвърти сезон на "Обещание" очаквайте на по-късен етап по bTV!

В края на трети сезон Джансу Туман (Фериде) напуска актьорския състав на сериала.

На нейно място идва Сетенай Сюер, която пресъздава образа на Гюлпери. 

В четвърти сезон има скок във времето, а Ийт - синът на Емир и Рейхан, вече е пораснал. 

Влизат и доста нови герои, които ще разкажат своята история в "Обещание". 

Прочетете най-новите интервюта с главните актьори Гьокберк Демирджи (Емир) и Джансу Туман (Фериде)..

Гьокберк Демирджи:

- Как си?
- Добре съм. Имахме много натоварен сезон. Опитваме се да му се насладим, при определени условия. Сега снимаме новия сезон. Максимално внимателни сме.

- Някои актьори сами създават героите си и добавят нещо от себе си. Имаше ли такава ситуация в характера на Емир?
- Разбира се. Например, всяка емоция, докато се снима сцена. Това може да е жест, езикът на тялото и т.н. Той е напълно спонтанен. Връзката актьор-режисьор също присъства, неща, които се развиват в зависимост от смисъла на основния текст на настоящата сцена. Така че историята всъщност е основна. 

- Как се промени историята за теб? Йозге Яъз напусна, после Джансу Туман също напусна. Как това се отразява на характера на Емир?
- Ако мислим общо, всяка сцена има вълнение във всеки един момент. Но това нямаше голяма разлика за мен. Говоря чрез сърцето си. Имам сценарий, герой, който създадохме, всичките ми чувства и мисли са свързани с него.

- Ставаш директно Емир, когато отидеш на сета...
- Да, моят Емир. Защото отиваме там да си вършим работата. Независимо дали скоро ще свърши, или не, ситуацията е друга (смее се).

- Кога се запозна с Йозге? На снимачната площадка на "Обещание" ли?
- Така изглежда, но не. Всъщност преди "Обещание", бяхме в един и същ проект за кратко.

- Кой проект?
- Бяхме заедно в сериала "Назови ме по име". Но никога не сме били заедно. Така че нашето запознанство започва оттам. Мога да кажа, че поредицата "Обещание" беше малко по-благоприятна, но връзката ни се развива извън сериала.

- Как започна връзката ти с Йозге Яъз? Любов от пръв поглед или любов, която се появява по-късно...
- Стана от само себе си, разви се сама.

- Кой направи първата крачка?
Първата крачка дойде от мен.

- Предложи й брак. Кога е сватбата?
- В момента нищо не е ясно. Вървим в крак с времето. Ще се опитаме да действаме според времето.

- Имате огромна база от фенове в социалните медии. Двамата сте много обичани. Знам също, че има много положителни коментари. Мисля, че има и отрицателни. Това понижава ли настроението ви? 
- На първо място, те ни правят истински щастливи. Но това се случва. В миналото много ме засягаха коментарите. Не можех да остана безразличен - тези обидни послания, псувни, думи на омраза... Но си казах, че всеки е свободен да мисли каквото иска. Но сърцето желае някои неща да бъдат известни такива, каквито са, да не се тълкуват по различен начин, да не се добавят различни неща.

Какво беше детството ти?
Винаги съм бил тихо дете. Детството ми беше спокойно. Заради работата на баща ми, той работеше като моряк, детството ми беше преплетено с природата и животните. Беше хубаво.

- Тъй като баща ти беше моряк, промени ли се много?
- Да. Промених се твърде много. Всъщност аз бях човек, който трудно можеше да се адаптира, но мога да кажа, че това реши проблема. Приспособявам се по-бързо към всяко място, на което отивам, чувствам се като част от него.

- Казваш, че си станал актьор случайно. Разкажи ни...
- Не съм човек, който живее живот с много добре планиран график. Всичко може да се случи по всяко време. Няма гаранция за това, което ще ни се случи. Ето защо не можем да предвидим. Това наистина е съвпадение за мен. Тренирах като луд. Всичко в живота ми беше спорт. Всичко започна с едно-две посещения на снимачни площадки. Следващата стъпка дойде сама. Но аз я исках, чувствах се много щастлив, докато правех всичко, свързано с актьорството. Всяко място, където бях, беше като мой дом, всеки човек беше като член на семейството ми. За щастие, върша работата, която искам в момента.

- Имаш ли други проекти освен поредицата - филм, например?
- В момента няма нищо, за което да дам ясен отговор. Водят се разговори, има някои неща, върху които трябва да се помисли. Добре, че можем да го направим. Но няма нищо сигурно.

- Какви страсти имаш в живота? Любител си на антики. Предполагам, че имаш страст към мотоциклетите...
- Не. Тази страст към мотоциклета приключи, преди дори да е започнала. Загубих брат си в катастрофа с мотоциклет, когато бях на 18.

- Какъв приятел си?
Мисля, че съм много добър приятел. Ако попитате приятелите ми, те ще дадат същия отговор (смее се). Щастлив съм, когато съм с тях аз съм много разбиращ, саможертвен съм... Когато казвам тези неща сам, може да звучи самохвално, но вярвам, че това е вярно. И за мен е голямо удоволствие да бъда наистина добър приятел.

- Какви реакции получаваш от хората на улицата?
Наистина получавам добри реакции. Хората се отнасят с мен като с техен син и това ме прави много щастлив. Чувството е толкова взаимно... и аз ги чувствам като част от семейството ми. С други думи, никога не е като разговор с мъж или жена, които се срещат за първи път. Толкова е искрено всичко.

Джансу Туман (Фериде):

- Какво детство имаше?
- Детството ми беше много активно. Бях много капризна. Подозираха, че съм хиперактивна и дори ме заведоха на лекар. Никога не съм стояла на едно място. Затова се насочих към спорта. Започнах таекуондо от много малка и винаги спортувах. Играех хандбал за известно време, така че израснах със спорта.

- Как върви "Обещание"?
- Всичко върви добре. Снимахме финала на сезона. В почивка сме. Беше наистина натоварен сезон. Преживяхме много, но беше много приятно.

- Ти даваш живот на Фериде. Има ли прилики между Фериде и Джансу? Или една нейна черта, по която се различавате?
- Фериде има много силен характер. Човек, който може да стои на краката си и няма нужда от никой друг. Ние си приличаме в това отношение. Аз съм човек, който винаги казва: "Ще го направя сама, ще го направя сама". Фериде също е такава. Тя е много състрадателна, добронамерена и няма скрити мотиви. Ние си приличаме и в това отношение. Ако срещна нов човек, не търся скрити мотиви. Започвам отношенията си с хората с пълно доверие. С времето, когато ги опознаеш, това доверие или се засилва, или намалява. Съответно намирам пътя си. Научаваш много за живота. Взех си поука от всеки опит, който преживях. Но това не намали искреността ми. Хората около мен, които ме познават от много години, знаят, че винаги се опитвам да бъда до тях и да правя каквото мога и винаги съм полагала усилия да зарадвам близките си. Никога не съм носила маска, за добро или лошо. Винаги се държа така, както се чувствам. Въпреки че винаги се опитвам да изглеждам силна, отвътре съм много емоционален човек. Въпреки че Фериде е силна жена, тя всъщност е много емоционална отвътре и ние сме много сходни и в този аспект.

- Ти беше включена в сериала на по-късен етап. Как те посрещнаха? Можеш ли да споделиш малко за атмосферата там?
- Екипът вече се беше променил, когато се включих. С изключение на главните герои, целият екип беше като нов. Така че нямах чувството, че съм дошла по-късно. Всички бяха толкова топли, никога не съм се чувствала зле. И всъщност съм много екипен човек. Защото когато отида на снимачната площадка и видя дори лицето на някого, съм впечатлена. Чудя се какво се е случило, тъжен ли е... Казвам, че и това ми се отразява малко. Разбира се, изтривам го, когато излизам на сцената, но искам всички да работят добре, да работят щастливо, да се забавляват... Вече сме в много лош процес, хората се отегчават у дома. Когато отида на снимачната площадка, например, пея, свиря, казвам: "Хайде, бъди енергичен" и т.н.

- Присъедини се към екипа като новата главна героиня, след като Йозге Яъз напусна. Подобни промени не са широко приети от турския народ. Какви реакции получи по този повод? Имаше ли негативни коментари?
- Като цяло хората имат следното възприятие - реагират, когато нещо, с което са свикнали, си отиде. И с мен реагираха така. В началото ми идваше твърде много, но всъщност не ми пукаше. Съжалявам, че хората казват толкова обидни и неприятни думи за някого, когото не познават. В края на краищата те не ме познават като Джансу. Коментирането на героинята е друго нещо, можеш да критикуваш героинята, може да не ти харесва. Но когато обидят личността ми, казвам, че изобщо не ме познават. Никога не са ме виждали, никога не са ме срещали. Но зрителите имат много мнения за мен, имат преценка, пишат много обидни неща. Всъщност съжалявам за това. Съжалявам, че има такива персони. Мисля, че в този момент хората трябва да се грижат за себе си. Мисля, че истинският проблем е тяхното собствено нещастие. Това се прави с много артисти в светлината на прожекторите и мисля, че е грешно. Не ме интересува написаното, но бих могла да бъда човек, който го е грижа. Това би ме наранило много. Това можеше да се отрази много зле на живота ми. Така че хората трябва да помислят малко за това.

- Бихме искали да чуем за Джансу Туман от теб. Би ли разказала накратко за себе си?
- Не обичам много да се обяснявам, винаги се държа така, както ми се иска и позволявам на хората да ме опознаят лесно, можем да кажем, че съм откровена. Обичам да съм искрена. Не обичам лъжата. Честността е много важна за мен. Очаквам другата страна да бъде честна с мен през цялото време. Моят подход към хората, които срещам, винаги е оптимистичен и искрен. Предпочитам да започна отношенията си с пълно доверие. Защото смятам, че добрите отношения не могат да бъдат изградени върху несигурност. Ако той загуби доверието ми, отношенията ни ще се променят съответно. Но никога не съм скептична. Аз съм хуманист, всъщност обичам и уважавам всичко живо. Много ме е страх да не нараня някого. Опитвам се да бъда максимално полезна. Да правя другите щастливи винаги ме прави и мен щастлива. Често мисля първо за другата страна преди за себе си. Това всъщност може да се превърне в ситуация, която понякога се използва срещу мен. Енергична съм, не обичам да седя неподвижно. Спортът винаги е бил в живота ми от детството ми. Обичам да съм с приятелите си и хората, на които държа. Пътуванията и откриването на нови места много ме вълнуват, а нещата, пълни с приключения и адреналин, привличат вниманието ми. През повечето време винаги искам да пътувам и да се забавлявам. Обикновено не планирам и живея спонтанно. Идва ми нещо наум и се обаждам на приятелите си и им казвам да го направим сега. Повечето от близките ми, които ме познават, знаят този мой навик. Казват, че съм луда. Като най-малкото дете в семейството израснах с малко глезотии. Но никога не се превърна в егоистично измерение. Тъй като винаги получавам любов от семейството си, мисля, че знам какво означава да обичаш и да цениш. И винаги се опитвам да накарам хората от другата страна да го усетят. Мисля, че любовта е най-красивото чувство на света. Разбира се, само по себе си не е достатъчно. От дете открито заявявам собствените си решения и желания. Затова бях отгледана на свобода. Семейството ми винаги ми е имало доверие и уважава моите решения. Това е основата за мен да бъда уверена в себе си, независима и силна жена, която може да стои на краката си. Разбира се, фактът, че започнах бойни изкуства от много малка също имаше ефект. Откакто се помня, винаги съм била заобиколена от животни. Любовта ми към тях е твърде голяма. Сега имам куче и заек - и двете са мои деца. Те израснаха пред мен и наистина усетих какво означава да съм майка за тях. Защото те не се различават от децата. Накратко, опитах се да обясня коя е Джансу Туман.

- Как започна твоето актьорско приключение? Имаше ли модел за подражание, който те ръководи или те вдъхновява?
- Актьорството винаги е било моя мечта, откакто се помня, когато бях дете, седях пред телевизора и казвах, че ще бъда актриса. Измислях сценарии в главата си със семейството и приятелите си и много се забавлявах. Вярно е, че продължих това, когато пораснах и се забавлявах много. Първата ми среща с актьорството беше в началното училище. Бях в театъра и на тази възраст ми показаха какво трябва да направя. Толкова се наслаждавах, чувствах се толкова щастлива, че вярвах, че един ден ще го направя. Но, разбира се, не беше лесно. Живеех на малко място, преди да дойда в Истанбул, нямах възможност да вляза в сектора и да предприема сериозни стъпки в това отношение. Мога да кажа, че избрах университета в Истанбул най-вече, за да направя крачка в името на професията. Разбира се, първо, изучавах генетика с известно влияние от семейството ми. Знаеш ли, когато кажеш, че искаш да играеш, реакцията на семейството ти винаги е: "Първо, вземи си професия." Баща ми ми каза първо да завърша нещо сигурно, след това няма да се меси в това, което искам. В същото време реших да уча генетика, защото тя привлече интереса ми. Успях да завърша, без да се отказвам от мечтата си както с генетиката, така и с актьорското обучение. Докато още учех, се включих в телевизионен сериал, благодарение на приятел от третата ми година в университета. Участвах в няколко епизода. Всъщност просто исках да видя снимачната площадка и да преживея какво е. Когато имах възможност да прекарам лятната си ваканция на снимки, с радост приех. Там режисьорът много ме хареса и каза, че ако искам да продължа да се обучавам, може да ме насочи. Разбира се, това много ме зарадва и започнах първото си обучение с ръководството на този режисьор. Това беше истинската стъпка към актьорството. Разбира се, приоритетът ми беше да завърша университета. Веднага след като завърших университета, се включих в телевизионния сериал "Малки убийства". Това беше първата ми професионална стъпка по отношение на телевизионните сериали. Мога да кажа, че моят път започна да се оформя, след като срещнах настоящия си мениджър. Не мога да пропусна тази тема, без да кажа, че историята на срещата беше чисто съвпадение и съдбата ни събра. 

- Как прекарваш един ден извън снимачната площадка?
- Опитвам се да си почивам повече поради интензивността на сета. Работим наистина усилено и почиваме само един ден в седмицата. Прекарвам по-голямата част от времето в релакс у дома, гледам телевизионни сериали и чета сценарии. Освен това се опитвам да се възползвам от всяка възможност, която получавам, като я прекарвам с хората, които обичам. Като цяло не съм голяма домакиня. Не обичам да съм сама, предпочитам да правя нещо с приятелите си дори когато съм вкъщи. Когато животът ни е нормален и няма пандемия, определено предпочитам да съм навън и да пътувам с приятелите си. Винаги, когато имам възможност, отделям време да отида на фитнес.

- Какво забелязваш първо при среща с някой нов човек?
Не мога да кажа, че съм много внимателна, когато срещна някой нов, но предполагам, че мога да кажа неговата енергия. Да бъде искрен е много важно за мен. Неговият стил и подход към хората също ме впечатляват. Не мога веднага да се привържа към студени хора, фактът, че другият човек е топлокръвен като мен, ме привлича.