сряда, 8 юни 2022 г.

"Вавилон" - нов турски сериал от 7 юли по bTV Lady

Турският сериал "Вавилон" (Babil) тръгва в България! 

Стартът му е на 7 юли (четвъртък), като ще се излъчва всеки делник от 21:00 до 22:00 ч. с повторение на следващия ден от 09:00 до 10:00 ч. по bTV Lady.

От същата дата другият премиерен хитов сериал "Почукай на вратата ми" ще бъде с нов час на излъчване - всеки делник вече от 22:00 до 23:00 ч. по bTV Lady. 

"Вавилон" се излъчи премиерно първо онлайн на VOYO, а сега всички зрители ще имат възможност да го гледат и по телевизията. 

"Вавилон" се състои от 20 оригинални епизода по 130 минути или от 62 интернационални по 45 минути.

Драмата е показана в Турция от януари до ноември 2020 г. и събира на екран звезди като Аслъ Енвер ("Завинаги", "Мечтатели"), Халит Ергенч ("1001 нощ", "Великолепният век") и Бирдже Акалай ("Черно-бяла любов").

Звездният каст се допълва още от Озан Гювен ("Божествено", "Великолепният век"), Месут Акуста ("Черна роза"), Нур Феттахоолу ("Забраненият плод", "Великолепният век"), Онур Сайлак ("Ирония на съдбата", "Черна птица") и др.

Историята на "Вавилон":

Парите не са всичко, те са единствени!

Ирфан (Халит Ергенч) е професор по Икономика, но един ден е уволнен от работа. Освен това синът му е диагностициран със смъртоносна болест, изискваща скъпо лечение. Очернен след като е отритнат от академичните среди и неспособен да си намери каквато и да била работа, Ирфан се отчайва. 

Ирфан и най-добрият му приятел Егемен (Озан Гювен) измислят измама с недвижими имоти, за да успеят да спасят болния. Веднага постигат очаквания успех, но губят парите, благодарение на мафиоти. 

В по-лошо състояние и отпреди и притиснати все повече в ъгъла, двамата приятели организират пирамидална схема, която веднага се превръща в най-голямата финансова измама в Турция за всички времена. 

Измамата на века се разиграва срещу заплетена мрежа от отдавна погребани тайни между Ирфан, съпругата му, неговия приятел и бившата му годеница.