сряда, 15 юни 2022 г.

Демет Йоздемир за трудните сцени в "Домът", за отношенията с Ибрахим Челиккол и за благотворителността

Красивата Демет Йоздемир е една от звездите в момента, която вече има близо 10-годишна кариера.

Жена, която никога не се отказва да сбъдва мечтите си. Тя иска да вдъхновява всички жени. Добротата на красивата актриса, която е лице на проекти за социална отговорност и известна с това, че помага тайно на нуждаещи се, премина границите на родината й. Демет Йоздемир протегна ръката си на 7 хиляди километра. Красивата актриса прави дарение от 10 000 турски лири всеки месец за градина, която носи нейното име в Кения. С тези пари се покриват всички нужди на децата там.

След като изпълни няколко героини в романтични комедии, Демет искаше да се разкрие и да покаже различно лице, затова участва в телевизионния сериал "Домът, в който си роден, е твоята съдба".

В тази продукция тя се срещна с актьора Ибрахим Челиккол, с когото създаде връзка между брат и сестра извън снимачната площадка и те я споделят винаги, когато могат, с публиката. Актрисата признава, че е научила много от него по отношение на професията.

В момента Йоздемир се снима в сериала на Disney Plus "Между света и мен" (Dünya ile Benim Aramda), където си партнира с Буура Гюлсой. През лятото предстоят снимки на втората част на филма "Любовни тактики" с Шюкрю Йозйълдъз. Очаква се тази година актрисата да мине под венчилото с приятеля си Оузхан Коч. 

- В "Домът, в който си роден, е твоята съдба" си партнираш с Ибрахим Челиккол. Как се разбирахте?
- Винаги съм следяла работата на Ибрахим с уважение и интерес. Срещахме се няколко пъти, защото бяхме в една агенция и когато се срещнахме, казах, че искам да работя с него, и той ми каза същото. Наистина искахме да играем един с друг отдавна. Толкова много гледах Ибрахим Челиккол, че когато чух какво мислят продуцентите за него, убих с един удар два гълъба. Той беше актьор, който беше много подходящ за героя, а също така беше актьор, с когото исках да работя. Той беше партньор, когото наистина ценях. Той ми стана брат и отвори топлите си обятия за мен. За щастие пътищата ни се пресякоха.

- С какво този сериал допринесе за кариерата ти?
- Честно казано, ще кажа това: за първи път играя в драма. Затова винаги ще има специално място в сърцето ми. Оттук нататък мога да правя драматургия, мога да правя друга работа. Това, което чувам, има значение. Вярвам, че един актьор трябва да участва в различни проекти, за да почувства себе си. "Домът, в който си роден, е твоята съдба" е първата ми стъпка в драмата. Надявам се да се заема с други подобни проекти.

- Променят ли те различните жени, които играеш? Коя от тях остави най-голям отпечатък върху теб и те научи на нещо?
Всяка героиня беше много различна една от друга по отношение на гледната й точка за събитията. Затова, докато четях, научих много и взех уроци за себе си. Най-влиятелна беше Зейнеп, която  играх в сериала "Домът, в който си роден, е твоята съдба". Зейнеп беше много силна жена, която се бореше да оцелее след големи травми, много съм горда и щастлива, че я изиграх.

- Как работят женските истории? 
- Човек, който не трябва да бъде силен в началото, но се развива с историята, намира сила, успех и щастие вътре в себе си. Привлечена съм от обещаващите лични истории за пътуване на всички жени, които ме следват, които се учат да откриват щастието, отворени към всичко и всеки, и трансформацията.

- Коя беше най-трудната сцена, която някога си имала?
- Всъщност думата "трудност" е много променлива. Условия на сцената, метеорологични условия, необходимост да бъдете бързи и т.н. Това, което ме предизвиква най-много, е интензивността на емоцията и много от сцените започват така. Освен че са травматични тези сцени, сцените с емоции ме предизвикват. Например: в "Домът, в който си роден, е твоята съдба" беше трудна сцената, когато Мехди заключи Зейнеп в къщата и докато блъсках по стъклото, ръката ми се хлъзна по стъклото и си порязах пръста, но си струваше.

- Коя е най-силната ти страна в актьорството, която те отличава от другите? 
- Не се сравнявам с никого, нито сравнявам никого един с друг. Мисля, че всеки има много различни умения и характеристики. Актьорството е труден път, всеки работи усилено по свой начин, много се уморява, имам безкрайно уважение към това.

- Що се отнася до любовта, ти от тези хора ли си, които предпочитат да напуснат любимия си човек, дори и да умреш от любов, както в сериала? Или се бориш докрай?
Да си тръгнеш и да останеш зависи от всички и всичко. Мога да кажа не само за любовта, но и за всички човешки взаимоотношения. Ако има нещо, което си струва, мога да остана там. Но не искам да остана там, където ме обиждат. Зависи изцяло от взаимното уважение.

- Коя е най-добрата любовна тактика?
- Най-добрата тактика е да се доверим на себе си, тогава всичко ще бъде както трябва. Ако човек няма смелост, той ще живее мечтите на другите и собствените му мечти ще останат на заден план.

- Каква е твоята мечта?
- Мечтата ми е да работя с Педро Алмодовар. Разбира се, би било чудесно да играя с Кейт Бланшет.

- Броят на дигиталните проекти се е увеличил значително през периода на пандемията. Влияе ли на гледането на телевизионни предавания?
- Радвам се, че има разнообразие и дава на хората право на избор. Алтернативата е добра. Любителите на качественото съдържание ще те следват навсякъде. Това беше много добра стъпка за актьорите, сценаристите, режисьорите и зрителите. Понякога проектът е такъв, който не може да бъде заснет за 150 минути, за тази анимирана версия трябва да е 40 минути. Публиката, която иска да гледа предаването, остава, това можете да видите в рейтингите. Мисля, че цифровото излъчване ще повлияе на турската телевизия по положителен, а не негативен начин.

- Какво те вълнува?
Винаги съм се опитвала да поемам инициатива по въпроси, свързани с момичетата и бездомните животни, особено момичетата са моя слабост. За мен е много важно те да четат и да сбъдват мечтите си.

- Ролята, която те направи известна в почти целия свят, е тази на Санем в "Свободен дух"... 
Аз съм мечтателка като Санем, всъщност не казвам всичко, което мисля, без да мисля за последствията, както тя прави, но мисля, че имам същата смелост, може би затова мога да представя тези емоции на екрана.

- Смелост, която идва от мама Айсен...
- Ние сме много близки и колкото повече израствам, толкова повече ролите се разменят и се тревожа за нея. Тя е човекът, който ми дава най-много смелост, тя ми втълпи всички ценности, които имам днес. 

- Коя е най-трудната ти черта?
Най-трудната ми черта определено е нетърпението. Това е моят проблем с всички около мен, но работя върху него.

- Кой беше обратът в собствения ти житейски път? 

Въпреки че може да не изглежда така, винаги казвам, че започнах да се занимавам с музика и имаше въпросителни за това какъв щеше да е животът ми в нощта, когато беше излъчен първият ми сериал.

- Какво са за теб танците и какво - актьорството? 

Мисля, че съм различен човек във всяка песен, във всяка хореография и актьорска игра, ставам различна във всеки различен свят.

- Ти си жена с характерна усмивка. Събуждаш ли се сутрин с усмивка? 
- Повярвайте ми, никога не съм била такава, когато бях по-млада. Когато се събуждах, не говорих с никого в продължение на час, но с напредването на живота ми дори се шегувам със себе си, когато отворя очи. А ако падна от леглото, денят ми ще е още по-забавен.