сряда, 22 юни 2022 г.

Сцената, която Керем Бюрсин отказа да снима в "Почукай на вратата ми"

В момента гледаме Керем Бюрсин като Серкан Болат.

Керем учи актьорско майсторство в Америка и се връща в Турция през 2012 г., за да опита късмета си. Има няколко успешни роли, но безспорно привлече вниманието на почти целия свят с образа си на Серкан Болат в романтичната комедия "Почукай на вратата ми". В скорошно интервю той обясни, че не е искал да снима една сцена от сериала със следните думи:

"Когато започнах преди 10 години, бях готов да направя всичко. Моят герой пада в морето през януари, правя го веднага. В последната ми драма имаше отново подобна сцена. Казах: "Може ли някой друг да го направи?" 

Керем Бюрсин обича да снима екшън сцени, но докато в началото на кариерата си искаше да участва във всякакви сцени, сега предпочита да използва каскадьори в някои от тях.

Сцената, която Керем Бюрсин отказа да снима в "Почукай на вратата ми", я видяхме в епизод 14, излъчен този четвъртък у нас. Керем е помолил режисьора да го заменят с двойник, защото не е искал да влезе в морето, тъй като водата била студена. 

Сцената се снимаше на брега на Анталия, в Турция, а начинът за разрешаване на хипотермичната атака на Керем от режисьора на сериала беше чрез заснемане отдалеч и с дубльор. Става дума за 1-2 кадъра, докато по-голямата и по-важната част от сцените си ги е заснел сам.