четвъртък, 4 август 2022 г.

Новини от турските сериали - осмо издание (1 - 7 август)

Тази седмица отново ще Ви представим някои от новите сериали, които ще бъдат излъчвани по турските телевизии и в интернет платформите. Сватбеното лято за звездите продължава - някои от тях отлагат щастливото събитие, а други се радват на щастлив меден месец. Всичко това и още - в новото осмо издание на Новини от турските сериали!

1) Младата актриса Едже Юксел, която зрителите ще запомнят с ролята на Инджи Ергуван от сериала "Присъда", се омъжи за своята детска любов Мартин Веверс. Церемонията се проведе в тесен семеен кръг. Едже Юксел е родена през 1997 година в Истанбул и е завършила висшето си образование в Нидерландия. Като актриса дебютира през 2010 г. във филма "Ловен сезон", но ролята ѝ на Нурхан в сериала "Сестри" я прави популярна.

2) Премиерата на новия сериал на Disney Plus "Между света и мен" (Dünyayla Benim Aramda) ще се състои на 14 септември.

3) Ялчин Хафъзоулу се присъединява към актьорския състав на сериала "Самотният вълк" (Yalnız Kurt).

4) Снимките на втория сезон на сериала "Присъда" (Yargi) ще започнат на 22 август.

5) Снимките на филма "49", който разказва за спасяването на 49 работници в турското консулство от ръцете на терористите от ИДИЛ ("Ислямска държава"), продължават. Исмаил Хаджиоулу изпълнява ролята на агента от турското разузнаване, който оглавява операцията под името "Оуз". Снимките протичат в Антеп. В лентата участват още Ханде Доандемир, Керем Алъшъ, Синан Тузджуоулу и Доукан Полат.

6) Прекрасна новина за феновете на Серай Кая и Берк Октай. Актьорите се връщат на екран в новия сериал "Лъч светлина" (Bir Küçük Günışığı). Режисьор е Емре Кабакушак. Част от сцените са заснети в Италия. Серай Кая изпълнява ролята на Елиф - щастливо омъжена жена, чийто живот се преобръща, след като съпругът ѝ Хакан (Иит Япънджъ) загива в автомобилна катастрофа. Тогава тя узнава, че през годините, в които е била омъжена, мъжът ѝ ѝ е изневерявал и има дете от друга жена. На помощ в този труден момент ѝ се притича собственикът на компанията, където е работил съпругът ѝ Фърат (Берк Октай). Всеки персонаж в сериала има свои тайни и играе собствени игри.

7) Дилан Чичек Дениз, която в момента гледаме в ролята на Сена в "Ямата", е съобщила, че се е наложило да отложи сватбата си заради натоварения си работен график. Тя увери феновете си, че сватбата не се отменя, но ще се състои когато ангажиментите на актрисата намалеят. Нейният годеник Тор Северсон също е потвърдил информацията, като е допълнил, че двамата може би ще се оженят догодина.

8) Снимките на сериала "В края на нощта" (Gecenin Ucunda) с Кадир Доулу и Неслихан Атагюл в главните роли започват в близките дни. Припомняме ви, че двамата актьори не са се снимали заедно от "Двете лица на Истанбул", на снимачната площадка на която се влюбват и малко след приключването на снимките сключват брак. В момента българските фенове на Неслихан Атагюл могат да я гледат в сериала "Дъщерята на посланика" по Diema Family.

9) Кадир Чермик, популярен сред зрителите с участието си в "Ямата" и "Три куруша", се присъединява към актьорския състав на сериала "Богато момиче" (Zengin Kız). Той ще изпълни ролята на бащата на главната героиня Зейнеп (Алина Боз).

10) По информация на Бирсен Алтънташ Айтач Шашмаз ще изпълни ролята на Ерен в сериала "Бъдещето ще е дълго" (Gelecek Uzun Sürer). Припомняме ви, че турска продуцентска компания е закупила оригиналния сценарий на популярната тийндрама от 90-те години "Бевърли Хилз 90210". Към каста на турския римейк се присъединява и Неджип Мемили от "Ямата". Режисьор ща бъде Дениз Йорулмазер, а сценарият е на Дамла Серим. Кастът на "Бъдещето ще е дълго" се допълва още от Нур Феттахоулу, Метин Чошкун, Мерт Язъджъоулу, Хафсанур Санджактутан и др.

11) Според Бирсен Алтънташ новата партньорка на Баръш Ардуч в сериала "Алпарслан: Великите селджуки" е 21-годишната Кайра Забджи. Тя ще изпълнява ролята на съпругата на султан Алп Арслан и майката на султан Малик Шах I - Сеферие Хатун. В актьорския състав на сериала влизат и Серхат Тутумлуер, Бора Дженгиз, Умут Карадаа и Ойкю Гюрман.

 

 

12) Бурак Ямантюрк, Йозге Йозпириндчи, Серкан Кескин, Мерич Арал, Биркан Сокуллу, Еда Гюркайнак, Емре Йеткин и Иит Къразджъ почиват на ветроходната яхта на телевизионния водещ Танем Шивар и неговата жена.

13) Възлюбената на Айтач Шашмаз - Джемре Байсел, го е поздравила по много романтичен начин за рождения му ден.

14) Хатидже Шендил е била забелязана заедно със сина си Джан в търговски център "İstinyePark" в Истанбул. Журналистите са забелязали, че актрисата е взела мерки за безопасност срещу епидемията от коронавирус, която в момента бушува не само у нас, а и в Турция.

15) Онур Туна даде кратко интервю пред журналисти, в което съобщи, че в момента се снима във филма "Никой" (Hiç) заедно с Аслихан Гюнер. По жанр лентата е психологическа драма, след приключването на снимките на която актьорът ще се включи във втория сезон на сериала "Затворникът".

16) Според турските блогъри Несрин Джавадзаде и Гьокхан Алкан са се сдобрили и сега са на почивка в Бодрум.


17) Очарователната Хафсанур Санджактутан ("Последно лято", "Любовта те кара да плачеш", "Богатство") с нова фотосесия...

18) Севда Ергинджи ("Черна роза", "Опасно изкушение") приключи работата си в поредицата "Скрих те в сърцето си" и се подготвя за снимките на нов сериал.

19) Младите съпрузи Ебру Шахин и Джеди Осман почиват в град Амалфи в Италия.

20) Известният актьор Дживан Джанова съобщи, че е бил хоспитализиран. Той се е обърнал към лекарите с болки в ръката, но след изследванията са му открили доброкачествено образувание в белите дробове.


21) Шериф Сезер и Гьозде Кансу ("Вътрешен човек") се присъединиха към каста на сериала "Земеродно рибарче" (Yalı Çapkını) с Афра Сарачоулу, Мерт Рамазан Демир и Четин Текиндор в главните роли. Шериф Сезер ще играе лелята на персонажа на Афра Сарачоулу. Гьозде Кансу ще изпълнява ролята на жената на чичото на персонажа на Мерт Рамазан Демира.

22) Филмът "Денят, в който почина баща ми" с Алина Боз е влязъл в селекцията на престижния италиански кинофестивал в Саленто.