събота, 17 септември 2022 г.

Новини от турските сериали: 13. издание (12 – 18 септември 2022 г.)

Тази седмица в "Новини от турските сериали" Ви представяме част от наградените продукции на международните кинофестивали, началото на снимките на новите за сезона проекти, финализирането на летните сериали, както и много любопитни новини от живота на любимите Ви звезди.

1) Почетните награди на 29-тия международен кинофестивал "Златния пашкул" в Адана са получили Мюждат Гезен и Хале Сойгази. Мюждан Гесен не е присъствал на церемонията по здравословни причини и наградата му е взел Еркан Колчак Кьостендил.

2) Ибрахим Челиккол съобщи, че ръководството на Нетфликс е дало съгласие, освен втори, да се снима и трети сезон на сериала "Полетът на птицата" (Kuş Uçuşu), като той ще участва в двата сезона. В момента актьорът се снима в нов филм.

3) Алина Боз в очакване на премиерата на новия си сериал "Приказка на феята" (Bir Peri Masalı).

4) Туба Буюкюстюн е на седмицата на модата в Лондон, където се състоя ексклузивно ревю на турския дизайнер Бора Аксу.

5) Илхан Шен се подготвя за участие в новия сериал "Селахатин Ейюби" (Selahattin Eyyubi).

6) Промо постер на новия сериал на канал Star TV "Земеродно рибарче" (Yalı Çapkını)...

7) Аржентинската преса пише, че поне половината зрители, които гледат телевизия между 17:00 и 18:00 ч., са проследили премиерата на сериала "Нашата история".

8) Филмът "Ракетен клуб Бандърма" (Bandırma Füze Kulübü), главните роли който се изпълняват от Дениз Джан Акташ, Алина Боз и Еркан Колчак Кьостендил, ще излезе на големия екран в Турция на 21 октомври.

9) Правата на излъчване на сериала на цифровата платформа Blu TV "Вълк 2039" са били продадени в Китай, Тайван, Южна Корея, Латвия, Естония и Литва.

10) Гръцката адаптация на турския сериал "Червената стая" - "Storgi" - стартира на 23 септември.

11) Започнаха снимките на новия дневен сериал на канал Star TV "Топрак и Фидан" (Toprak ile Fidan). Поредицата разказва историята на двама влюбени, които са разделени по волята на съдбата. В главните роли се изпълняват от Хазал Адъяман и Осман Айдън.

12) Турската преса съобщава, че съпрузите Оузхан Коч и Демет Йоздемир са решили да заживеят в Саръяр, но се оказало, че вилата, която са наели, е далеч от центъра на града и това им е създало неудобство. Двойката е решила да се премести в къщата на Оузхан в Левент, която в момента се ремонтира по желание на Демет. За новия интериор певецът и артист отделил 1 млн. турски лири, а ремонтните дейности са започнали преди двойката да отиде на сватбено пътешествие.

13) Тема номер едно в жълтата преса в Турция е неприятната случка с актрисата Мелиса Дьонгел ("Опасни улици", "Нашата история", "Почукай на вратата ми"), която се е сбила с приятелката си на улицата.

14) Нургюл Йешеилчай в пълния си блясък на кинофестивала в Ташкент.

15) Фърат Танъш ("Завинаги") призна, че се е лекувал от алкохолизъм, и не се срамува да говори за това. За него е важно да дава правилния пример. Фърат е категоричен, че е нямало да постигне нищо, ако е разчитал да се лекува сам, за да се избави от зависимостта си.

16) Според Бирсен Алтънташ Хазал Тюсеран, която се е присъединила към каста на сериала "Баща" (Baba), ще изиграе приятелката от детството на главния герой Илхан (Хакан Курташ).

17) Продуцентите са се отказали да продължат сериала "Ще се влюбиш" (Seversin). Проектът на телевизия Kanal D ще бъде финализиран с 21 епизода.

18) Филмът "Книжен живот" (Kağıttan Hayatlar) е обрал всички награди на кинофестивала в Измир - "Най-добър филм на цифрова платформа", "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", "Най-добър сценарист", "Най-добър изпълнител на главната роля" (Чаатай Улусой), "Най-добра актриса във второстепенна роля" (Ерсин Аръджъ), "Най-добра музика" и "Най-добра операторска работа". Изборът на наградените филми става от публиката по интернет и от жури.

 

19) Джемре Байсел се сбогува със сериала "По-красива от теб", който беше завършен тази седмица.