сряда, 28 септември 2022 г.

Серай Кая за преживения сексуален тормоз и скорошната си загуба

Серай Кая е една от най-забележителните актриси в последно време. 

Кая, която напредва стъпка по стъпка в кариерата си благодарение на участията си в телевизионните сериали "Една жена", "Основаването на Османската империя", пожъна голям успех със "Затворник", където си партнираше с Онур Туна. Преди първият сезон на сериала да приключи, историята на героинята й Джемре приключи и тя напусна продукцията. Сега завладява ефира в Турция с най-новата си главна роля в "Една малка дневна светлина". Неин партньор е Берк Октай.

Екранната Ширин от малка иска да е актриса. Работи като гримьорка, а след като завършва гимназия, вместо да отиде в колеж, тя първо избира да учи актьорско майсторство, за което винаги е мечтала.

Възхищава се на стила на Серанай Саръкая"Предпочитам да съм семпла в избора си на дрехи. Ако имам грим, задължително си слагам червено червило. В това отношение вземам за пример Серенай Саръкая. Тя се облича много добре."

Къдрокосата актриса обяви, че е била изнасилена от бащата на своя приятелка.

"Бях дете. Страхувах се твърде много да кажа на семейството си и си държах устата затворена. Не съм виновна, че съм била изнасилена няколко пъти от бащата на приятелката ми. Вече не се страхувам. Ще продължа да бъда гласът на малтретираните деца, които не могат да накарат гласовете им да бъдат чути."

От друга страна, успешната актриса съобщи, че любимото й куче Джак бе болно от рак и впоследствие го загуби. Разтърсена от болката, Серай Кая сподели емоционален пост в профила си в Instagram.

"Сбогом, мой най-добър приятелю. Когато те намерих, беше целият мръсен, мъничък. Ти се настани първо в къщата ми, после в най-уязвимото кътче на душата ми и колко добре го топлеше през всичките тези години. Винаги си бил много силно момче, но този път нашият път беше труден. Знам, че те няма и болката ти е изчезнала. Сега си много щастлив там, знам и това. Радвам се, че дойде, радвам се, че стана мой дом. Много те обичам."

- Какво си помисли, когато ти предложиха да работиш в "Една жена"?
- Веднага бях привлечена от личността на Ширин, въпреки че бих променила психологическото насилие над децата.

- Ширин е капризна и болезнено ревнива към сестра си. Приличате ли си по нещо?
- Не, имам по-голям брат и въпреки че родителите ни купуваха това, което искахме, те ни научиха какво е бедност. Те ни възпитаха в ценности като любов и уважение. Трябва да им благодарим за всичко, което са направили за нас.

- Зрителите са поразени от къдравата ти коса...
- Косата ми е права, но един ден по време на репетиции преди снимките, аз се появих с къдравата коса и режисьорът Мерве Гиргин я хареса. Интересното е, че когато Ширин започна да си я изправя, ми беше по-трудно да я изпълнявам.

- Винаги си вършилa добра работа досега. Какви са твоите критерии, когато оценяваш проект? 
- Мога да кажа, че слушах сърцето си във всички сериали, които ми предлагаха. Първо трябва да повярвам в героинята и да се влюбя; ако не вярвам, не мога да приема. Давала съм живот на героини, в които винаги съм вярвала и в които съм се влюбвала.


Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Telenovellas News (@telenovellas_news)