петък, 17 март 2023 г.

Мишел Ороско - как изглежда Лейди сега, как се е вдъхновила за ролята и кои са били най-трудните й сцени

Мишел Ороско постигна това, което малцина в областта на актьорството са постигали.

От изключителна детска актриса се превърна в обещаваща млада звезда с роли, пълни с характер и нюанси.

Мишел признава, че е дошло време, когато е казала на майка си Нора Лопес, че й е омръзнало да минава пред камерата и зад актьорите, без да каже нито една дума. За нейно щастие се появява един мениджър, който създава агенция за бъдещи деца актьори и тя се записва. Оттогава Ороско е убедена, че не иска да се занимава с нищо друго, освен с актьорство. "Това ме влече и затова съм строга и изисквам максимално от себе си", споделя Мишел.

Мишел Ороско започва актьорската си кариера на 10 години в наркосериала "Пабло Ескобар, шефът на злото". След това участва в "Шефът", "Кумбия нинджа", "Лейди, историята на една роза", "Момичето", "Вечерно училище".

Когато актьорските ангажименти й го позволяват, тоя пътува до своя град Ел Донсело. Там тя има чичовци, братовчеди и приятели и с тях се наслаждава на райските пейзажи, които предлага тази земя. "Това е златната порта на Амазонка. Реките са величествени и не предизвикват страх, както смятат някои. В тях се чувствам като сладководна русалка", коментира Мишел, която е вярна почитателка на Мерил Стрийп.

Младата звезда участва едва в 13 епизода на "Лейди, историята на една роза", но и до днес е запомнена с тази роля.

Спомня си, че е успяла да изнерви истинската Лейди Табарес. "Исках да се покажа с много достоверна роля и затова се посветих да наблюдавам всяко нейно движение, жест, дума и т.н. Но това някак си не й хареса и на една от репетициите тя попита един от присъстващите: "Ей, а това момиченце (визирайки мен), защо ме гледа толкова?" После са станали "приятелки".

По време на снимките на "Лейди, продавачката на рози", както е оригиналното заглавие, тя е на 14 г. В момента Мишел Ороско е на 22 години и изглежда така:

- Как се подготви за ролята?
- Започнах да чета интервютата, които й бяха правили, потърсих в интернет нейната история и с цялата тази информация подготвих героинята си. Мислех и се чувствах като нея през цялото време, това беше ключът към това да мога да изиграя образа на Лейди Табарес.

- Как мина кастингът?
- Времето за избор беше много дълго, трябваше да направя много сцени и те бяха твърде трудни, бях много нервна. Винаги отивах с много енергия на кастинга, но никога не се получаваше. Спомням си много сцени, които бяха с Юрани (Мария Хосе Варгас), в които говорихме за Алекс; друга, в която помолих Алекс за помощ, за да не ме изкарат от пансиона. С 38 също трябваше да направя сцена, питах го дали може да го наричам татко. Това беше сцената, която ми хареса най-много, защото с нея спечелих ролята.

- Какво ти даде тази роля?
Даде ми много знания, защото имаше невероятен актьорски състав, работех с много професионални хора, винаги ми даваха доста ценни съвети, които по-късно ще ми помогнат много. Въпреки факта, че записвах всеки ден, харесвах записите, ставах много рано, защото знаех, че ще работя със страхотни хора, които се научих да обичам твърде много.

- Какви бяха отношенията ти с целия актьорски състав?
- Бяха страхотни с всички, наистина ми хареса. Научих много от Махида Иса, тя е страхотна актриса, винаги ми е давала съвети. С Мария Хосе беше много приятно да записваме, защото се забавлявахме също, също със Самуел. Често се срещах с Наталия Рейес, Браян Морено, Юри Варгас и Виня Мачадо, прекарвах страхотно с всички тях. Хулиан Роман ме разсмиваше много, имахме много добър екип и имах много добра връзка с всички.

- Как мина срещата ти с истинската Лейди Табарес?
- Срещнах Лейди предната година преди записите, в собствената й къща. Пътувах до Меделин с Наталия Рейес, която ще играе Лейди като голяма. Срещата с нея беше страхотна. Тя се отнесе към нас с любов и ни разказа историята си за един следобед. Възхитих се на тази жена, щом започна да разказва живота си. Тя ни даде улики, нейни характерни жестове, дори ни показа трикове, с които да можем да я пресъздадем достоверно. 

- Как ти се стори детството на Лейди?
Това е много тежко детство, но в същото време много красиво, защото въпреки всичко тя винаги намира хубавата страна на нещата и това е много интересен начин за приемане на живота. Лейди е воин, който въпреки паданията, винаги става. 

- Коя беше най-трудната част от тази роля?
- Постигане на акцента, който в допълнение към типичния колумбийски акцент, е много специфичен и за Лейди, но останалото не беше толкова трудно, защото чувствам, че се идентифицирам много с нея.

- С какво се идентифицираш?
Тя никога не се отказва от мечтите си и ще получи това, което иска. Аз съм същата. И двете сме неуморими воини, никога не се отказваме от мечтите си и винаги ги преследваме, докато не ги постигнем.

- Какво те впечатли най-много в живота на Лейди?
- Целият й живот е разтърсващ, изпълнен с много красиви и много силни емоции в същото време, това са етапи, в които има трудни неща, но тя успява да продължи напред.

- Кой е съветът, който запомни най-добре от нея? 
Запомних, че когато беше малка, я наричаха "Мишката", защото никога не седеше мирна, така че приложих този факт към героинята си, който режисьорите харесаха. 

- Каква част от живота на Лейди е реална и каква е измислена?
Повечето герои са измислени, това е нереалната част от сериала, но като цяло сериалът се основава на реалния живот на Лейди, защото тя също разказа историята си такава, каквато е на сценаристите, за да я направят възможно най-реална. Голям процент от действията, които ще интерпретирам, са реални. 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Telenovellas News (@telenovellas_news)