вторник, 7 март 2023 г.

Баръш Айтач от "Опасно изкушение": "С Шеввал Сам обичаме много да"

Роден и израснал в Анкара, той е бил послушно дете. 

Родителите му се развеждат, когато е малък. Баръш израства с майка си и сестра си. "Израснах с две жени, така че не чувствах бащински авторитет у дома, но не беше лесно да бъда единственият мъж в къщата. Привързан съм към майка ми и сестра ми." 

Страстта му към актьорството се заражда още в гимназиалните години. За първи път се появява на сцената с театралната пиеса "Луксозен живот", докато е в гимназията. "Не бях трудолюбив ученик, когато училищният живот и уроците ме отегчаваха, се отървавах от тази ситуация чрез театъра."

Завършва актьорско майсторство в "Мимар Синан". Започва своето телевизионно приключение през 2011 г. Обича да си стои у дома, когато не е на работа. 

- Гледаме те като Джанер в сериала "Опасно изкушение" и с времето Джанер се превърна в легендарен герой, един от незаменимите. Защо мислиш, че публиката обича Джанер толкова много?
- Джанер може да се подиграва с живота. Въпреки че е тъжен заради сполетелите го нещастия, той може да се забавлява. Мисля, че тази част от него е симпатична на нашата публика. Противно на по-голямата му сестра Ендер, той оставя живота да тече и това е неговата най-важна черта. Всъщност, въпреки че търси спокойствие, той попада в центъра на събитията под влиянието на сестра му. Начинът, по който реагира, и решенията, които намира, го правят доста остроумен човек. Въпреки всичко това, мисля, че публиката чувства, че той е невинен и безобиден и затова обича Джанер.

- Каква е връзката ти с героя? Възможно ли е да си се превърнал в него след всички тези години?
- Със сигурност е така. Играта на сериен герой за толкова дълго време те кара да добавиш много от себе си. Понякога се питам: "Джанер ли играе мен или аз играя Джанер?" Наистина обичам да го играя.

- Сериал, който е на екран над 160 епизода… Случвало ли ти се е да импровизираш на снимачната площадка или да говориш със сценариста за промяна на сцените на Джанер?
Ние импровизираме. Особено с Шеввал Сам, с която играем брат и сестра, много обичаме да импровизираме, станахме като заковани. Разбираме как се чувстваме през очите на другия. Джанер престана да бъде онзи Джанер, който непрекъснато правеше билков чай ​​на сестра си, за да я успокои, той започна да служи на сестра си във всеки един момент и във всеки смисъл. От друга страна, никога не съм говорил с нашите сценаристи. Те са нарисували и продължават да рисуват наистина страхотни герои. Но съм сигурен, че когато гледат епизода и когато направим нещо, което не са го написали, те идват с нови идеи за следващия епизод по отношение на взаимоотношенията между героите.

- Според теб какви са основните причини "Опасно изкушение" да държи зрителя пред екрана?
- "Опасно изкушение" се превърна в собствена вселена, нещо като мултивселена. Всеки герой има своя собствена динамика. След това има история, създадена от наистина силни и ефективни жени. В това отношение смятам, че е уникален. Особено тази на Йълдъз, изиграна от Еда Едже, на Ендер и много други. 

- Джанер има характеристика, която не се е променила от първите дни: мързелив! Какво мислиш, че трябва да се случи, за да свърши мързелът на Джанер?
- Любов. Трябва да се влюби.

- Ами Джанер и Емир! Легендарно дуо... Двамата срещате ли се навън, какво приятелство ви свързва?
Моят скъп приятел Серкан е мой приятел от консерваторията. Познаваме се добре от доста време. Забавляваме се с много от моите приятели от снимачната площадка, неща, които ни харесват много.

- Освен приятелствата, какво друго ти даде "Опасно изкушение"?
- Доста неща. Първо, обичам да играя комедия, това ми помогна да се развия още повече. Въпреки това, след като "Опасно изкушение" приключи, мисля, че ще разбера по-ясно какви печалби съм постигнал. Сигурен съм, че този екип ще ми липсва много.

- Ако имаше шанса да изиграеш един от героите, които са влизали и излизали от поредицата досега, кой би искал да изиграеш?
Бих искал отново Джанер. Но би било много приятно да играя герой като Шахика. Хладнокръвен, но симпатичен и зъл персонаж - противоположностите, за които всеки актьор мечтае.

- Гледаме те на екрана повече от 10 години. Ако можеше, би ли искал да промениш нещо за 10-годишната си кариера?
- Не бих искал да променя нито един момент от нея. Много съм доволен от това, което постигнах, и от това, което не успях. Много се наслаждавам на тази професия. Винаги искам да е добре, независимо дали е грешно, или е правилно.

- Ще можем ли да те видим в драматични продукции в бъдеще?
Може и драма. Но най-вече бих искал да изобразя герой, който е психопат, но достатъчно хладнокръвен и пластов, да има личностно разстройство.

- Какво обича да прави Баръш Айтач? На какво се ядосва най-много, къде прекарва свободното си време?
Претенциозността е нещото, което изобщо не понасям. Освен това хората, които не си вършат работата, както трябва, много ме притесняват. Също така много се ядосвам на тези, които малтретират животни или каквото и да е живо същество. Спортът и тенисът са ми много приятни. Опитвам се да се науча да свиря на бас китара в свободното си време.

- Знаем, че обичаш и колоезденето... Какъв е твоят маршрут?
Много хубав маршрут между Ортакьой и Йеникьой. Иска ми се да има велоалеи из целия град. Само ако можехме да ги използваме повече...

- И накрая... как е твоят котарак Кути, какво прави? За тези, които не знаят, би ли разказал как се пресякоха пътищата ви? Обмисляш ли да осиновиш отново котка в бъдеще?
- Кути вече е на 15 години, спи по цял ден. Осиновихме го с приятелката ми тогава. Когато се разделихме, съдът даде попечителството на мен :) Да оставим шегата настрана, да кажем, че Кути избра да остане с мен. Бих искал отново да осиновя котка, но Кути не го приема с добро око. Малко териториален и ревнив е. Колко пъти се опитвах да му доведа братче, но той се ядосваше много.


Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Telenovellas News (@telenovellas_news)