loading...

сряда, 18 януари 2017 г.

"Флеминг" - започва нов сериал по БНТ1


От 23-ти януари българските зрители могат да проследят хитов сериал – „Флеминг – човекът, който щеше да се превърне в Бонд“. Биографичната поредица на Би Би Си Америка ще се излъчва във втория слот за серийно кино по БНТ 1 – понеделник, вторник и петък от 22:00 часа.

Четирите епизода на филма разказват за създателя на прочутия агент 007 Джеймс Бонд. Сценаристите на сериала Джон Бронлоу и Дон Макферсън умело се справят със задачата да направят връзката между реално съществуващия Флеминг и агент 007. Флеминг е Бонд, само по-малко известен и не толкова успешен. Режисьорът Мат Уайткрос никога не оставя своя герой да бъде потиснат от представата за Джеймс Бонд – визията е красива, действието е задъхано и понякога напомня филмите за Бонд.

Доминик Купър е в ролята на Флеминг. По-големят му брат Питър (Рупърт Еванс) е вече успешен писател и син, който е сбъднал всички надежди на властната си майка. Йън Флеминг е повече от труден син – начинът му на живот „а ла Бонд“ се смята за безпътица от британското му аристократично семейство в страна, която се намира на прага на Втората световна война. Йън получава възможност да блесне в Британското военноморско разузнаване. Оказва се, че да говориш няколко езика, да държиш аристократично чашата с шампанско и да изглеждаш добре са предимство в света на шпионите. Сериалът показва луксозния живот на английската висша класа в Лондон и същевременно опасностите и машинациите, които стават зад вражеските линии.

Плейбой, намерил призванието си в шпионажа, Йън Флеминг пише първия си роман за Джеймс Бонд „Казино Роял“ докато е на меден месец в хотел „Златно око“ в Ямайка. По неговите думи и както започва всеки епизод от британския сериал: „Във всичко, което пиша, има истина“.

Бюджетът на „Флеминг – човекът, който щеше да се превърне в Бонд“ възлиза на 4 милиона лири стерлинги (5 милиона евро) и е заснет в Лондон, Будапеща и Ямайка. Досега сериалът вече е показан в САЩ, Великобритания, Франция, Канада и Русия, като само за първия епизод във Франция привлича повече от половин милион зрители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...