loading...

неделя, 5 февруари 2017 г.

Еркан Петеккая е живял в сиропиталище


Еркан Петеккая знае как се печелят пари - убийствен график и... дребен ритуал за късмет...

Еркан Петеккая познава пътя до Анадола и обратно. Половината от живота му е на скитник, но другата - на принц.

Турската звезда познава живота в бедност.

Роден е в Диарбекир и дори за малко е оставен в сиропиталище. Отнема му много години да живее в разкоша, в който живее, но със семейството си е обиколил и доста хотели. Не че нямали къде да живеят, но неговата работа ги принудила да се примирят с такова решение. 

Един от първите му успешни проекти - Памуковата принцеса изпраща актьора в родния му край. Снимал в Адана от 2005-а до 2007-а година и никак не е искал да бъде разделен от съпругата си и едногодишния им син. Договорил се с жена и всички заминали заедно. Пет години по-късно, заради снимките на сериала "Дила", зарязали модерния Истанбул, но след финала се върнали в мегаполиса. 

За да осигури на своя единствен син стабилна среда за живеене, избрали Бейкьоз - квартал в азиатската част на града. Купили вила с голям двор. Имотът е разположен сред красива природа, далеч от градската суматоха. 

На горния етаж са разположили спалните и тоалетните, а на партера - просторният салон, в който Еркан Петеккая сложил голям телевизионен екран. Там кани приятели, с които следи мачовете и се радва на специален кът за неговите инструменти. 

На приземния етаж са кухнята, трапезарията и ателието на съпругата му Дидем. Из цялата къща ще видите нейни платна в ярки цветове. 

Домът на семейство Петеккая е модерно оборудван, но многобройните детайли в него показват, че се почитат традициите на източна Анадола, по-точно - Диарбекир. На масата им има задължително чиния с плодове, бадеми, фъстъци и ядки, защото, както казват, това привлича изобилие. 

В градината има разположен голям басейн и футболно игрище за Джан, приятелите му и любимия лабрадор Шансли. Гостите обаче най-много харесват органичната градина и барбекюто. 

"Израснах в съща с градина. Поддръжката ѝ и отглеждането на зеленчуци тогава бяха мое задължение и удоволствие, а сега се занимавам само със събирането на плодовете.", шегува се актьорът.

Еркан Петеккая има още един ритуал, който носи от родния край. Казва, че му носи късмет: Всяка сутрин на гладно яде три маслини и пие малко зехтин. Novinar888.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...