loading...

сряда, 3 май 2017 г.

Как завърши "Моят живот" - животът и смъртта вървят ръка за ръка


Вчера в Турция бе показан големият финал на една от най-успешните и дълги поредици - "Моят живот", която приключи с 4 сезона, 131 епизода.

За много фенове бе изненада решението на FOX да го приключат толкова набързо. 

Как завърши обаче - четете в долните редове...

Двойките Бахар и Атеш, Ефсун и Арда заминават по семейно на почивка. Всички са щастливи и живеят в имението Атахан.
Бахар и Атеш очакват още едно бебе...

Асъм се е върнал при Хюлия, а Мехмет Емир е с новата си изгора след смъртта на Хасрет и заминаването на Фулия. 
Докато Бахар, Ефсун, Атеш, Арда и Дениз-Нуран заминават, отстрани ги гледа големият враг на семейство Атахан - мафиотът Кенан Ерксан, който се опитва да се намърда в семейство Атахан и да се ожени за Хюлия, но Мехмет Емир му попречва. След което той се заканва, че ще му отмъсти. 
Кенан нарежда на Асъм да убие Ефсун, ако иска синът му Арда да живее. Асъм се съгласява...
Сестрите Ефсун и Бахар са се помирили след толкова години на вражда...
Ефсун отива да си направи изследвания, като докторката ѝ казва щастливата новина, че е бременна...
Ефсун отива и разказва на леля си Султан (сестрата на Нуран) за бременността, като Зейнеп (дъщерята на Султан) чува тази новина. Зейнеп пък е влюбена в Арда и не може да понесе, че с Ефсун са щастливи...
Асъм се обажда на Ефсун и ѝ казва, че трябва да се срещнат, за да говорят. Той организира убийството ѝ по нареждане на Кенан. Ефсун отива на уговореното място и Асъм стреля в нея. Арда вижда сцената...
Оказва се, че това е инсценировка, за да заблудят враговете си. Линейката, която откарва Ефсун, е наета от Мехмет Емир и Асъм.
Полицията успява да хване хората на Кенан, но не и самия него. Кенан е разбрал за плана на Мехмет Емир и Асъм и им изпраща видео, в което се разбира, че Ефсун е отвлечена наистина. Злодеят отвлича и дъщерята на Бахар и Атеш - Дениз-Нуран, а след това казва на семейство Атахан да избират между двете. Бахар е на ръба, а Атеш и Арда се сбиват, тъй като Арда иска да спаси любимата си, а Атеш - детето си.
Всички обаче са на мнение, че Дениз-Нуран трябва да бъде спасена и за да не извърши някоя глупост, затварят Арда.
Зейнеп купува пистолет, за да убие Арда. През това време Султан влиза и я вижда. Тя опитва да разубеди дъщеря си да не го прави, но Зейнеп твърдо е решена да извърши убийството. Султан получава инфаркт.
Бахар започва да ражда и заедно с Атеш тръгват към болницата.
Кенан отива в супермаркет, но попада на крадци. Те го убиват...
Мехмет Емир и Асъм успяват да спасят Дениз-Нуран.
Бахар започва да ражда в болницата, а Атеш е до нея... Мехмет Емир звъни на Атеш и му съобщава добрата новина, че дъщеря му Дениз-Нуран е спасена.
Докато Кенан умира, си спомня как е заложил бомбата на яхтата на Мехмет Емир и Хасрет и как взривът е убил Хасрет...
Ефсун разбира, че вратата на мястото, на което я държат, не е заключена и си тръгва. Бахар ражда момченце.
Ефсун се прибира в имението Атахан. Там я чака любимият ѝ Арда. През това време се появява Зейнеп с пистолет в ръка. Тя застрелва Арда.
След като убива Арда, Зейнеп се самоубива.
Виждайки сина си мъртъв, Хюлия превърта...


Ефсун изпада в транс и тръгва в неизвестна посока. Животът ѝ минава на лента - запознанството ѝ с Мехмет Емир, животът ѝ в бедния квартал заедно с майка ѝ Нуран и баща ѝ Иляс, които вече не са между живите.  Как е откраднала един живот - живота на Бахар.

Колкото до Бахар и Атеш - те са повече от щастливи заедно с децата си, а Ефсун получи живота, който пожела - живот с охолство, но празен отвътре. Тя не намери своето щастие, въпреки че се промени към по-добро. Загуби любовта си завинаги и остана отново сама в Геленджик на прага на стария ѝ дом, без дори да забележи, че зад нея умира леля ѝ Султан.
КРАЙ! 

10 коментара:

 1. Прекрасен Романтичен, Но И Много Жесток И Тъжен. Жалко, Че Убиват Арда.

  ОтговорИзтриване
 2. Съвет към автора - прочетете какво значи пълен член и кога се поставя - не може да го праскате навсякъде - като пишете статии, припомнете си граматиката, моля!

  ОтговорИзтриване
 3. Съвет към Анонимния - никога не бих направила забележка на някого за нещо, ако не отчета по- важното - има информацията, отделил е време, седнал и написал, за да зарадва феновете на сериала, които любопитстват за края му. Пунктуацията е отлична, има един -два ,и три да са пълни члена, вместо кратки, но по- добре благодарете, отколкото да се заяждате, моля ! "Праскате" -много изискано , няма що !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Съгласна съм.Въпросният "анонимен" се е "вживял" прекалено много в ролята си на съдник.Имайте уважение.Предполагам вашата цел е не да научите за края на филма,а да бъдете критични.

   Изтриване
 4. Ееее все ще се намери някой идиот да прави забележки. Абе чети съдържанието бе.

  ОтговорИзтриване
 5. Благодарности за инфото!Не разбирам обаче,как така Бахар застрелва Кенан /което означава,че го е убила/ и лежи в затвора,пък после той пак жив и го убили някакви крадци...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ясно е, че не сте гледали внимателно всички серии. Кенан беше само ранен от Бахар. Заради това тя лежа в затвора. Там роди и и откраднаха детето.А след време Кенан оздравя напълно.

   Изтриване
  2. Това със 7-годишната присъда на Бахар беше най-голямата глупост, която бях гледал. Толкова години зад решетките, само защото си се опитал да защитиш любимия си, стреляйки в сериен убиец. При все, че имаше и доказателство как Кенан е насочил оръжие срещу Атеш. Много нелогично, изсмукано от пръстите, за да държи някакъв интерес, но стана точно обратното – забозавя в момента, в който Кенан излезе на свобода като Дева Мария, с никаква поука и отново насочващо вниманието как лошото взема превес над доброто, язък. Иначе започна много ударно сериала, наистина разтърсващ и завладяващ, както и го рекламираха Diema Family, но алчността за още и още пари го направиха в една посредствена сапунка, с повтраящ се сюжет и на моменти адски досадно и отблъскващо. И все пак не съжалявам, че съм гледал година и половина, има персонажи и сюжетни линни, репкили и визии, които предизвикват интерес и те държат ''буден'' пред екрана :)))

   Изтриване

loading...