loading...

понеделник, 15 май 2017 г.

Кои турски сериали продължават с нови сезони и кои приключват


Високите рейтинги осигуряват на сериалите по цял свят неминуемо продължение.

Не по-различна е ситуацията и в южната ни съседка Турция, където едни продукции продължават и наесен заради високи рейтинги, а други биват прекратени - заради ниски.

А има и такива, които въпреки високите си рейтинги, биват финализирани, заради искане на сценаристите. 

Ето и списъка с подновени, прекратени и висящи във въздуха (все още не е решено дали ще имат нов сезон). 

Подновени:

"Дързост и красота" (Cesur ve Güzel) на Star TV - планиран да продължи до декември 2017-а/януари 2018-а година. 

"Обещание" (Söz) на Star TV - започна едва наскоро, но се превърна в най-гледания сериал в понеделник вечер. Продължава и наесен с втори сезон. 

"Безименните" (İsimsizler) на Kanal D - нисък бюджет и висок рейтинг. Новият сезон е гарантиран.

"Оскърбени цветя" (Kırgın Çiçekler) на ATV - Въпреки че почти достигна до стотния си епизод, поредицата продължава и през новия сезон. Говори се обаче, че ще е последен. 

"Без бандити светът е невъзможен" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz) на ATV - криминалният хит се завръща с трети сезон пред септември 2017-а година, като сценаристите обещават много нови герои. 

"Ти си моята родина" (Vatanım Sensin) на Kanal D - историческата сага продължава да е лидер всеки четвъртък и бе подновена за втори сезон. 

"Опасни улици" (Arka Sokaklar) на Kanal D - най-дългата полицейска драма получи 12 сезон и ще продължи с нови случаи тази есен в Турция. 

"Любов и синьо" (Aşk ve Mavi) на ATV - продукцията е лидер всеки петък с високи рейтинги. Нов сезон - тази есен. 

"Новата булка" (Yeni Gelin) на Show TV - хитовата комедия е най-гледана всяка събота, въпреки че започна наскоро. Show TV я поднови за втори сезон. 

"Истанбулска булка" (İstanbullu Gelin) на Star TV - въпреки че отчита около 5% рейтинг, драмата винаги се нарежда на трето място и попада в ТОП 10 в петък вечерите. От Star TV са доволни и ѝ дадоха втори сезон. 

"В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz) на FOX - на екран и през новия сезон.

"Пастирска звезда" (Çoban Yıldızı) на FOX - с началните си епизоди бе първенец по рейтинг, но отскоро "Ти си моята родина" го побеждава и го нарежда на второ място в четвъртък. Въпреки това резултатите продължават да са все така високи и съответно получава втори сезон. 

"Възкресението на Ертуруул" (Diriliş "Ertuğrul) на TRT1 - най-гледаният сериал в Турция, който отчита рекордни рейтинги всяка сряда, се завръща с четвърти сезон, но според някои източници, той ще е последен. 

"Воин" (Savcı) на FOX - военната драма още с първия си епизод стана най-гледаният сериал в неделя вечер и автоматично получи втори сезон.

Прекратени:

"Черна обич" (Kara Sevda) на Star TV - от началото си през 2015-а година досега драмата продължава да отчита високи рейтинги. По желание на сценаристите сюжетът да не се изхаби, бе решено да не получи трети сезон. 

"Песента на живота" (Hayat Şarkısı) на Kanal D - поредицата никога не е отчитала високи рейтинги, но въпреки това продължава и вече са заснети над 50 епизода. Бе обявено, че през юни приключва окончателно.

"Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl: Kösem) на FOX - историческият сериал с най-нисък рейтинг в Турция продължи цели два сезона, като от FOX обявиха, че завършва през юни с последен 60 епизод. Въпреки ниските резултати в родината си, поредицата бе продадена в редица държави и стана хит по цял свят. 

"Бодрумска приказка" (Bodrum Masalı) на Kanal D - тийн-драмата завършва до няколко седмици и въпреки че никога не е отчитала кой знае какви рейтинги, бяха заснети близо 40 епизода. 

"Вътре" (İçerde) на Show TV - месеци наред бе най-гледаният сериал в понеделник вечер, отчитайки високи рейтинги от близо 10%. След старта на военната драма "Обещание", "Вътре" се понижи и заема вече второ място. Продукцията продължава да носи за канал Show TV брилянтни резултати от над 7%, но още отначало е запланувано да бъдат заснети 39 епизода.

"Майка" (Anne) на Star TV - първоначално бяха предвидени 11 епизода, но заради високите цифри бе удължен. Джансу Дере обяви, че няма да има втори сезон и ще завърши с 30 епизод.

"Сърцето на града" (Bu Şehir Arkandan Gelecek) на ATV - поредицата отчита все по-плачевни резултати и приключва до две седмици с 19 епизода. 

Висящи:

"№309" (No: 309) на FOX - започна още миналото лято, като продължава със сигурност до края на юли. Ако рейтингите се запазят високи, ще получи втори сезон тази есен. 

"Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) на TRT1 - след напускането на главната актриса Селен Сойдер, рейтингът на продукцията падна значително. Преди няколко дни бе обявено, че Джан Яман, който изпълнява главната роля ще оглави друг сериал с Йозге Гюрел, което значи, че или "Кой не ни обича?" приключва, или ще продължи с други главни герои. 

Г-жа Фазилет и дъщерите ѝ (Fazilet Hanım ve Kızları) на Star TV - носи за канала средни рейтинги, но пък задоволителни за съботната вечер. Най-вероятно ще продължи и наесен. 

"Легенда" (Adı Efsane) на Kanal D - отначало отчиташе високи рейтинги, но напоследък заради старта на редица поредици, се срина и носи за канала малко над 3%. Най-вероятно няма да продължи. 

4 коментара:

 1. Браво! Много разумни решения!

  ОтговорИзтриване
 2. Защо не превеждат Майка? Има го само до 19 епизод...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Явно няма интерес. Логично.

   Изтриване
  2. Според мен ,,Kara Sevda" трябва да има 3-ти сезон.

   Изтриване

loading...