loading...

понеделник, 3 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Султан Ахмед губи битката със Сафие (04-ти юли)


Прочетете какво ще се случи утре (04-ти юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Господарят вика Анастасия да отиде при него през нощта. Рейхан Ага я посреща. Води момичето в Кулата на справедливостта. Анасия вижда Дервиш. Въпреки нежеланието си,  се качва в покоите на султана. Ахмед я посреща. Тя му казва, че не може да лъже. Господарят отваря един от прозорците и й разказва за Истанбул. Анастасия го пита дали е негова робиня. Той й отговаря, че не я е наранил. Нася му заявява, че той има достатъчно момичета и всяка вечер е с някоя от тях. Ахмед казва, че иска само нея. Двамата хванати за ръце посрещат изгрева...

В двореца пристига Мустафа Ага. Той е посрещнат от Рейхан и Бюлбюл. Мустафа Ага е бил на хаджилък. Двамата евнуси се страхуват от предишния си началник. Мустафа Ага е верен на Валиде. Хандан се надява, че той е донесъл данъците от Египет, но научава, че парите са все още там.

Султанът се ядосва на един от пашите, който е трябвало да докара хазната в Истанбул.

Сафие Султан говори с Явуз Паша. Той й обяснява, че хазната е в столицата. Сафие се надява да забави плащането и да разпали отново бунта на спахиите и еничарите.

Ахмед пита Хаджи Ага, дали има доказателства за това, че предшественикът му е умрял от принудителна смърт. После султанът решава да отиде и да говори с командирите на спахиите. Дервиш успокоява Валиде, която е силно разтревожена за сина си.

Султанът отива в оджака на еничарите. Там е Искендер, който спасява Анастасия от преследвачите й.

Ахмед казва на еничарите, че утре ще им дадат пари и трябва да изчакат да дойде хазната.

Искендер се сбива с Давуд, защото му е откраднал гривната, подарена от Анастасия. На султана боя му харесва и иска да се сражава с него.

Анастасия дава писмо до семейството си на Дженет Хатун.

Искендер и Ахмет започват дуела. Агата предупреждава новобранеца на всяка цена да загуби. Искендер пада след всеки удар на падишаха. В един момент, подстрекаван от Давуд, Искендер започва масирана атака и побеждава султана. Ахмет се ядосва и забива шамар на новобранеца. Агите наказват младежа за неговата дързост и го затварят в склада.

Докладват на султана, че лекарят на баща му е изчезнал.

Дервиш се усъмнява, че Сафие Султан и хората й стоят зад това мистериозно изчезване.

Шахин упреква брат си, че ще провали плановете му, заради Фахрие Султан. Опитва се да обясни на Мехмет Гирай, че неговата любов е невъзможна. Той настоява Шахин да поиска ръката на Фахрие от падишаха. Шахин е изумен.

Халиме Султан разговаря с Хаджи Ага. Споделя с Дервиш, че той има голямо доверие на Шахин Гирай.

Халиме заявява на Дервиш, че на всяка цена трябва да платят на войниците, иначе ще се разбере за тяхното безсилие.

Ахмед моли Нася да остане тази нощ при него и да спят заедно, за да не се чувства самотен.

Идва деня за раздаване на заплатата на войниците. Султанът държи реч пред еничарите. Казва им, че ще си получат заплатите, но допълнителното възнаграждение няма да бъде платено.

Сафие Султан упреква Хандан за участта на сина  й. 

Агите си искат парите и отново вадят мечове. Стражата на султан се хвърля в бой, начело със своя падишах. Ахмед е изумен!

Хандан е разстроена. Моли Сафие за милост и да помогне на внука си. Старата Валиде отказва. Иска да започне преговори със султана.

Касъм Ага казва на войниците, че днес ще бъде изплатено възнаграждението от Сафие Султан.

Падишахът е принуден да подпише документ, в който се задължава към баба си и че ще я остави в двореца. Ахмед се колебае, но подписва.

Валиде Сафие Султан е много доволна.

Дервиш също се съмнява в нейните игри. Дервиш успокоява падишаха, че утре нещата ще се променят.

Хандан говори с Хамиле. Валиде предлага двете да забравят старите си вражди и да се обединят срещу Сафие Султан.

Всички верни хора на Сафие са избити от името на султана.

Анастасия пита Гюлге, защо я е спасила. Момичето споделя с калфата, че Рейхан Ага е убил главния лекар, но не знае какво да прави.

Девиш докладва на господаря си, че са наказани агите, които са  вдигнали бунт. Ахмед се разпорежда да доведат Искендер в двореца...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...