loading...

вторник, 4 юли 2017 г.

NOVA смаза "Кьосем"


За успеха на NOVA допринасят новините и публицистичните предавания, както и любими на зрителите формати като "Черешката на тортата" и "София - Ден и Нощ".

В началото на сезона на летните отпуски телевизията затвърждава позицията си на лидер на българския телевизионен пазар, като почти една четвърт от активното население в България (18-49 г.) предпочита предаванията на NOVA и по този начин я превръща в най-предпочитания тв канал, запазвайки преднина от 31% пред втората по гледаемост телевизия bTV. Подобни са резултатите и сред останалите аудиторни групи, при които разликата с bTV е още по-голяма, най-вече при зрителите на възраст 18-34 години, където тя достига 56%.


Новините и актуалните предавания на NOVA продължават да са лидер и през лятото. Сутрешните блокове на NOVA са едни от най-предпочитаните от зрителите предавания, както в делнични, така и през почивните дни, като разликата спрямо "Тази сутрин" по bTV възлиза на 56% или над 13 пункта дял в полза на "Здравей, България" и 41% в полза на "Събуди се" спрямо "Тази събота и неделя". Неделният следобеден блок "Комбина" отбелязва най-голямa преднина - 75%, пред конкурентното "120 минути". Лятната късна емисия на Новините на NOVA от 22:00 часа за поредна година е най-гледаната новинарска емисия в България.


За добрите резултати допринасят и праймтайм продукциите "Черешката на тортата", "Хавай 5-0", "София -Ден и Нощ" и "Господари на ефира", които успешно поддържат преднина пред конкурентните предавания, излъчвани по същото време по втората по гледаемост телевизия.


Аудиторният дял на NOVA в началото на летния сезон също продължава да нараства. Среднодневният дял на NOVA през юни 2017 е 23,3%, като за последните 3 години той е нараснал с общо 35% на среднодневна база и с 33% в праймтайм.


Значително е и предимството на Нова Броудкастинг Груп и представлявани канали пред bTV Медия Груп и представлявани канали. Делът на групата през юни 2017 е с 40% по-голям от този на конкурентната група сред активното население на възраст 18-49 години, а при останалите аудиторни групи делът на НБГ и представлявани канали е с около 14 пункта по-голям, което допринася за над 45% положителна разлика спрямо БМГ и представлявани канали.

11 коментара:

 1. Глупости.Кьосем е милиони пъти по добър от простотиите по Нова и е много по гледан.

  ОтговорИзтриване
 2. не знам кое е по хубаво но знам едно че не вярвам на нито едната нито другата телевизия двете работят с две различни агенции които мерят рейтинга им .докато има две различни агенции за техните рейтинги няма как да знаем кое е вярно

  ОтговорИзтриване
 3. Предаванията и сериалите на Нова са милиони яки от Кюсем

  ОтговорИзтриване
 4. То се очакваше. Кьосем е гаф, който трябва да е обеца на ухото на БТВ.

  ОтговорИзтриване
 5. евалаа на нова тв !!! много по добре са от бтв

  ОтговорИзтриване
 6. Трябваше да пуснат Страсти в Тоскана или Лекар в планината а не Кюсем

  ОтговорИзтриване
 7. Ако БТВ бяха пуснали някой друг сериал а не този може би резултатите им щяха да са много по добри. И аз съм от тези които предпочитат Нова тв пред БТВ и това е така от доста години. Единствените 2 неща, които гледам са Опасни улици и Твоят мой живот, който вече приключи.

  ОтговорИзтриване
 8. Кьосем наистина е гаф, този сериал е с най ниския рейтинг на сериал в Турция и не се гледа, защо бТВ избра него си знаят те, на мен лично не ми е интересен и не го гледам. С удоволствие изгледах "Отмъщението" с Берен Саат и за мен това е най добрата и роля, дори турския римейк "Отмъщението" е по добър от американския, разбира се това е мое мнение!

  ОтговорИзтриване
 9. Нормално."София ден и нощ",колкото и да се плюе е БЪЛГАРСКИ сериал !

  ОтговорИзтриване
 10. Кьосем е най-хубавият сериал!!

  ОтговорИзтриване

loading...