loading...

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Рейхан Ага се опитва да хвърли Анастасия през балкона, но Дервиш я спасява и убива агата (07-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (07-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Валиде Султан разговаря с Дервиш, който заявява, че няма нужда да се жени за Фахрие, заради позора на принцесaта. Хандан е недоволна и обвинява за случилото се с дъщеря й Халиме.

Сафие Султан отива при Валиде и внука си, за да обсъдят случилото се с Фахрие и Мехмет Гирай. Сафие казва, че Ахмед трябва да реши как да спаси честта на династията и да затвори устата на хората.

Рейхан изпраща вестоносец при Шахин Гирай, но хората на Дервиш взимат писмото и го дават на султана.

Ахмет нарежда на Дервиш да се ожени за сестра му. Фахрие отива да се види със султана.

Дуду съобщава на принцесата, че господарят си почива. Въпреки това султанката влиза при него. Фахрие моли за милост племенника си и за позволението му да се омъжи за Мехмет Гирай. Ахмед реагира остро и заповядва да затворят Фахрие в кулата на справедливостта, за да види екзекуцията на любимия си.

Халиме продължава да се опълчва пред Сафие Султан. Старата Валиде й казва, че ще дойде времето, когато отново майката на принца ще й се подчини.

Принцесата моли Дервиш за последно да се види с Мехмед Гирай. Въпреки че е против, Фахрие отива в килията на любимия си, за да се прости с него. Едва сега пашата става свидетел на силната любов между кримския татарин и бъдещата му съпруга. Фахрие казва на Мехмет Гирай, че от следващия ден вече ще бъдат заедно.

Искендер споделя с момчето, че е видял Анастасия. Хлапето го пита защо се е съгласил да й помогне с бягството.

Дуду вика Фахрие да отидат да гледат екзекуцията. Султанката пита калфата, дали заслужава такава жестокост. Докато палачите екзекутират Мехмет Гирай, Фахрие пие отрова, но Шахин се появява. Припомня на султана, че има обещание от него. Шахин моли Ахмед за милост в замяна на дадената дума, той иска от султана да подари живота на Мехмет Гирай. Ахмед помилва Мехмет, но заповядва той да се върне в Крим. Шахин се заклева, че ако с брат му стане нещо, ще срине двореца върху главите на всички. Разбира, че Халиме е издала връзката между брат му и султанката.

Султанът разбира, че великият везир е починал по време на походите до Белград.

Шахин поръчва отрова при един алхимик. Той му дава да си избере вирус, с който да унищожи цял Истанбул.

Искендер си урежда начин да помогне на Анастасия. Приятелите му се отказват да му съдействат.

Анастасия предупреждава Султана за Рейхан ага. Пише му послание, че ще избяга, но ако стигне в нейния дом, няма да забрави Ахмед, защото тя...

Шахин влиза при брат си. Започва да му де кара. После му казва, че няма да замине за Крим. Шахин предупреждава, че няма да остане нито империя, нито султан, от бурята, която се задава. После дава на Рейхан да разпространи вируса в двореца.

Анастасия се среща с Ахмед. Султанът й чете поезия от древни персийски автори. Тя го целува. Хандан вижда това и се намесва. Анастасия се оттегля.

Хандан предлага на Ахмед да не назначава Дервиш за Велик Везир, защото е подчинен на Сафие Султан. Предлага своя кандидатура за поста.

Подготвят вечеря за падишаха и Валиде Султан. Рейхан Ага се приготвя да пусне вируса, но тогава открива писмото на Анастасия до господаря и разбира, че тя разкрива истината за убийството на главния лекар. Слага от вируса в храната, но Дервиш го хваща.

Султанът се допитва до Дервиш кой да назначи за Велик Везир в присъствието на Валиде Султан.

Искендер отива да отвори вратата за бягството на Настя, но една жена го моли да я спаси.

Рейхан изгаря писмото и заповядва да приготвят Анастасия за халвет тази вечер.

Тримата мъже, преследващи жената, пребиват Искендер, но Зюлфиат Ага го спасява. За съжаление новобранецът е пребит и в без съзнание. Анастасия чака Искендер да отвори вратата, но той не се появява.

Еничарите водят новобранеца в оджака. Зюлфикяр се разпорежда да накажат младежа.

Бюлбюл Ага среща момичето и му казва, че господарят го вика в градината. Анастасия отива там, но вижда Рейхан Ага. В гръб той я напада и се опитва да я убие. Започва да я души. Дервиш го хваща и я спасява. Рейхан му казва, че Анастасия знае всичко и че ще разкаже на султана. Дервиш убива Рейхан Ага.

Анастасия разказва на падишаха как са убили баща му. Ахмед отпраща Анастасия в стаята й и Гюлгер Хатун да я пази.

Сафие е бясна, разбирайки, че синът й е отровен. Съмнява се в Халиме и Хандан.

Искендер се  разкайва, че не е изпълнил думата си.

2 коментара:

  1. По бтв излъчиха на 7 юли 9 еп. на сериала, но в един сайт вече има от 10 до 13 еп.
    не може ли да следите епизодите оттам и до представяте резюметата по рано.Днес ще изгледам 4 те епизода и ми се щеше да имам и подробните резюмета, за които благодаря.Не чакайте бтв , а ги изпреварвайте.

    ОтговорИзтриване
  2. Мамицата им на тия шибаните рязани джамии,омръзна ми вече от тия и от циганите с шарени килими,няма ли някой да ги спре вече,повече от емигрантите станаха.Никакво Латино от свестните продукции на тЕЛЕМУНДО И ТЕЛЕВИСА НЕ ИЗлъчват,само някакви второстепенни рейтингови продукции една на 3 години.Шибаните Гербаджийски национални телевизии Боклук тв (бтв) и Стара телевизия (НТВ) скапват се от реклами за да си пълнят гушките.Еми да му нз какво купете една свестна телемунделка вместо 12341203120 турск и цигански чинии

    ОтговорИзтриване

loading...