loading...

неделя, 9 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Фахрие заразява султана с шарка, а Хандан обвинява Анастасия, пребивайки я с камшик (10-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (10-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Султанът отива в хамама и пита Анастасия какво друго е скрила от него. Тя го прегръща и го моли за прошка, че не му е казала истината.

На пазара хората коментират, колко алчен е бил Рейхан Ага. Един от хората на Дервиш изпраща съобщение на пашата.

Хаджи Ага поема харема.

Султанът прави Лала Мехмет Паша велик везир.

Хаджи Ага отива в оджака, за да вземе Искендер, но казва, че султанът вика не само него, но и Зюлфикяр.

Сафие и Фахрие се качват на каретата. Старата Валиде предупреждава принцесата, че ако съпругът й отново умре, ще я изгори жива.

Дуду се разпорежда да подготвят за султана новодошло момиче, което се нарича Раша. 

Падишахът обсъжда със Зюлфикяр поражението на войниците му от бунтовниците. Водачът на еничарите потвърждава думите на екзекутирания пленник. Султанът се разпорежда на агата да отиде в Анадола и да му доведе пашата.

Искендер обяснява на Анастасия, защо не е отворил вратата. Тя му дава втори шанс, за да може да избяга.

Халиме разговаря с Дервиш. Казва му, че е изпуснал шанса си да стане Велик Везир.

Сафие води принцесата в двореца, където ще живее след сватбата с Дервиш паша.

Шахин казва на Фахрие, че пращат Мехмет Гирай на смърт. Принцесата не му вярва. Той иска да й даде отрова, за да отмъсти за любимия си. Тя отказва. Тогава Шахин я убеждава, че робините управляват харема, а тя е султанка и е готова да се примири, когато има възможност да управлява. 

Искендер уговаря приятелите си да му помогнат да избяга.

Фахрие Султан е взела шишенцето с отрова.

Вечерта водят новата наложница по Златния път.

Сафие води Махпекер да я подготви за халвет. Султанката казва на момичето, че в очите й се чете любов. Анастасия не знае какво е това чувство. Сафие подарява една от своите рокли на момичето и се разпорежда на личния си коафьор да я подготви за вечерта. Джанет настанява Махпекер в стаята на  Раша.

Халиме пита Валиде Султан, дали може да се отърве от Дервиш Паша. Хандан казва, че не смее.

Фахрие отива при султана, носейки шишенцето с отрова. Тя го моли за прошка. Поднася на падишаха бадемов сладкиш. Преди да опита агата моли дегустаторите да го направят. Не установяват нищо и Ахмет започва да яде. После черпи принца с една от сладките. Фахрие спира момчето да не яде повече.

Вечерта Анастасия сънува прекрасен сън, който е прекъснат от смущение в дишането. После облича роклята, подарък от Сафие, парфюмира се и чака да я повикат при султана. Анстасия е нетърпелива да се срещне с него. Дуду й казва, че господарят е в тайната градина. Отива при него и му казва, че го обича. Двамата се целуват нежно. После тя остава в постелята на господаря. Късно през нощта тя си тръгва от покоите тъжна.

Искендер се опитва да избяга през оградата, спускайки се с въже. Приятелите на младежа му помагат да се спусне.

Момичетата също тръгват към тайния изход.

Дервиш Паша излиза с лодка от двореца.

Анастасия се сбогува с Гюлге. Двете с приятелката й се отправят към изхода. По пътя тя споделя, че е обикнала султан Ахмед. Този път Искендер отваря вратата...

Шахин припомня на Дервиш как го е довел в двореца. Пашата отговаря, че двамата са имали общ път, но различни цели. Шахин заявява, че трябва да свали султана от власт, а падишахът вече е в прегръдките на смъртта.

Излизайки от двореца, Анастасия поглежда за последен път покоите на господаря. Искендер води двете момичетата през парка, но тя се страхува за любимия си. После момичето се връща, заради любовта си.

Ахмед се събужда много болен. Прилошава му и припада в покоите.

Стражата напада момичетата в гората. Убиват Шеесте. Анастасия се връща с помощта на Гюлге. Отива в стаята си и си ляга. Стражата издирва момичето. Агите я арестуват и я водят при Валиде Султан. Хандан е открила сина си. Заповядва да арестуват Анастасия, че е отровила султана. 

Джанет Калфа я налага с камшик. Момичето обяснява, че не го е направила тя.

Джанет казва. че Махпекер е невинна. Дуду обаче не е съгласна и нарежда боя с камшик да продължи.

Сафие защитава Анастасия. Хандан е бясна. 

Бюлбюл Ага забелязва, че един от агите е умрял от шарка. Веднага отива да съобщи на султанките.

Лекарите откриват, че Ахмет също е болен от шарка. Дервиш се разпорежда целият дворец да бъде под карантина. Сафие моли пашата всичко да остане в тайна.

Анастасия припада на въжето. Джанет я моли да си признае, защо е избягала. 

Искендер също се ядосва, защото Анастасия е направила своя избор.

Халиме вижда, че принцът е здрав...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...