loading...

понеделник, 31 юли 2017 г.

Утре в "Кьосем": Обвиняват Дервиш за убийството на Великия Везир (31-и юли)


Прочетете какво ще се случи утре (31-и юли) в поредния епизод на хитовия турски сериал "Великолепният век: Кьосем", излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Колеги, умоляваме Ви да не копирате резюметата, а да споделяте линк към тях! Така ще подкрепите иначе безвъзмездния ни труд!

Кьосем отива в обителта на Хюдаи. Фахрие разговаря там с Шахин. Той ѝ казва, Мехмет Гирай не се е върнал на срещата заради него. Рейхан ага предупреждава Шахин да си тръгват, защото са дошли хора от двореца. Кьосем слиза от каретата и вижда двамата бегълци.

Джанет Калфа отива в Стария дворец. Носи подарък на Сафие.

Фахрие се опитва да изгони Кьосем от обителта.

Джанет предава посланието от Кьосем на Сафие.

Кьосем предлага да помогне на Фахрие. Казва ѝ да свидетелства срещу братята Гирай и че ще измоли султана да прости на леля си в замяна на това.

Сафие заплашва Джанет, че ще ѝ навреди и я гони от Стария дворец. Султанката е бясна от посланието, което получава.

Халиме изпраща своята помощница на среща със Сафие. Мелеке съобщава, че Кьосем е вдигнала мерника на Фахрие и ще направи всичко възможно Фахрие да си получи наказанието.

Ахмет се е върнал от Одрин. Кьосем отива при него, но казва на Зюлфикяр, че е видяла Шахин Гирай. После разказва на господаря за последиците от случилото се с нея и принца.

Сафие настоява дъщеря й да престане да се среща с Мехмет Гирай.

Султанът вика при себе си Сафие.

Пашите започват да обсъждат, кой ще наследи поста на Великия Везир. Насух пита Мурат паша кой ще е назначен на високата длъжност.

Султанът посещава Дервиш в килията му. Пашата се заклева пред Ахмет, че е невинен. Дервиш съобщава, че Нуман ага е отровил Великия Везир и е избягал. Султанът решава Дервиш да остане в тъмницата, докато не се изчисти името.

Хандан е притеснена, че Дервиш още е в тъмницата.

Сафие се явява пред султана. На входа на покоите на господаря тя се среща с Кьосем. Двете си разменят остри реплики. Сафие заплашва Кьосем със смърт.

Сафие се оправдава, че е дошла само да види принца. Ахмет я упреква, че щом е майка на султан и принцове няма право да върши престъпления.  Султанката казва, че няма нищо общо с проблемите в харема. Султанът прави последно предупреждение на баба си, да се отдръпне от Кьосем и сина му, иначе ще последва смъртно наказание.

Кьосем казва на Халиме, че Сафие дава обяснения на господаря, а Менекше ходи доста често в Стария дворец. Халиме се оплаква, че Хандан я заплашва. Кьосем препоръчва на султанката да стои далеч от Сафие.

Ахмет пита любимата си, защо е ходила в обителта. Тя му обяснява, че се страхува за живота на султана и принца. Господарят й припомня думите, че му е обещала двамата да са едно цяло и да са винаги заедно. Ахмет ѝ подарява кон. Тя го кръщава на покойната Гюлге.

В обителта Фахрие се среща с Мехмет Гирай. Султанката го обвинява, че ѝ е изменил. Връща му огърлицата и му казва, че ще се върне един ден в двореца и ще потърси утеха в обятията на съпруга си.

Кьосем разказва на султана за срещата си с малката Мелике в обителта. Иска разрешение отново да я посети.

Стражата започва да претърсва на всякъде за да открие Шахин.

Зюлфикяр е заловил Нюман ага.

Шахин се бие със стражата. Мехмет Гирай се намесва и двамата братя избягват.

Насух съобщава на Сафие, че са заловили Нюман. Султанката го пита, защо не е убил агата. Пашата защитава своят слуга.

Султанът заповядва да доведат агата пред него. Нюман обвинява за убийството Дервиш паша.

Кьосем  посещава семейството на Мелеке. Майката е оздравяла. Момичето разказва, че един мъж е посетил султанката в обителта.

Ахмет пита Дервиш с какво враговете му го изпитват. Пашата заявява, че е невинен, но не може да намери доказателство. Иска, ако господарят го осъди на смърт, присъдата да се изпълни лично от него, а не от палачите.

Султанът отново връща Дервиш в тъмницата, докато реши съдбата му.

Хандан се застъпва за Дервиш пред сина си.

Бюлбюл уведомява Сафие за случката с Дервиш.

Мехмет Гирай изпраща писмо на Зюлфикяр.

Кьосем отново успокоява Ахмет. До него е в тежък момент, защото трябва да реши съдбата на Дервиш. Султанката се надява, господарят да вземе правилното решение....Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...