loading...

събота, 15 юли 2017 г.

Мария Каварджикова: "Всяка влюбена жена е красива"


Снимките на новия сезон на "Откраднат живот" вече започнаха! Хитовата медицинска драма ще гледаме през есенния телевизионен сезон в праймтайма на NOVA. Централни герои в дългоочакваното продължение ще са Калин и Наталия (в ролите Димо Алексиев и Дария Симеонова).

Днес Ви представяме едно откровено интервю на Десанка Балсамаджиева с една от най-обичаните актриси от родната поредица - Мария Карарджикова, въплъщаваща Евгения Генадиева.

Слънчева, витална, красива! Талантлива жена! Мария притежава онова, с което човек се ражда, и на което нито една театрална школа в света не може да те научи, ако Бог не те е белязал...

Какво си казваш, когато се погледнеш в огледалото?
Какво да си казвам... О, Боже, чие е това детско личице, с това чипо носле, с лютеничка по устенцата? Да го изпапкам! Какви сладки бръчици около засмените очички и бяло облаче за късмет в облачето от къдрици! Я да ги стегна в едно измъчено кокче на главичката, че ще започнат да ме пощипват по бузките и да ме взимат за Червената шапчица. Дали се харесвам? Е, има какво още да се желае, но времето за силикон е пред мен! (смее се)

Суетна ли си?
Кой не е суетен? Може би клошарят? Или той просто няма възможност...

Как се грижиш за себе си?
Ще издам една лична рецепта за постигане на горепосочената външност, без да назовавам фирмите производителки, по понятни причини: 30 кутии цигари месечно, кафе по всяко време, бира - 15 л месечно в часовете след представление (на светли празници се разрешава ракия, мастика, водка и други твърди алкохоли), в умерени количества крем за лице, сън и повече смях. (смее се)

Важно ли е на колко години си? Или на колко се чувстваш?
Сигурно е важно, но не за мен!

Каква е причината от една възраст нататък жените да крият годините си?
Една жена на 50 години може да изглежда по-ефектно, отколкото на 30, особено във времето на козметичния бум, в което живеем. Проблемът е психологически и е свързан с физиологическите промени в женския организъм, които са необратими. И този проблем не е само български. Такава е женската природа!

Преживява ли жената в тази възраст криза и с какво е свързана тя?
Сигурно... Но все пак проявленията на т.нар. "критическа" възраст са индивидуални в зависимост от манталитета, психиката и характера на всяка жена. Много важен фактор е и мъжът до нея!

Съществува ли мит за жената на твоята възраст, който искаш да развенчаеш?
Чак мит! Едва ли. Не вярвам някой да се замисля кой знае колко за възрастта на жената. На моите години жената има биография, житейска мъдрост и в повечето ситуации - професия и реализация в нея. Това е възрастта на можещата жена. Впрочем, същото се отнася и за мъжа.

Професията има ли значение?
Да, разбира се! При това немалко. Ще си позволя да говоря само за моята професия. Тя е публична, предлага ежедневен контакт с много хора. Има директна, бърза оценъчност, което от една страна носи огромно напрежение, но от друга поддържа в непрекъсната кондиция.

Кое е преимуществото на жената в твоята възраст и какво ти дава самочувствие?
Преимуществото е биографията, опитът - житейски и професионален. Самочувствието идва от това дали една жена е харесвана, уважавана, обичана. А на тази възраст - и от професионалната реализация.

Смяташ ли, че комплексите са присъщи на младостта?
Мисля, че комплексите са присъщи на човека въобще. Но за всяка възраст са различни. Надживяването им е въпрос на ум, а не на възраст!

Стреми ли се жената в различни периоди от живота си към различни неща?
Да, така е! Иначе би било глупаво и жалко.

Кое кара една жена да се чувства млада? Има ли значение сексът, например?
Може да се каже, че сексът е много важен. Но той е и различен за различните възрасти, или по-скоро резултатът, а оттам и потребността от секс. Сексът не е само физиологическа потребност.

На кого е важно за теб да се харесваш?
На мъжа, когото обичам!

Коя жена за теб е красива? Къде е мястото на чара, излъчването, духовното богатство?
Всяка влюбена жена е красива! Чарът и излъчването са следствие на духовно богатство. Но влюбеността ги преекспонира.

Притесняваш ли се от възрастта си?
Не! Чувствам се добре. Точно по този въпрос нямам притеснения.

Знаеш ли какво искаш на този етап от живота си?
Аз знам какво искам! Но той може ли да ми го предложи? И на каква цена? Нищо не искам на всяка цена! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

loading...